Annons
Annons


VÄGEN TILL FRAMGÅNG OCH RIKEDOM


björn borg 24

Hej, jag har en fråga angående att du satsar mer på youtube och lite mindre på bloggen. Som jag förstår det tar youtube mycket mer tid, tycker du att det är värt det? Både pengamässigt och energimässigt/psykiskt?

Annons

SVAR: Hej fina du och tack för en bra fråga. Jag tar upp den här då jag vet att fler undrar samma. Du har rätt, youtube tar enormt mycket mer tid än bloggen. Dels filmar jag ofta under hela dagen och sedan för att klippa ihop en video tar det allt från 2 timmar till 6 timmar/video. Så att släppa 4-7 videos i veckan som jag gör är mer än ett heltidsjobb och utöver det har jag även bloggen och Welloteket + att jag även kör instagram och snapchat väldigt flitigt. Även om de 2 inte tar jättemycket tid så tar det ändå tid + att ja även går på massa möten och får runt 50-100 mail om dagen som ska svaras på + 100-500 kommentarer om dagen som jag läser och svarar på så ofta jag hinner.

Det här med pengar är inget jag har i fokus när jag väljer att göra något. Självklart är målet att tjäna pengar på det jag väljer att göra men jag väljer inte vad jag ska göra utefter vad jag tjänar mest pengar på. Hänger du med? Jag har bloggat i 8 år och jag har älskat varje sekund. De första 5 åren tjänade jag inte en krona utan gjorde det bara för att jag tyckte det var så kul och märkte att jag kunde hjälpa och inspirera folk. När jag sedan kunde börja tjäna en liten slant på det så kändes det helt overkligt!

Jag älskar fortfarande bloggen och det är en viktig punkt som jag inte kommer att släppa så länge jag har er som läser. I bloggen är fokuset endast kost, träning och hälsa. Men jag har alltid känt att jag inte kunnat uttrycka mig själv till 100% i skrift och bilder. Allt blir så otroligt seriöst och ytligt och man kan uppfattas fel om man drar ett skämt. Jag som person tar mig inte själv på så stort allvar och när man skriver blir allt så seriöst och allvarligt mot när man pratar i ex en video. Drar man ett skämt där så hör folk att det är ett skämt då man kanske har ett speciellt tonläge osv. Jag själv känner att man får en bättre bild av mig och vem jag är via youtube och jag älskar att redigera videos. Ja har alltid varit kreativ och fick förut ut det i min dans. Jag kände inte riktigt att jag fick ut det till 100% genom bilder men med video så får jag det!

Video passar mig och då är det det jag ska göra även om jag i dagsläget kanske tjänar bättre på något annat. Men för mig är det viktigaste att jag gör det jag tycker är roligast och i slutändan brukar det oftast vara det som genererar bäst pengar och på samma sätt blir jag lyckligast. Det är där jag tycker många tänker fel. De flesta börjar att tänka på vart man tjänar mest pengar, väljer att utbilda sig till det yrket och söker jobb. Ofta slutar det med att man kanske inte alls blir så lycklig och brinner man inte för det så slutar det oftast inte i att man tjänar så bra heller.

Ex. mitt företag Welloteket. Hade jag varit ute efter att tjäna så mycket pengar som möjligt så hade jag tagit in vanligt läkemedel som ex Apotea. De har massa (förlåt) skit som alvedon, ipren, treo, brus c-vitamin, dåliga vitaminer mm. som jag vet är skit och som kan göra folk sjuka och beroende. Sådana produkter har grymt bra marginaler som jag skulle tjäna massor med pengar på om jag sålde. Men jag vill inte gå den vägen då jag inte vill tjäna pengar på att sälja skit till folk. Jag har alltid varit noga med att ta in det bästa på Welloteket. Naturligt, ekologiskt med hög kvalité som jag kan tänka mig att äta själv. Det är enbart sådana produkter vi har där och de marginalerna på de ekologiska produkterna är inte i närheten så bra som som de produkter som säljs på apotek. Vi har jobbat i 1,5 år med Welloteket och inte tagit ut en enda krona i lön än. Vi återinvesterar allt i nya bra produkter, anställda, lokal och service till våra kunder. Vi gör allt med kärlek för att bygga upp ett bra och trovärdigt varumärke. Jag är säker på att det en dag kommer löna sig.

Med den här långa historien så menar jag bara att man först ska vara noga med att välja riktning i livet efter vad man själv vill och brinner för och inte vad man hört eller tror man tjänar bäst på.

Många av mina bloggkollegor trivs inte alls med youtube och känner sig inte bekväma med att filma sig själva direkt på morgonen osminkade eller dela med sig av sitt liv och de misstag man gör. Det tar emot för dem och då är det inte rätt för dem. Jag har inga problem alls. Jag tänker att det är så jag ser ut, det är verkligheten och inget jag skäms för. Ibland ser jag strålade ut och ibland mindre strålande ut, ibland gör jag misstag och ibland är jag grymt bra. Haha, men det är så det är och jag tycker att det är bra att dela med sig av det då annars blogg och instagram enbart visar upp den strålande sidan av livet. Det är så blogg och instagram funkar medan youtube och podcast mer visar upp verkligheten utan filter och perfektion.

Så som svar på din fråga så tycker jag att det är värt det då jag vet att både youtube och podcast (just det jag har en podd med :D) hjälper så många människor. Den feedback jag får är det som motiverar mig att fortsätta, ej pengarna. Den dagen jag inte känner att det är värt det, eller att jag tröttnar så kommer jag sluta. Detsamma gäller med bloggen. Men så länge ni är här och läser och ger feedback så kommer jag fortsätta. Ni är min drivkraft ♥

Sorry det blev ett långt inlägg det här men har länge velat ta upp det. Vill ni höra mer om resan med Welloteket eller mina företag så lyssna på dagens podd som handlar om just att starta eget. Hur man ska tänka? Hur vågar man ta steget? Löner? mm.

LYSSNA HÄR eller sök på Den Friska Wargen på Podcaster.

Så vänner, se till att följa era hjärtan och inte låta andra eller pengar styra. Följer ni hjärtat så kommer det tillslut att generera pengar. Puss, I

27 kommentarer | Translate


Annons
Laddar