Annons
Annons


VAD SKA JAG ÄTA FÖR ATT ORKA?


Hej ida , har en liten fråga angående kost och uppladdning.
Jag dansar flera gånger i veckan , och ibland blir det flera på samma dag , och en dag har jag 5 olika klasser som alla är 80 min långa. Har inte alla på en gång , 2 först , och sen 3 senare fram mot dagen , men har du nåt bra tips på vad jag kan äta eller ha med mig som ger mig mycket energi och ork mellan passen? :)
Tack för en superbra blogg , kram Josefine!

Annons

SVAR: Hej Josefine! Alla är vi olika och det är svårt för mig att säga vad som funkar för just dig. Det tog 2,5 år för mig att veta vilken kost som funkade bäst för mig en dag på balettakademien. Den kosten jag käkade under skolgången äter jag tex inte nu när jag tränar på ett annat sätt.

Det jag gjorde på balettakademien var att käka saker med mycket energi på liten yta eftersom jag tyckte det var jätte svårt att träna om jag käkat tex. en stor sallad med kyckling. Istället såg jag till att få i mig en mindre måltid på alla raster och hade alltid med mig något jag kunde stoppa i mig under lektionerna som tex. torkad frukt eller proteinshake. Till lunch käkade jag alltid smörgås + keso och banan och käkade en riktig middag när jag kom hem. Detta funkade super för mig. I slutet av utbildningen när det var som mest intensivt blev det faktiskt endel bars mellan lektionerna för att hinna få i mig mycket energi på de korta raster vi hade.

Nu när jag kan planera min träning på ett bättre sätt med längre raster så väljer jag oftast att äta riktig mat eftersom jag nu har tid att smälta den 🙂

När du ska träna så mycket som du ska göra är återhämtningen väldigt väldigt viktig! Hade jag varit du hade jag sett till att få i mig ett återhämtningsmål direkt efter varje träning och sedan käka ett riktigt mål. Hade också sett till att fylla på ordentligt med energi kvällen innan. Man tränar på det man käkade dagen innan nämligen. 🙂

Lycka till! KRam Ida

(Obligatorisk)Annons
Laddar