Annons
Annons


UPPBLÅST MAGE EFTER MÅLTID


question-answer

Hej Ida ! Har länge läst din blogg och älskar den verkligen. Blir så inspirerad av dig som person och alla bra tips du har. Nu till min fråga. Varje gång efter jag ätit blir min mage helt uppsvälld och det ser ut som jag är gravid (är bara 17 år).. Jag tycker det är jätte jobbigt då jag dels inte orkar göra någonting efter jag ätit då jag känner mig uppsvälld och så mätt, men också för att det verkligen syns. Kan det vara så att det är någon ingrediens min mage reagerar på?? Jag har även ett annat problem som jag hoppas du skulle kunna hjälpa mig med, jag är en väldigt aktiv tjej och har varit hela mitt liv, jag tränar jag både på gym och går promenader dock så har jag som en kula, utbuktning längst ner på magen som alltid buktar ut. Jag har tränat mycket mage + andra delar utav kroppen men den  vill helt enkelt inte försvinna. Har även testat dina övingar. Har du något tips på vad jag kan göra?? För det är inte kul att jag är helt platt på “övre magen” och sedan så går det ute jätte mycket längst ner… Hoppas på svar ifrån dig.Massor av kramar och tack för en grym blogg !!

Annons

SVAR: Hej och tack snälla fina du <3 <3 Jag förstår precis vad du menar då jag har haft och ser fortfarande ibland gravid ut efter måltid. Blir ofta det om jag ätit något jag är överkänslig mot eller om jag har stressat för mycket. Det kan mycket väl vara så att du äter saker du är överkänslig mot. Det bästa är att köra uteslutningsmetoden. Testa ta bort saker du misstänker du kan reagera på i några veckor och se om det blir bättre. Några tips är att hålla koll på gluten, socker, mjölk, nötter, avokado, bönor, ägg mm. då många reagerar på dem. Den lilla kulan längst ner på magen är det många tjejer som har och det är naturligt. Dock kan det vara så att den blir större /svullen om dina tarmar är irriterade. Så testa dig fram med olika livsmedel och för gärna dagbok på hur du känner dig efter du ätit vissa livsmedel.Sedan finns också lite tips på tillskott som jag kan rekommendera som har hjälpt mig…

Lactovitalis – Goda magbakterier som tarmen behöver. Jag tar 2 st varje morgon innan frukost.

Cellenzym – Enzymer som hjälper till att bryta ner maten och som kan minska uppblåsthet efter maten. Jag har alltid med mig det när jag äter på restaurang eller reser då det är svårt att undvika saker man kan vara överkänslig mot och då tar jag 2 st innan maten.

Inflamino – Världens bästa proteinpulver som är så snällt och läkande för magen. Det har hjälpt mig så mycket och är en räddare i nöden när jag behöver snabbt mellanmål eller  är ute och reser. Brukar se till att få  i mig en skopa om dagen.

OBS! Glöm inte att ni har 20% på hela Holistics sortiment HÄR om ni anger koden MG15 vid beställning.

English: Question/answer in swedish. Use google translate.

 

6 kommentarer till “UPPBLÅST MAGE EFTER MÅLTID”

 1. Hej Ida! Varit sugen på att beställa inflamino proteinpulvret men sedan kollade jag innehållsförteckningen och upptäckte att Holistic har valt att ha ingefära i den. Undra hur det kommer sig då det är väldigt starkt för magen och detta skall vara för känsliga magar? Jag hade reaktion 4 på ingefära på mitt imupro test och skall därför undvika det i ett år. Trist jag som verkligen ville beställa detta pulver! Kör på risproteinet annars men det smakar ju som sagt skit 😉 Men väldigt bra. Brukar ha det i smoothies och nu har man vant sig vid smaken. Heheh… 🙂 Kramis!

  1. Ja jag vet och jag reagerar också på ingefära (färks) men det går hur bra so helst med Inflamino så det kan ju vara samma för dig? Kramis

 2. Okej skumt! Får se om jag testar 🙂 Tänkte fråga gällande din kamera också. Du kör med Nikon D5500 va? Vilka objektiv har du? Har precis köpt den kameran men tycker det är så svårt med inställningarna. Kör alltid på A och tycker bilderna blir suddiga. Om man är ute på sommaren mitt på dagen vad borde man ha för bländare och ISO då? Testat mig fram men bilderna blir bara blurriga :/ Så svårt! Kram!!

  1. Hej Marie! Ja det tar ett tag att hitta rätt inställningar och objektivet är så viktigt. Jag kör med 24-70mm mest och det är grymt! Utomhus brukar jag ha så låg iso jag kan så helst under 500 beroende på F värdet. Ju lägre F värde ju lägre iso kan jag ha och ju högre F desto högre ISO. I dåligt ljus inomhus brukar man få öka ISO till över 1000 ibland tyvärr.

 3. Hej! Ville bara förklara lite extra om den lilla fettbulan längst ner på magen som faktiskt alla kvinnor har i mer eller mindre utsträckning. Precis som Ida säger är den helt naturlig då den finns för att skydda äggstockar och livmoder. Du är 17 år, faktiskt i den ålder då vi kvinnor är som mest fertila så den är inget konstigt. Sen kan den självklart upplevas som mindre om svullnaden i tarmarna går ner. Men det är alltså inget du borde träna bort, den finns där av en väldigt viktig anledning! 🙂

 4. Hej!
  Har också en fråga om inflamino! Äter du den även dagar du inte tränar? Och hur fort märker man av någon förbättring? Har väldigt dåligt immunförsvar och problem med magen (äter redan probiotika och ser över min kost)
  Tacksam för svar.

  Kram Oliva

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar