Annons
Annons


VARFÖR ÄR JAG I BRA FORM?


ida warg bloggquestion answerHej Ida! Otroligt inspirerande blogg du har. Måste bara fråga, hur kan du hålla dig i så himla bra form utan att du tränar mer än 3 dagar i veckan? Jag förstår att mycket handlar om vad för träning man gör när man väl tränar, och jag förstår även att kosten har en väldigt stor betydelse.

Annons

Men jag förstår ändå inte hur du kan vara så vältränad med tre pass, där inte ens någon konditionsträning ingår (tänker mest på att du ser ut att ha låg fettprocent). Vid styrketräning förbränner man helt klart en hel del, men att tre pass i veckan skulle vara nog.. det verkar för bra för att vara sant, haha ;) Förstår du hur jag menar? Kollar man på andra träningsmänniskors scheman så verkar de träna 6 gånger i veckan, ibland 7 och många gånger tränar de två gånger om dagen… Jag tränar i dagsläget 5 gånger i veckan (kör igenom hela kroppen rent styrkemässigt, samt kör konditionsträning 3 gånger) och jag hinner inte mer med all skola och jobb. Är det kosten som är hemligheten bakom allt (hur många kalorier per dag äter du ungefär?) eller helt enkelt att du har lätt för att bygga upp en fin kropp? Förlåt för väldigt flummig fråga…Kram

SVAR:Hej fina du och tack för din kommentar. Du är inte den första som undrar så svarar på frågan här 🙂 Jag vill börja med att säga att jag inte alls har lätt för att bygga muskler och jag har ingen superförbränning heller utan jag har lågproduktion på sköldkörteln/låg ämnesomsättning (äter ej medicin för det och kommer ej att göra). Kosten är A-O för träningsresultaten och jag tror bara jag har hittat rätt i träning och kost. Jag räknar inga kalorier eller väger mat utan äter bra mat, undviker det jag inte tål och som min kropp har svårt att bryta ner, tränar regelbundet och ser till att vardagsmotionera. Sedan har jag en bakgrund där jag tränat sjuukt mycket (8 timmar/dag) under många år och har byggt upp kroppen där. 3 pass i veckan + vardagsmotion och 15min yoga/dag funkar fint för att underhålla kroppen jag byggt upp. När det kommer till kosten så äter jag otroligt mycket mat (kolla min kostdagbok i Mikz genom att ladda ner appen HÄR), men jag ser till att äta bra mat med oftast bra kvalité men jag är absolut inte manisk och jag unnar mig choklad varje dag 🙂 Jag äter kolhydrater, protein och fett och utesluter ingen näringskälla. Jag tror helt enkelt att jag har hittat min balans som funkar för just mig just nu 🙂

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

26 kommentarer | Translate


Annons
Laddar