Annons
Annons


VAL 2014


partier

Den senaste veckan har jag suttit fastklistrad framför debattprogram inför valet. Jag har aldrig tidigare varit särskilt intresserad men det är för att jag inte engagerat mig. Ju mer insatt desto roligare blir det här med valet och att se de som ska leda landet in action har gjort att min uppfattning har ändras.

Annons

Efter denna veckans debatter har jag tappat förtroendet för Stefan Löfven (Socialdemokraterna) då han har svarat väldigt oklart och verkar väldigt osäker medan Alliansen och speciellt Annie Lööf och Reinfeldt imponerat.

Nu är jag helt säker på vad jag ska rösta på imorgon vilket känns så bra. Ska ni rösta imorgon? Vill pusha för att det är superviktigt att alla som får rösta röstar imorgon. Också viktigt att ta reda på vilket parti som passar just er och inte bara ta något för att föräldrar eller nära vänner gör det.

Ett bra sätt att få lite vägledning är att göra detta testet –> VALKOMPASSEN

Så nu hoppas jag att alla tar sitt ansvar imorgon och går och röstar! 

21 kommentarer till “VAL 2014”

 1. Hej Ida!

  Jag skulle vilja fråga dig om du har några dunderkurer eller andra tips som kan hjälpa mot extremt envisa förkylningar. På onsdag kommer jag inte ha tränat på 3 veckor pga en extremt envis förkylning med huvudvärk, halsont, hängighet och snuviget! Jag har helt tröttnat på detta och vill verkligen börja träna igen för jag mår verkligen mentalt och fysikt bäst så. Just nu har jag bara halsont och jag känner verkligen att det inte blir bättre. Jag är 16 år och har precis börjat på gymnasiet, vilket inte är de bästa stället att vara på om man vill bli frisk pga alla bakterier som flyger runt. Under ca 1 år har jag nu drukit ingefära citron och honung i varmt vatten varje morgon och nu när jag är förkyld dricker jag det så ofta jag kan. Jag vill verkliegn träna nu! Blir så frustrerad av att behöva avboka alla härliga svettiga pass 🙁 Känner att min kondition bara blir sämre. Plus på det har jag IBS och är kanske gluten eller laktos intolorant så nu när jag inte tränar känner jag att magen är uppblåst 24/7, jag är smal och gillar min kropp enormt, älskar att se hur den utvecklas och blir starkare, men att vara uppblåst hela tiden och att inte kunna träna gör att man blir lite nere.
  Så som sakt, har du några användbara tips? 🙂

  1. Hej fina du och tack för din kommentar! Jag förstår din frustration och jag känner precis likadant när jag är sjuk. Det absolut bästa man kan göra är att vila, dricka massa vatten och äta ordentligt. Mycket av immunförsvaret sitter i magen så att få ordning på din IBS kan göra att ditt immunförsvar blir starkare. Är du överkänslig mot gluten och mjölk så bör du sluta med det så fort du kan. Eftersom du haft förkylningen så länge skulle jag gå och kolla med doktorn om du kanske har någon sjukdom där du behöver medicin för att bli av med den. Kramis

 2. Jag är född 2 dagar för sent för att få rösta. Känns ganska surt men jag håller med dig, mitt förtroende för Annie Lööf har stigit markant. Reinfeldt har jag alltid haft ganska stort förtroende för. Om jag röstat imorgon hade jag röstat på något av dessa partier, utan tvekan!

 3. Hej!
  Du vet Aloe vera drycken? Den som inte är”diet” innehåller ju fruktsocker. Är det bra eller dåligt socker? 🙂 För jag tycker nämligen att den är jääätte god, men vet inte om det är något man borde unna sig eller som man kan dricka på daglig basis?

  Mycket kärlek // Josefin <3

  1. Jag förstår dig. Känns som detta valet har varit väldigt mycket fram och tillbaka. Hoppas du kommer fram till vad du vill rösta på 🙂 Kramis

 4. är det normalt att män känner sig uppsvullen efter en hård träning?
  Nämligen efter jag tränat känner jag mig mycket större och klumppigare än normalt.

 5. Jag röstade igår, är inte hemma så jag har inte möjloghet att rösta idag, så kag drog med mig min pojk till hans bibliotek igår så att det var avklarat 🙂

 6. Är så trött på samhället som blivit så individualiserat vilket medför bland annat psykisk ohälsa. Fria val i all ära men alla har inte förutsättningar att göra “bra” val. Jag själv skulle gynnas av att rösta på alliansen men jag röstar med hjärtat och för vilket samhälle jag vill ha. Jag röstar för solidaritet och medmänsklighet. Självklart ska det löna sig att jobba men starka människor klarar sig ändå och kan stå tillbaka lite med förmån till mer utsatta människor i samhället. Jag vill ha ett mer jämlikt samhälle med människor som mår bra! Alla säger att “det har ju gått så bra för Sverige under finanskrisen” men hur kommer det sig att fattigdom och barnfattigdom ökar, att skolresultaten sjunker och att den psykiska ohälsan ökar? Sverige har politiskt sett gått i USAs fotspår vilket är ett av de länder i världen med störst klyftor! Allt är inte bara siffror. En dag är du den som sitter där i behov av ett fungerande skyddsnät! Jag röstar självklart rött på grund av detta.

  1. Jag tror inte att rösta rött kommer vara lösningen på all ohälsa utan det ligger mycket mer bakom det. Det de röda säger och står för låter väldigt fint och absolut håller jag med i mycket men jag känner inte att det de säger/lovar är en hållbar plan. Känns som en ekvation som inte kommer fungera i mina öron.

   Men som sagt så har vi ju alla en röst att lägga och det viktigaste är att man själv känner sig säker på det man röstar och har bra anledningar vilket du verkligen har. Viktigaste är att man röstar.

 7. Åh, nu blev jag lite besviken.. Trodde att du röstade för en hållbar framtid & inte efter hur mycket pengar du har i plånboken. 🙁

  1. Vi alla har olika syn på en hållbar framtid och det valet jag kommer göra tycker jag är en röst för en hållbar framtid. Det är det fina med att alla har en varsin röst och därför så viktigt att alla röstar 🙂

 8. Men att rösta på ett parti för att personen som leder det är bra på att snacka och är en bra retoriker är ändå lite skevt tycker jag? Varför läser inte folk partiprogrammen och utgår ifrån det istället? För att vara krass.. Hitler var också bra på att snacka..

 9. Håller med dig,Erica och vem vill jobba tills man dör bl.a?!!! Och de sjuka tvingas jobba när de redan ligger,än usch och fy!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar