Annons
Annons


VAD ÄR PROTEINPULVER?


IMG_2294.JPGquestion answerJag tror inte ens att jag har förstått vad proteinpulver är till för. Har nog aldrig förstått det faktiskt. :/ Ja jag är pinsam. :(

SVAR: Hej fina du och nej du är inte pinsam då många undrar samma sak. I mitt huvud ser jag proteinpulver som mat.

Annons

Det är en proteinkälla precis som kyckling, fisk, kött, keso, kvarg, ägg mm. Protein är byggstenar för musklerna och behövs vilket man tränar eller ej. Protein bygger upp muskler medan fett och kolhydrater används som energi/bensin för kroppen att orka leva. Man behöver absolut inte äta proteinpulver om man inte vill men det är ett väldigt smidigt sätt att få i sig protein på om man tex är ute och reser eller ska ta med mellis som måste hålla i väskan. Det är ju mycket smidigare att ta med proteinpulver till skolan/jobbet/träningen än att ta med en kycklingfilé tex.

Men väljer man proteinpulver som en proteinkälla så se till att välja en bra sort som är ekologisk och naturlig utan massa konstiga ämnen och fullproppad med sötningsmedel. Jag är sponsrad av Holistic vilket är ett av få märken jag vet som har både ekologiskt och naturligt proteinpulver. Deras vassleprotein kommer från en ekologisk gård uppe i norrland och det är bara upphettat till 11grader vilket gör att alla proteinkjedjor är hela. (Proteinet kan annars förstöras vid upphettning). Det går även alltid att ringa till Holistics kundtjänst om man har frågor om någon produkt så förklarar de.

Deras protein finns i Choklad, Vanilj, Päron och Banana/kokos.

English: Answer/question about protein powder, use google translate.

(Inlägg i samarbete med Holistic)

17 kommentarer till “VAD ÄR PROTEINPULVER?”

 1. Hej Ida!
  Många av dina recept innehåller en del dadlar och jag undrar lite hur du tänker kring sötning. Jag har en vän som är diabetiker och hon kan absolut inte äta dadlar så det är alldeles för sött.

  Sen tänkte jag höra vad du anser är bäst av alla sötningsmedel man kan använda sig av typ agavesirap, steviadroppar, steviaströ, honung, sukrin osv. Tycker det är väldigt svårt detta så skulle gärna bli lite mer upplyst i frågan 🙂

  1. Jag använder helst naturlig sötning som frukt, dadlar, fikon, honung mm men ibland använder jag mig också av stevia droppar med vaniljsmak 🙂

 2. Hej! Jag undrar hur mycket en sådan påse med proteinpulver innehåller? Hittade inte det på hemsidan. Är jättesugen på att testa holistisk proteinpulver 😀 Och tack för en grym blogg med en massa inspiration!

 3. Hej! Bra inlägg. Undrar en sak bara, när ska man ta proteinpulver? Vad jag förstått tar många det efter träning för återhämtning om jag förstått det rätt. Men protein behöver vi väl egentligen alltid? Eller när ska man använda proteinpulver? 🙂

  1. Ja precis protein behöver vi alltid så ta det när det passar, frukost, mellis, kvällsmat mm. Efter träning funkar också 🙂

 4. Helt underbart att du svarade på min fråga!! Tusen tack, gillar din blogg allt mer och mer. Man känner sig HÖRD här!
  En stor kram till dig och trevlig kväll finaste.

  /Diana

  1. Omelett, lax, sallad 🙂 Jag är inget fan av julmat så men min mamma lagar massa olika speciella saker så finns alltid något gott att äta 🙂 Kramis

 5. Fast allt protein som inte används omvandlas till fett och i den processen bildad mycket ammoniak. Dvs tränar man inte väldigt mycket är ett proteinpulver precis lika effektivt som att trycka i sig en potatis. Träningen gör en stark, inte proteinet. Väldigt många hoppar på protein trenden utan att veta vad det faktiskt innebär, läs på om metabolismen och näringslära innan. Går man och gymmar några gånger i veckan är proteinpulver inte alls nödvändigt.

  1. Ja men nu har jag inte sagt att man ska överäta protein. Protein är inte optimalt att använda som energi då ca hälften av kalorierna går åt i omvandlings processen . Jag har heller inte sagt att det är nödvändigt utan ett smidigt sätt att få i sig protein om man behöver ta med mellis

 6. Hej,
  Jag har köpt Holistics proteinpulver nu främst för att det är ekologisk. Har tidigare haft proteinpulver ifrån till exempel fitnessguru, och jag märker en enorm skillnad på själva pulvret. Det från Holistic känns lättare/luftigare eller hur man ska förklara. Jag tyckte att det var svårt att blanda det med bara vatten i en shaker, det blev liksom inte blandat helt enkelt. Vet du var skillnaden är mellan dessa proteinpulver, hur kan de vara så olika?
  Njut av din resa, ser härligt ut!
  Kram

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar