Annons
Annons


UPPBLÅST MAGE EFTER MÅLTID


question-answer

Hej Ida ! Har länge läst din blogg och älskar den verkligen. Blir så inspirerad av dig som person och alla bra tips du har. Nu till min fråga. Varje gång efter jag ätit blir min mage helt uppsvälld och det ser ut som jag är gravid (är bara 17 år).. Jag tycker det är jätte jobbigt då jag dels inte orkar göra någonting efter jag ätit då jag känner mig uppsvälld och så mätt, men också för att det verkligen syns. Kan det vara så att det är någon ingrediens min mage reagerar på?? Jag har även ett annat problem som jag hoppas du skulle kunna hjälpa mig med, jag är en väldigt aktiv tjej och har varit hela mitt liv, jag tränar jag både på gym och går promenader dock så har jag som en kula, utbuktning längst ner på magen som alltid buktar ut. Jag har tränat mycket mage + andra delar utav kroppen men den  vill helt enkelt inte försvinna. Har även testat dina övingar. Har du något tips på vad jag kan göra?? För det är inte kul att jag är helt platt på “övre magen” och sedan så går det ute jätte mycket längst ner… Hoppas på svar ifrån dig.Massor av kramar och tack för en grym blogg !!

Annons

SVAR: Hej och tack snälla fina du <3 <3 Jag förstår precis vad du menar då jag har haft och ser fortfarande ibland gravid ut efter måltid. Blir ofta det om jag ätit något jag är överkänslig mot eller om jag har stressat för mycket. Det kan mycket väl vara så att du äter saker du är överkänslig mot. Det bästa är att köra uteslutningsmetoden. Testa ta bort saker du misstänker du kan reagera på i några veckor och se om det blir bättre. Några tips är att hålla koll på gluten, socker, mjölk, nötter, avokado, bönor, ägg mm. då många reagerar på dem. Den lilla kulan längst ner på magen är det många tjejer som har och det är naturligt. Dock kan det vara så att den blir större /svullen om dina tarmar är irriterade. Så testa dig fram med olika livsmedel och för gärna dagbok på hur du känner dig efter du ätit vissa livsmedel.Sedan finns också lite tips på tillskott som jag kan rekommendera som har hjälpt mig…

Lactovitalis – Goda magbakterier som tarmen behöver. Jag tar 2 st varje morgon innan frukost.

Cellenzym – Enzymer som hjälper till att bryta ner maten och som kan minska uppblåsthet efter maten. Jag har alltid med mig det när jag äter på restaurang eller reser då det är svårt att undvika saker man kan vara överkänslig mot och då tar jag 2 st innan maten.

Inflamino – Världens bästa proteinpulver som är så snällt och läkande för magen. Det har hjälpt mig så mycket och är en räddare i nöden när jag behöver snabbt mellanmål eller  är ute och reser. Brukar se till att få  i mig en skopa om dagen.

OBS! Glöm inte att ni har 20% på hela Holistics sortiment HÄR om ni anger koden MG15 vid beställning.

English: Question/answer in swedish. Use google translate.

 

6 kommentarer | Translate


Annons
Laddar