Annons
Annons


VAD HJÄLPER MSM MOT OCH HUR ANVÄNDER MAN DET?


msm-holistic

Ni kan köpa MSM <– HÄR

Hej Ida! Jag beställde MSM för några månader sedan men har ännu inte börjat med de då jag inte förstår riktigt.. Känner mig så otroligt dum när jag läser beskrivningen men min fråga är. När man ska blanda MSM med vatten, ska man ta varmt eller kallt vatten? Framkommer de tydligt i beskrivningen eller är jag inte så dum som jag känner mig. Kan du ta upp detta i en dagens fråga är du snäll. Samtidigt som du repeterar vad MSM är bra för och för samt nackdelar med det. Jag vill börja använda det för jag tror att de är bra för kroppen men vad är de bra för? HJÄLP mig är du snäll! Jag förstår inte alls. Kram Emma

Annons

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar! Nej du är inte dum, det är många som frågar kan jag lova dig 🙂 Blanda med kallt vatten. Börja med en upptrappning enligt denna modellen.

Vecka 1: ta ett kryddmått om dagen.
Vecka 2: öka till två kryddmått.
Vecka 3: öka till tre kryddmått
Vecka 4: öka till fyra kryddmått som motsvarar en tesked. Ligg kvar på denna dosering och se om du får önskad effekt. Får man ingen effekt kan man öka ännu mer.

MSM är helt fantastiskt och jag kan säga att jag får varje dag mail och kommentarer från folk som börjat använda MSM som det här hjälpt. Jag postar några kommenarer jag fått om MSM nedan under filmen och jag får tårar i ögonen av att läsa den sista mailet! Sååå fint och tack alla som mailar och berättar om er resa.

I filmen kan du se allt vad jag tycker att MSM är bra för. MSM hjälper för så mycket som ex. magproblem, trög mage, leder, dålig hy, håret börjar växa snabbare, bättre hårkvalite, bli av med allergier och astma, ger mer energi mm. Jag tar MSM varje dag och i perioder då jag stressar mycket eller tränar mycket kan jag ta det 2 gånger om dagen då kroppen behöver mer svavel. För mig har MSM först och främst hjälpt mina magproblem och helt tagit bort astma och många av mina allergier. Då i samband med en bra kost såklart.

 

NÅGRA MAIL JAG FÅTT FRÅN FOLK SOM BÖRJAT ANVÄNDA MSM

”MSM är verkligen grymt! Har hjälpt min mage och trötthet och även mina eksem jag haft på händerna har blivit mycket bättre när jag tagit MSM. Märkte direkt när jag hade glömt att köpt mer och inte tog på ca 2 veckor att eksemen snabbt försämrades och jag var mycket tröttare, men nu efter bara någon vecka har det blivit bättre igen. Så är så tacksam över alla tips man får ifrån din blogg och dina klipp, Du är grym Ida!”

”Jag har tagit MSM nu i ett halv år och det är det bästa som har hänt mig! Så nu känner jag inte av mina allergier!!”

”Hej Ida! Jag har i flera år lidit av magkatarr och har inte fått någon bra hjälp av sjukvården, utan har endast fått utskrivit en massa onödiga preparat som inte hjälper mig på lång sikt. Har tröttnat på att ständigt ha problem med magen, och trots att jag äter mycket bra mat och på regelbundna tider så har symptomen ej blivit lindrigare. 

Började för ett tag sedan använda MSM efter att ha hört och läst så mycket om det från din blogg och youtube-kanal. Och alltså TACK IDA! Magkatarren är för mig ett minne blott nu. Har inte haft några som helst problem med svullen mage och otäcka smärtor i magen efter att jag började ta MSM, och detta tack vare att du tipsade dina följare om det!”

”Hej Ida! Jag har sà länge jag kan minnas lidit av nacksmärtor , konstant huvudvärk varje dag, smärtor i magen, dålig sömn , jag kan göra listan lång. Jag kan säga att jag mer eller mindre inte njutit av mitt liv och haft väldigt svàrt att fina glädje!

Jag har i nu över 5 àr bott i XXX och haft väldigt tur att träffa en underbar pojkvän som jag har varit nu med i 5 àr. Vi har haft det underbart, rest runt i Europa och världen tillsammans, men här kommer sanningen, min hälsa har förstört för mig, för jag har nästan inte kunnat njutit av det i huvudtaget.  Jag har missat sà mycket pàgrund av mina smärtor. Detta har nästan kostat mig mitt förhållande! 🙁

Jag har fàtt reda pà att jag har haft Candida i min kropp under en långtid . Men inga läkare har riktigt förstått det negativa effekter det har pà kroppen och bara skickat hem mig med medicin. Jag har känt mig väldigt ledsen under en långtid eftersom ingen förstod min smärtor.

Jag har följt din youtube ett tag nu och blogg, och jag kom över MSM, jag fick min pappa att skicka över ett paket hit med MSM, jag har tagit det nu lite över en vecka. Dom första dagar mådde jag ganska dåligt och var väldigt trött. Men nu i 2 dagar har jag för första gängen pà flera àr vaknat upp utan huvudvärk och nacksmärtor. Jag hade haft 2 veckor med extrem smärta i mina höfter, det är nästan helt bort. Jag känner mer energi, mer glädje och lättnad i min kropp….och jag tror MSM hade en stor effekt pà min kropp! 😀

Jag ville berätta det här för att säga TACK TACK TACK för att du delar med dig, jag tror det här kan ha räddat livet pà mig!!!

Jag var nära pà att förlora allt , mitt förhållande , mitt jobb, mitt liv, men nu ser jag ljuset i tunneln , äntligen! Sà TACK TACK TACK!!!!!!!!”

(Länken till MSM är en reklamlänk till min webshop Welloteket)

23 kommentarer till “VAD HJÄLPER MSM MOT OCH HUR ANVÄNDER MAN DET?”

 1. Vilket bra inlägg, Ida! MSM är verkligen det mest fantastiska kosttillskottet. Jag har tagit det invärtes i ca tre år nu och har blivit kvitt både mina eksem och magproblem. För ca 2 år sen började jag även göra en spray (msm+vatten) som jag sprayade på mina eksem (som då försvann helt), och nu använder jag msm-spray i ansiktet och ögonen. Användningsområdena är ju oändliga 😀 Rekommenderar verkligen till alla!

  (Detta är förvisso ett två år gammalt inlägg men här har jag före- och efterbilder på mina eksem efter en vecka msm-spray: http://nouw.com/saramoller/msm-mot-eksem-18460790)

 2. Började med MSM för fyra dagar sen och hoppas främst det ska hjälpa mot min trötthet. Det jag märkt av hittills är att jag fått avbryta min frukost varje morgon för att springa på toan… Har även senaste två dagarna känt mig sjuk, kroppstemperaturen har höjts något och jag är helt matt efter lunchtid. Jag hoppas det vänder snart! 🙂

 3. Hej Ida! Jag är en 14 årig tjej och jag har haft ätstörningar i ett halvår nu ungefär och jag har verkligen rasat i vikt! Nu har jag insett själv att jag är på tok för smal. Jag tycker nästan att jag ser läskig ut 😮 min ryggrad syns, ådror på magen syns och mina höftben sticker fram ”för” mycket. Det är inte ”snyggt” längre för det är inte hälsosamt! Jag vill se smal men hälsosam ut och jag vill ha tillbaks mina små kurvor! Har helt ändrat mitt ”ideal” nu.
  Iallafall så räknade jag ut mitt kroppsfett för jag har läst att mensen försvinner under ett visst procent. För min har nämligen varit borta i ungefär 5 månader nu. Jag fick fram att jag hade 9,65% i kroppsfett och sedan såg jag att om man hade runt 20 så var man normal!!!
  Är det till att frossa i fet mat som nötter och avokado nu då? Hur ökar man i fettprocent? Kolhydrater eller fett vad är viktigast?
  Älskar dig och allt du gör, du är en sån stor förebild för mig!!! Puss och kram!

 4. Hej Ida! Skulle så gärna vilja beställa MSM men det verkar inte som det skulle gå när jag bor i Finland? Går det härifrån?

  1. Lotta! Ville bara säga att ifall du inte uttryckligen vill beställa via Welloteket så finns det några bra alternativ på MSM i Finland också. Själv använder jag MSM av märket Puhdistamo (Puhdistamo OptiMSM är väl riktiga namnet), det brukar man få tag på i de flesta vanliga matbutiker till och med. Kan i samma veva tillägga att jag också använder Puhdistamos ris- och ärtprotein, helt ekologiskt! 🙂

   Hälsningar från Finland ;D

 5. Ja jag har också tagit MSM under hela sommaren, lite innan också, och detta är FÖRSTA året jag inte lider av pollenallergi. Första året jag orkar leva och leka med barnen, första året jag känner mig som människa genom hela sommaren. Jag har bara dig att tacka fina Ida, du har lärt mig så mycket genom åren!
  Tack!!

 6. Hej Ida!
  Och tack för en grym och inspirerande blogg! Har verkligen inspirerats till att äta nyttigare och ta hand om mig själv! 🙂
  Jag har båda astma, allergier, magproblem och dålig hy. Har tagit MSM sen 21 juni, så allså snart 3 månader. Trappade upp enligt förpackningen och har nu senaste veckan ökat till 2 teskeder om dagen för att få mer effekt. Min hy har blivit lite bättre, men astman är fortfarande väldigt dålig. Har varit inlagd på sjukhus för den i somras och var på akuten igen igår. Jag är väldigt tät i bröstet, mycket slem och problem med andning. Förutom msm tar jag chlorella, zink 30 mg, b12, lactovitalis pro och d-vitamin samt äter väldigt nyttigt. Tar astma- mediciner alvesco och innovair varje morgon och kväll. Min fråga till dig är om du tycker jag kan trappa upp till 3 teskedar om dagen för att få mer effekt? eller ska jag ligga på 2 teskedar ett tag till och se om det ger effekt? Kan tilläggas att jag ätit mycket antibiotika i mina dagar och har dåligt immunförsvar plus att jag misstänker att jag har candida eller liknande. Tänker om det då tar extra lång tid för gifter att ta sig ur kroppen och att jag därför mår sämre först?

  / Emma

 7. MSM är fantastiskt och jag har använt det i flera år. Jag hade en annan blogg för flera flera år sen som inte hade så jättemånga läsare, och jag bloggade mycket om MSM i försök att nå ut till folk – utan att riktigt lyckas. Så jag är glad att du skriver och pratar om MSM och har fått så många att prova det och ta del av alla dessa positiva effekter. Såå kul att läsa om allas erfarenheter med MSM! 😀

  Stor kram!

 8. Jag började ta MSM för fyra veckor sedan och har mått så himla bra sedan dess, men vet inte säkert om det beror på MSM eller på att jag i samma veva la om min kost från vegetarisk till mer vegansk + började äta en del vitaminer och spirulina varje dag. Men idag gick jag upp i dos från 3 till 4 kryddmått har haft huvudvärk, varit galet trött, sovit hela eftermiddagen och ont i magen. Kan det vara utrensningssymptom eller är det bara en dålig dag haha? Jag tror jag ska gå tillbaka på 3 kryddmått ett tag till så får vi se om jag ökar senare. Tack för att du inspirerar till hur man kan må bättre!

 9. MSM är så bra och ja känt mig så mycket piggare och min mage fungerar så bra efter att ja började med MSM.
  Tack så mycket Ida för du tog upp de här.

  1. Tack vad glad jag blir <3 Ganska mycket faktiskt. Tar jag pulver så tar jag en dryg matsked 1-2gånger/dag och är det tabletter så 8 tabletter på morgon och ca 4-6 på eftermiddag 🙂

 10. Hej bästa Ida! Älskar din youtube kanal och att du lyfter fördelar med veganism så mycket. Såg att ni ÄNTLIGEN fått in vegan paket och ska beställa det stora paketet så fort jag är hemma i sverige igen. Slänger ner en MSM också 🙂 Någon annan produkt ur ert sortiment man inte får missa? Stor kram<3

  1. Hej Jonna! Å vad kul att höra, tack snälla! Ja nu har vi 2 veggopaket och en helt vegansäker kategori. I stora veggopaketet hittar du alla mina absoluta favoriter (förutom MSM då :)). Några andra favoriter är Acerola från Macacos som är grymt god att ha i smoothies. Sedan tar jag även dagligen chlorellatabletter från Holistic. Produkter som jag alltid har hemma men inte tar dagligen är Lactovitalis PRO, Aloevera juice och Kolloidalt Silver. Lactovitalis och Aloevera tar jag och min mage är lite orolig som små kurer och Kolonialt silver tar jag så fort jag känner att jag börjar bli sjuk eller om jag umgåtts med någon som är sjuk.

   Sedan har jag även pumpafrön, mullbär, gojibär, chiafrön, kakao mm hemma i skafferiet om som jag toppar gröt, smoothies eller bakar med. Hoppas du fick lite tips 🙂 Kramis

 11. Hej!
  Jag blev grymt nyfiken så la precis en beställning till dig faktiskt. Jag har en fråga bara, ska man ta det en viss tid eller kan man ta det varje dag livet ut? 🙂
  Mvh

 12. Hur fungerar MSM-pulver i samband med att man har diabetes och tar insulin? Har du någon aning? Körde på MSMpulver ett tag för nån månad sen, men sen flyttade jag till en annan stad osv så det rann liksom ut i sanden… Och nu för en månad sen har jag börjat med insulin så är lite osäker på om jag vågar ta msmpulvret igen.

  Läste om candida svamp, och jag vet att jag har det i kroppen pga väldigt många antibiotikakurer… Och min mage är kaos, uppblåst, trög osv. Även mycket nervsmärta i ryggen (som visserligen kan komma från många år av problem med mage och hosta, och att det så satt sig i kroppen på så sätt då man spänner sig). Så detta ska jag ta upp med mina läkare, för dom sa senast i veckan att det mest troligt bara är i munnen jag har candida för annars hade jag mått jättedåligt. Men nog mår man väl ganska dåligt om magen tjorvar typ varje dag, vissa nätter har man nervsmärta som gör att man inte somnar förrän kl 7 på morgonen osv… hmmpf.

 13. Har problem med hyn och fäller en massa hår, har precis börjat med MSM och hoppas att det ska hjälpa. Är lite nervös för biverkningar bara!

 14. Hej Ida,

  Har precis beställt MSM (och även magnesium) som jag hoppas ska råda bot på min trötthet, astma, allergier, spända muskler m.m. Jaa, jag sätter verkligen mitt hopp till detta nu efter att ha läst mycket hos dig om hur bra det ska vara. Min fråga dock, då jag läste just det på flera sidor om MSM, är om man behöver komplettera med något? Många sidor nämner att c-vitamin förbättrar effekten av MSM i kroppen, men en sida jag läste på skrev att det behövdes kompletteras med 1000 mg C-vitamin för bästa effekt. Jag äter redan vitaminer där jag får i mig 60 mg c-vitamin per dag vilket är 75 procent av det som generellt anses behövas och resten tänker jag att jag får i mig via kosten, men anser du att det bästa vore att öka det intaget?

  MVH Mikaela

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar