Annons
Annons


VAR SNÄLL MOT DIN KROPP


Hej jag är en tjej på 16år och under det senaste året började jag att träna väldigt mycket mer en innan och samtidigt börja äta hälsosamt. En optimal träningsvecka består idag utav 3-4 pass på gymmet och 4 gånger konståkning och utöver det går jag ut och tar promenader men sitter däremot hela dagarna då jag går i skolan. Under detta året har jag tappat mycket i vikt från att väga runt 64kg till att vara nere och vända på ca 50kg då jag samt är 168cm lång. Och nu vill jag verkligen få balans och gå upp lite i vikt och samtidigt äta hälsosamt och träna. Förstår att det kan vara svårt att svara på men skulle vara väldigt tacksam för svar hur jag på bästa sätt skulle kunna gå upp dom kilon som behövs 🙂
Din blogg är jätte bra läser den varje dag!!

SVAR: Hej tjejen och tack för din kommentar! Kul det låter med konståkning! Det du beskriver låter som väldigt mycket träning och 50kg till dina 168cm är alldeles för lite och speciellt med den träningsmängden. Hinner din kropp någonsin att återhämta sig? Förstår att konståkningsträningen är något du måste/vill gå på men jag skulle rekommendera att dra ner på den andra träningen och speciellt konditionsträning då det är nedbrytande. Din kropp behöver energi för att orka med och bygga upp kroppen efter all träning så se till att få i dig bra med proteiner, fetter och långsamma kolhydrater varje måltid för det behöver din kropp. Ät minst 3 stora mål och 2-4 mellanmål per dag och ät alltid ordentligt efter träning. Din kropp behöver all energi den kan få och glöm inte att vila!

Sedan kanske du kan ta det lite lugnare med träningen över jul så att din kropp vekligen får återhämta sig? Känns det här jobbigt skulle jag råda dig att prata med någon så du inte hamnar i dåliga tankar. Var snäll mot din kropp och ge den energin den behöver för att orka träna. Din kropp är det finaste du har!

Kram Ida

Annons

 

3 kommentarer till “VAR SNÄLL MOT DIN KROPP”

  1. Hej Ida! Jag är 15 år och har dansat disco i flera år. Älskar det verkligen, så jag vill börja tävlingsdansa nu. Vill nå upp till superstar och så, men det kanske är för sent att börja nu? Skulle vara suuperglad för svar, kram! 🙂

  2. Hej & ett super-tack för din underbara blogg, du är otroligt inspirerande! Jag och säkert många andra tjejer har mål som vi gärna vill nå, men jag skulle behöva din hjälp på vägen. Jag älskar att träna och gör det 5-6 gånger i veckan (hållt på så i ca 1 år). Jag tränar tennis (måndag), aerobics (onsdag), dans (torsdag, gym (fredag), skivstång intervall (lördag) & step styrka (söndag). Jag äter nyttigt, d v s mycket protein, undivker sötsaker och snabba kolhydrater och istället långsamma kolhydrater, nyttiga fetter och mycket frukt & grönt.

    Mina mål med träningen är att få tonade muskler, speciellt magrutor, armmuskler, synliga nyckelben och tajtare insida lår. Dagsläget ser ut som så att jag väger 57 kg och är 171 cm lång. Jag har en känsla av att nedre delen av magen är slapp/hänger ner/inte fast, men egentligen är jag inte tjock. Jag är beredd att ge ALLT för att lyckas, men vet inte riktigt hur. Har läst mycket om bulk & deff, men är rädd för att gå upp i vikt om jag inte sedan gör mig av med fettet, men är däremot inte orolig för att gå upp i muskelvikt, eftersom jag är medveten om att muskler väger mer än fett och att muskler har oändligt många fördelar!!

    Så vad rekommenderar du, varför har jag inte fått de resultat jag önskar? Förstår att det tar tid.. men känns som det inte händer så mycket längre och försöker ändå att öka vikterna. Det jag hitills har märkt är att jag kan se lite av magmusklerna vid revbenen när jag spänner mig, fått mer biceps, triceps & axlar. Det känns som låren har väldigt mycket muskler (är hårda) men insidan är lite slapp. Hur vet jag när det är dags att deffa, så det syns tillräckligt mycket muskler när fettet är borta?

    Ännu en gång tusen tack för en toppen-bra blogg!!

  3. Jag tänker likadant som henne, men har inte rasat lika mycket i vikt. Men jag bara undrar hur mycket och när man kan unna sig? Har jättesvårt för det!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar