Annons
Annons


VAD JAG ÄTER PÅ EN DAG SOM VEGETARIAN


linsgryta-1

Hej Ida! Det här har inte med inläget att göra men jag undrar hur du äter på en dag i nuläget när du är vegetarian? Ungefär alltså? Jag har nämligen extremt mycket problem med min mage, har gått till supermånga läkare och gjort alla tester och undersökningar som går men de hittar inget som är fel. Jag vill gärna äta nyttigt och vegetariskt men många av de läkare jag träffar avråder från bönor, linser , kikärtor, frukt osv för att de kan öka magproblemen. Vet inte riktigt vart jag ska vända mig så tänkte om du hade några råd. Tusen tack på förhand, din blogg är bäst <3 Kram

Annons

SVAR: Hej fina du! Jag trodde också att det skulle bli problem med vegetarisk kost men jag hade helt fel! Det gäller bara att välja rätt för bönor funkar inte heller för mig (i alla fall inte i stora mängder). Dock så funkar kokade linser hur bra som helst och då ska de helst vara kokade länge. Jag äter mycket kokade/ugnsbakade/ångkokade rotfrukter och grönsaker, soppor, linsgrytor, stekt halloumi, frukterm bär, frön, ris, bovete, havregryn, glutenfritt bröd, glutenfri pasta, tofu (ibland), vegetarisk thaimat, smoothies mm. Den här maten är mycket lättare för min mage att bryta ner än en kost med mycket protein. Jag tycker du ska känna efter själv och inte lyssna så mycket på din doktor då det är så individuellt. Många säger att frukt är dåligt för magen men min mage mår så bra av frukt. Så testa dig fram och ta det lugnt med bönorna i början 😉 Haha. Kramis

TIPS! Jag har flera ”What I ate today” videos på min youtube –> HÄR där du kan se hur jag äter under en dag och fler är på väg upp.

24 kommentarer | Translate


Annons
Laddar