Annons
Annons


VÄGEN TILL FRAMGÅNG OCH RIKEDOM


björn borg 24

Hej, jag har en fråga angående att du satsar mer på youtube och lite mindre på bloggen. Som jag förstår det tar youtube mycket mer tid, tycker du att det är värt det? Både pengamässigt och energimässigt/psykiskt?

Annons

SVAR: Hej fina du och tack för en bra fråga. Jag tar upp den här då jag vet att fler undrar samma. Du har rätt, youtube tar enormt mycket mer tid än bloggen. Dels filmar jag ofta under hela dagen och sedan för att klippa ihop en video tar det allt från 2 timmar till 6 timmar/video. Så att släppa 4-7 videos i veckan som jag gör är mer än ett heltidsjobb och utöver det har jag även bloggen och Welloteket + att jag även kör instagram och snapchat väldigt flitigt. Även om de 2 inte tar jättemycket tid så tar det ändå tid + att ja även går på massa möten och får runt 50-100 mail om dagen som ska svaras på + 100-500 kommentarer om dagen som jag läser och svarar på så ofta jag hinner.

Det här med pengar är inget jag har i fokus när jag väljer att göra något. Självklart är målet att tjäna pengar på det jag väljer att göra men jag väljer inte vad jag ska göra utefter vad jag tjänar mest pengar på. Hänger du med? Jag har bloggat i 8 år och jag har älskat varje sekund. De första 5 åren tjänade jag inte en krona utan gjorde det bara för att jag tyckte det var så kul och märkte att jag kunde hjälpa och inspirera folk. När jag sedan kunde börja tjäna en liten slant på det så kändes det helt overkligt!

Jag älskar fortfarande bloggen och det är en viktig punkt som jag inte kommer att släppa så länge jag har er som läser. I bloggen är fokuset endast kost, träning och hälsa. Men jag har alltid känt att jag inte kunnat uttrycka mig själv till 100% i skrift och bilder. Allt blir så otroligt seriöst och ytligt och man kan uppfattas fel om man drar ett skämt. Jag som person tar mig inte själv på så stort allvar och när man skriver blir allt så seriöst och allvarligt mot när man pratar i ex en video. Drar man ett skämt där så hör folk att det är ett skämt då man kanske har ett speciellt tonläge osv. Jag själv känner att man får en bättre bild av mig och vem jag är via youtube och jag älskar att redigera videos. Ja har alltid varit kreativ och fick förut ut det i min dans. Jag kände inte riktigt att jag fick ut det till 100% genom bilder men med video så får jag det!

Video passar mig och då är det det jag ska göra även om jag i dagsläget kanske tjänar bättre på något annat. Men för mig är det viktigaste att jag gör det jag tycker är roligast och i slutändan brukar det oftast vara det som genererar bäst pengar och på samma sätt blir jag lyckligast. Det är där jag tycker många tänker fel. De flesta börjar att tänka på vart man tjänar mest pengar, väljer att utbilda sig till det yrket och söker jobb. Ofta slutar det med att man kanske inte alls blir så lycklig och brinner man inte för det så slutar det oftast inte i att man tjänar så bra heller.

Ex. mitt företag Welloteket. Hade jag varit ute efter att tjäna så mycket pengar som möjligt så hade jag tagit in vanligt läkemedel som ex Apotea. De har massa (förlåt) skit som alvedon, ipren, treo, brus c-vitamin, dåliga vitaminer mm. som jag vet är skit och som kan göra folk sjuka och beroende. Sådana produkter har grymt bra marginaler som jag skulle tjäna massor med pengar på om jag sålde. Men jag vill inte gå den vägen då jag inte vill tjäna pengar på att sälja skit till folk. Jag har alltid varit noga med att ta in det bästa på Welloteket. Naturligt, ekologiskt med hög kvalité som jag kan tänka mig att äta själv. Det är enbart sådana produkter vi har där och de marginalerna på de ekologiska produkterna är inte i närheten så bra som som de produkter som säljs på apotek. Vi har jobbat i 1,5 år med Welloteket och inte tagit ut en enda krona i lön än. Vi återinvesterar allt i nya bra produkter, anställda, lokal och service till våra kunder. Vi gör allt med kärlek för att bygga upp ett bra och trovärdigt varumärke. Jag är säker på att det en dag kommer löna sig.

Med den här långa historien så menar jag bara att man först ska vara noga med att välja riktning i livet efter vad man själv vill och brinner för och inte vad man hört eller tror man tjänar bäst på.

Många av mina bloggkollegor trivs inte alls med youtube och känner sig inte bekväma med att filma sig själva direkt på morgonen osminkade eller dela med sig av sitt liv och de misstag man gör. Det tar emot för dem och då är det inte rätt för dem. Jag har inga problem alls. Jag tänker att det är så jag ser ut, det är verkligheten och inget jag skäms för. Ibland ser jag strålade ut och ibland mindre strålande ut, ibland gör jag misstag och ibland är jag grymt bra. Haha, men det är så det är och jag tycker att det är bra att dela med sig av det då annars blogg och instagram enbart visar upp den strålande sidan av livet. Det är så blogg och instagram funkar medan youtube och podcast mer visar upp verkligheten utan filter och perfektion.

Så som svar på din fråga så tycker jag att det är värt det då jag vet att både youtube och podcast (just det jag har en podd med :D) hjälper så många människor. Den feedback jag får är det som motiverar mig att fortsätta, ej pengarna. Den dagen jag inte känner att det är värt det, eller att jag tröttnar så kommer jag sluta. Detsamma gäller med bloggen. Men så länge ni är här och läser och ger feedback så kommer jag fortsätta. Ni är min drivkraft ♥

Sorry det blev ett långt inlägg det här men har länge velat ta upp det. Vill ni höra mer om resan med Welloteket eller mina företag så lyssna på dagens podd som handlar om just att starta eget. Hur man ska tänka? Hur vågar man ta steget? Löner? mm.

LYSSNA HÄR eller sök på Den Friska Wargen på Podcaster.

Så vänner, se till att följa era hjärtan och inte låta andra eller pengar styra. Följer ni hjärtat så kommer det tillslut att generera pengar. Puss, I

27 kommentarer till “VÄGEN TILL FRAMGÅNG OCH RIKEDOM”

 1. Tror verkligen rörligt material är framtiden, att det mer handlar om varumärkesbyggande. Så tror du gör helt rätt Ida! Jag ska också börja göra mer såna videos har jag tänkt 🙂

 2. Så kul att läsa om din framgång. När jag först hörde talas om dig för något år sedan så trodde jag att du precis hade kommit ut i bloggvärlden men du har hållt på länge, både med träning och dans och varit med i tv-program. Väldigt inspirerande att se din framgång, då jag själv bloggat från och till och slutat där emellan. Nu är jag igång igen och upptäckt hur mycket jag älskar att skriva och inspirera med mina och andras historier! Det är nog som du säger, att man måste älska det man gör, innan man blir framgångsrik. Lite extra pengar här och var blir det utöver mina studier, men denna gången siktar jag högre!
  Har alltid känt mig så osäker, att jag inte kommer klara något eller känner känslan av att vad kan jag? Varför skulle lilla jag kunna bli framgångsrik. Men bloggare och youtubers som dig har faktiskt revolterat sociala medier och tror att ni inspirerar väldigt många till att tänka och känna att, kan du så kan jag!

  Ha en underbar dag och fortsätt med det du gör!

  // http://karolinamarija.blogg.se

  1. Men tack fina du vad glad jag blir att höra 🙂 Helt rätt och kan jag så kan du! Bara att köra på tills du lyckas med det du vill göra! Tack det ska jag 🙂 Kramar

 3. Heja dig! Men jag saknar faktiskt dina #wargpower inlägg. Var liksom som en söndagspepp att veta att det inlägget väntade på morgonen. Så har ett litet önskemål att du ska införa det eller liknande igen 🙂

  Kram
  (sofiahager på Instagram)

  1. Hej Sofia! Har tagit en liten paus från det då det krävde enormt mycket jobb att få ihop kollagen. Men kanske tar upp det framöver igen. Får se 🙂 Ha en fin dag! Kram Ida

 4. Superbra inlägg! Jag tror att jag talar för många när jag säger att vi stöttar din väg till 110 %! Har följt dig sedan 2012 och det är fantastiskt att se dig blomma ut 😀

 5. Jag älskar ditt upplägg!
  Och jag tycker det är bra att du både satsar på Youtube OCH bloggen!
  Men förstår att du vill vara mera aktiv på Youtube, just pga det ju själv säger att du kan vara mera DU och bli mindre missuppfattad och så 🙂

  När det kommer till Welloteket, så tycker jag även där det är skitbra det arbete som du gör med det!
  Jag själv handlar dock MYKCET på Apotea. Och har såklart sett själv vad mycket skit de har. Men även de har faktiskt mycket ekologiska varor också, och även bra grejer inom hudvård och smink också. Men håller med om det är säkerligen 70% skit också, men de håller man sig mestadels ifrån!

  Något jag stör mig på, och det inte vad DU gör… utan att annat folk stör sig på sådana saker som ”samarbeten” och att ni tjänar pengar på det.
  Jag kan ju hålla med om det i vissa fall, men… ni måste såklart få pengar och leva på med!
  Och förstår ju själv att en youtubeklipp på 10 minuter tex, egentligen består av sisådär 5 timmar arbete med klipp och sådant. Det är ju heltidsjobb! Självklart måste ni få bli sponsrade emellanåt, och jag är 99% säker på att ni tackar ju inte ja till vartenda bolag heller. Utan att ni håller till det som ni själva står för! 🙂

  1. Tack snälla för din kommentar vad kul att höra 🙂 <3 Ja precis samarbeten är sådant som gör att vi får lön. Samarbetena gör att alla som följer en kan göra det gratis och det borde man som följare vara glad för. Sedan som du säger så tackar jag nej till väldigt många bolag då de inte står för något jag vill promota. Inte ens för en stor summa pengar. Dock är det inte alla som tackar nej i det läget men det är en viktig grej för mig 🙂

 6. Hej Ida, varför tycker du att alvedon och Ipren är skit? Vad fasiken ska man göra då om man har ont enligt dig? Jag själv är rätt så restriktiv med tabletter men ibland behöver jag känner jag. Ex mensvärk utan smärtstillande är ju halvkul. Jag förstår givetvis att det inte är bra med tabletter i mängder så att det blir ett beroende, men varför ”skit”?

  1. Hej Anna! Om du har mensvärk en gång i månaden så är det ingen fara att ta en ipren. Men det finns dem som tar dem dagligen eller väldigt ofta och då behöver man kolla över själva grundproblemet istället för att döva dem med värktabletter. Det låter som du har ett sunt förhållande till värktabletter så oroa dig inte 🙂

    1. Ok bra. Det kan ge bieffekter och innehåller mindre bra grejer. Men absolut kan det vara till hjälp någon gång då och då när man verkligen behöver det 🙂 Sedan var det inte bara värktabletter jag syftade på. Ex brus c-vitamin eller alla ”godisviktnedgångs bars” mm de säljer. En människa som inte har så mycket kunskap inom kost kanske går på det här eftersom ett apotek har ett bra och trovärdigt varumärke och köper en pulverdiet i tron om att det är bra och nyttigt då de flesta har tron om att apotek enbart har bra grejer. Så är det inte. Detsamma gäller hudvård, smink, vitaminer mm. Ofta kan det vara fyllt med sötningsmedel eller andra mindre bra ämnen och även hudvård som inte är särskilt bra. Det är det jag menar med skit, inte specifikt Ipren/alvedon.

   1. Då är det inte substansen utan konsumtionen du pratar om.
    Man ska inte behöva ha ont i onödan. Utan ska ta preparat efter behöv. Jag personligen gillar inte att man pratar nedlåtande om något som kan göra visa individers dagliga liv mer ”dugligt” och att fungera

    Jennifer Pedersen

 7. Ida! Lyssnade på ett äldre podavsnitt när du pratar om att du är spirituell och känner av energier och sånt. Blev så himla glad när jag hörde det!! Är själv väldigt spirituell och känner av energier och är också hsp-person. har knappt hört en enda utanför min vänskapskrets som också vet/känner av energier och sånt. Det är så himla få som pratar om det, så blev så himla glad! Kan du inte göra ett klipp på youtube eller ett blogginlägg med lite mer erfarenheter/tankar kring det? Vore så väldigt intressant. Du är så bra, kram!

 8. Hej Ida! Först vill jag säga att jag tycker du har en fantastisk fin blogg och är väldigt inspirerande! Jag skulle dock vilja veta hur du tänker kring läkemedel som alvedon, ipren och dina motiveringar till varför det är skit och beroendeframkallande? Jag tänkte främst på om du har någon vetenskaplig bevisning på det som du kan hänvisa till? Jag blev själv oerhört skeptisk när du skrev så för jag tycker det är lite riskabelt att skriva något sådant inte kunna hänvisa till något. Jag själv upplever att i många sammanhang är en alvedon det enda alternativet för mig när huvudvärken är som värst. Jag kollade t.ex. på Doktor Mikael i TV4 som säger att Alvedon kan orsaka förgiftning i för stora mängder. Men om man tar 2 alvedon om dagen, alltså att man tar det i lagom mängd är det inte farligt samt att det är en bra medicin. Enligt honom är det inte beroendeframkallande, det kan däremot upplevas som mentalt beroende. En läkares uppfattningar känns trovärdigt för min del.

  Jag tycker att Apoteket är en mycket bra lösning på mina huvudvärksbesvär som har varit min räddning många gånger på arbetsplatsen. Istället för att gå hem och gräva ned mig kan jag ta en alvedon och fortsätta vara kvar på jobbet. Sedan hade jag såklart önskat att jag inte behövde det, men smärta när det är som värst..usch! Sedan ska jag säga att jag handlar gärna på Welloteket för att där finns det produkter som jag mår bra av. Sådant som gör att jag mår ännu bättre.

  Så för att sammanfatta en lång kommentar hade jag gärna önskat någon typ av källa du kan hänvisa till, din motivering och att apotekets och wellotekets produkter gör att jag mår bra och ännu bättre.

  1. Hej Jennie! jag har ingen vetenskaplig bevisning jag kan länka till men det finns säkert då då värktabletter kan vara beroendeframkallande. Att ta alvedon/ipren någon gång då och då kommer inte göra dig varken skada eller beroende så det kan du göra utan problem. Det är när du tar det dagligen. Man kan ex bota biverkningar av ett huvudsakligt problem vilket kanske gör att man istället för att gå till botten med varför du har huvudvärk dagligen istället tar värktablett dagligen. Det problemet som gör att du har huvudvärk dagligen kanske sedan leder till andra dåliga saker i kroppen vilket leder till fler problem som kanske kräver mer medicin osv. Det behöver inte vara så men kan vara så. Har du huvudvärk eller mensvärk en gång i månaden och tar en ipren så är det ingen fara men är det dagligen eller väldigt ofta du måste ta en värktablett så skulle jag rekommendera att söka hjälp för att kolla upp grundproblemet. Det jag har emot ex värktabletter är att det är så lätt att bedöva och bara köra över kroppens signaler om att något är fel genom att ta ett piller vilket senare kan leda till andra sjukdomar. Sedan finns det många som är beroendes av värktabletter. Ett exempel är tex bloggaren Tyra där allt började med vanliga Ipren och slutade på behandlingshem. Återigen, det behöver inte bli så men det kan bli så. Sådana produkter är inget jag vill sälja utan de produkterna tycker jag att läkare ska ordinera ut till de som verkligen behöver det. Jag vill enbart sälja produkter som jag vet är bra och ofarliga.

   1. Kan även som sskstudent berätta att alvedon och Ipren blir man inte beroende av. Vi hade en föreläsare senast igår som talade om detta. Tyra blev beroende av tyngre grejer. Hon hade ju ett problem där receptfria läkemedel inte gav effekt. Enda faran med receptfria lm är att man tar för mycket av det och då blir förgiftad. Men ej beroende 🙂

 9. Hej Ida!
  Vill först och främst bara berömma dig för din grymma blogg och youtube kanal! Så bra och inspirerande.
  Jag undrar om du skulle kunna skriva ett inlägg/göra en video om hetsätande och tips på hur man kan sluta och blir av med det.
  Tack på förhand!
  Kram

 10. DU är BÄST Ida! Det va tack vara dig som jag ens upptäckte youtube, haha :p
  Hittade dig från början när du hade en träningsresa med tungården, montazami och nån mer…

  Kram fr. en följare i din ålder =)

 11. Vilket fantastiskt bra svar! Utförligt och inspirerande. Keep up the good work! Btw förut postade du ibland matbilder med jordnötssmör på ett hörn. Äter du inte det alls längre? Sedan har vi sett mycket banan och mango på din blogg 🙂 Äter du annan vanlig, gammal hederlig frukt också, som äpple och apelsin?

  1. Ja jordnötsmör är så gott men efter jag gjorde mina allergitester så fick jag totalt nötförbud tyvärr. Nu är jag inte allergisk längre utan kan äta lite men bara i liten mängd och då blir nörsmör lite dumt.Jag äter absolut äpple och apelsin också. Varför jag äter mer banan och mango är för att det är mer kalorier och bra krämig bas i smoothies. Blir inte lika marigt med äpple och apelsin men äter det absolut 🙂 Kramis

 12. Arbetar själv inom hälsokost och blir galet glad av det du skriver 🙂 Så kul att du förstår, peppar och promotar kosttillskott när det behövs i livet. Tack för att du hjälper folk att leva så bra som det bara går!!!

  1. Men tack fina vad glad jag blir att höra <3 Kosttillskott är verkligen så bra och kan hjälpa till så himla mycket 🙂 <3

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar