Annons
Annons


VARFÖR ÄTER JAG MJÖLK OCH GLUTENFRITT?


SVAR PÅ KOMMENTAR

Hej Ida! Först och främst- TACK för en grym blogg. Har precis börjat läsa den och är i stort sett beroende! Du ger mig inspiration till både bra mat och träningsövningar. Efter varje gång jag läst din blogg får jag sug på att träna!

Jag har sett att du äter gluten och mjölkfritt. Var det helt för att din kropp inte mådde bra av det eller var det även av hälsoskäl (att gluten och mjölk är dåligt för kroppen)??

Kan du fortfarande dricka soyaprodukter och havremjölk samt mandelmjölk? Och varför valde du helt bort mjölken och inte bara laktosen?

Blev så himla nyfiken och intresserad!

Verkligen TACK för din inspiration och för att du har fått mig att blir riktigt sugen till att gå ut och träna!

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar vad härligt att höra 🙂 <3

Ja jag äter mjölk och glutenfritt sedan 1,5 år tillbaka. Innan det så överdoserade jag mjölkprodukter ganska rejält och jag älskade allt med mjölk i som yoghurt, keso, kvarg, fil, ost, mjölk mm. Min största skräck då var att någon skulle säga till mig att sluta och självklart hände det. Jag bestämde mig för att testa äta mjölk och glutenfritt i 3 månader och under den perioden märkte jag HUR mycket bättre jag mådde utan dessa produkter i min kost och det var först när jag slutade som jag kom på hur mycket dåligheter de här livsmedlen gjort med min kropp. Jag blev piggare, klarare i huvudet, mindre uppblåst, sover bättre och inte alls lika ofta ont i magen. Efter de här 3 månaderna var det ett självklart val att skippa mjölk och gluten helt och jag ångrar inte en sekund då min kropp mår så mycket bättre.

Varför jag inte äter laktosfritt är för att det är mjölkproteinet jag vill undvika. Det är svårnedbrutet och har man dålig matsmältning kan det vara farligt då mjölken blir kvar i tarmarna och kan läcka ut i kroppen. Laktosfri mjölk är nämligen exakt samma mjölk som vanlig mjölk bara att det är enzymer (laktas) som bryter ner laktos tillsatta i mjölken.

Vi alla är olika och det här är mina upplevelser och åsikter om mjölk och gluten. Dock tror jag att de flesta mår bättre utan och har man problem med hy, magen, leder, eksem, sömn mm. så rekommenderar jag verkligen att i alla fall testa 3 gluten och mjölkfria månader för att se om det blir bättre.

För mig var det inte alls svårt att ta bort gluten ur kosten utan det var mjölken som var lite knivigare men man lär sig efter ett tag. Det finns så många bra alternativ i mataffären nu för tiden som tex. mandelmjölk, rismjölk, havremjölk, glutenfritt bröd, musli, pasta mm. Sedan kan man lätt som en plätt baka och laga gluten och mjölkfritt hemma. Ni hittar massa recept under Kategorier –> recept under hedaern och alla är glutenfria. I veckan kommer också ett grymt recept på glutenfritt bröd, så håll utkik 🙂

För er som är intresserade så kommer här en film med 6 anledningar till att utesluta mjölk…

[youtube id=”0O-ehIkwGME”]

och här en om gluten…

 [youtube id=”yLJSmJ0bMlk”]

 

Annons

 

 

30 kommentarer | Translate


Annons
Laddar