Annons
Annons


VAR SNÄLL MOT DIN KROPP


Hej jag är en tjej på 16år och under det senaste året började jag att träna väldigt mycket mer en innan och samtidigt börja äta hälsosamt. En optimal träningsvecka består idag utav 3-4 pass på gymmet och 4 gånger konståkning och utöver det går jag ut och tar promenader men sitter däremot hela dagarna då jag går i skolan. Under detta året har jag tappat mycket i vikt från att väga runt 64kg till att vara nere och vända på ca 50kg då jag samt är 168cm lång. Och nu vill jag verkligen få balans och gå upp lite i vikt och samtidigt äta hälsosamt och träna. Förstår att det kan vara svårt att svara på men skulle vara väldigt tacksam för svar hur jag på bästa sätt skulle kunna gå upp dom kilon som behövs 🙂
Din blogg är jätte bra läser den varje dag!!

SVAR: Hej tjejen och tack för din kommentar! Kul det låter med konståkning! Det du beskriver låter som väldigt mycket träning och 50kg till dina 168cm är alldeles för lite och speciellt med den träningsmängden. Hinner din kropp någonsin att återhämta sig? Förstår att konståkningsträningen är något du måste/vill gå på men jag skulle rekommendera att dra ner på den andra träningen och speciellt konditionsträning då det är nedbrytande. Din kropp behöver energi för att orka med och bygga upp kroppen efter all träning så se till att få i dig bra med proteiner, fetter och långsamma kolhydrater varje måltid för det behöver din kropp. Ät minst 3 stora mål och 2-4 mellanmål per dag och ät alltid ordentligt efter träning. Din kropp behöver all energi den kan få och glöm inte att vila!

Sedan kanske du kan ta det lite lugnare med träningen över jul så att din kropp vekligen får återhämta sig? Känns det här jobbigt skulle jag råda dig att prata med någon så du inte hamnar i dåliga tankar. Var snäll mot din kropp och ge den energin den behöver för att orka träna. Din kropp är det finaste du har!

Kram Ida

Annons

 

3 kommentarer | Translate


Annons
Laddar