Fick en fråga om kesella med vaniljsmak är nyttigt? Jag skulle väl säga att det beror på vad man jämför med! När jag var i mataffären igår kollade jag innehållet på vaniljkesellan och det är hela 12% socker i den och 7,5% fett. I 1 burk vaniljkesella är det 400 kalorier och i en vanlig naturell lättkesella är det endast 195 kalorier! Ganska stor skillnad!
Om man väljer mellan godis och vaniljkesella så är ju vaniljkesella bättre eftersom det i alla fall innehåller protein 😀 Men bäst är ju om man väljer naturell lättkesella och blandar det med tex. frukt eller bär! Mycket godare också! 🙂
Jag åt vaniljkesella förut, i mängder men sen tittade jag på innehållsförteckningen och såg precis som du gjorde att det var stört mycket socker i den så nu blandar jag lite vaniljpulver i vanlig kesella och äter den så istället!
Ja jag blev förvånad över hur mycket socker de stoppat i den! Din variant är ju mycket bättre!
Men vaniljpulver är väl inte nyttigt? Det är väl också socker..? eller är jag ute och cyklar?