Annons
Annons


UGNSBAKAD TORSK OCH FÄNKÅL MED RÖDBETOR – RECEPT


IMG_9788-0.JPGIMG_9787.JPGIMG_9786.JPGDet bästa med mina allergier är att jag tvingas testa nya saker. Igår testade jag ugnsbakad fänkål vilket var så gott! Passade riktigt bra till torsken och det kommer jag definitivt att fortsätta äta. Det som också är grymt med denna diet är att det blir billigare för mig.

Annons

Eftersom jag äter samma sak i en hel dag äter jag oftast slut på allt och slipper slänga mat för att den blir för gammal. Min frukost, lunch, mellis och middag igår gick på ca 130kr tillsammans. Mycket billigt för att vara mig och då har jag fått bra, god, ekologisk och superhälsosam mat.

English: The best thing about my allergy diet is that I have to try new food. Yesterday I did oven baked fennel and it was so tasty and it was so good to cod! The diet ale makes it more cheaper because I eat the same all day and I eat everything I buy and don´t throw any food because it will be old. My food yesterday with breakfast, lunch, snack, dinner, evening snack cost 130 SEK which is very cheap for being me and to eat such a good, healthy and organic food.

Ingredienser 2-4 portioner: // Ingredients 2-4: 

4 Torskfilé // 4 Cod fillet

500g Kokta rödbetor // 500g Boiled beet roots

1 Fänkål // 1 fennel

Gurkmeja // Turmeric

Havssalt // Seasalt

Peppar // Pepper

Lime // Lime

 Olivolja // Olive oil

Gör så här: Skär fänkålen och lägg den tillsammans med torsken i en ugnsäker form. Krydda torsken med gurkmeja, salt, peppar, pressad lime och olivolja. In i ugnen på 180 grader i ca 15-20min. Skär de kokta rödbetorna i bitar och toppa med lite havssalt och lägg sedan på torsken och fänkålen och pressa lite lime över härligheten. Njut!

Proceed like follow: Cut the fellen and put it together with the cod fillets in a oven proof dish. Season with turmeric, salt, pepper, Lime juice and olive oil. Put it in the oven for 15-20 min in 180 degrees. Cut the boiled beet roots and season with sea salt and then add the cod and fennel and squeeze little more lime over it. N´joy! 

(0)

6 kommentarer till “UGNSBAKAD TORSK OCH FÄNKÅL MED RÖDBETOR – RECEPT”

  1. Hej Ida!

    Hjälp mig!! Jag vill verkligen börja träna, sååå gärna. När jag väl lyckas ta mig igenom ett pass så älskar jag känslan. Men jag är så LAT! Jag är inte stor utan jag vill börja träna i rutin för att få in det i en del av min livsstil. Jag har kollat på en massa motivations videos och att man måste skaffa mål och ha det som motivation. Men det funkar inte på mig helt enkelt. Jag sitter hellre framför youtube och kollar på en massa träning/skönhets videosar. Och drömmer mig bort lite och önskar att jag hade samma vilja för träning. Har du något bra tips? (Äter inte gluten då jag e allergisk men jag älskar mjölk! Dricker det istället för läsk och andra sockerdrycker) Vill verkligen Komma igång å lyckas hålla igång med träningen!
    Massa pussar och kramar! Du är bäst!

    1. Hej Vicky och tack snälla 🙂 Jag förstår och det är lätt att hamna där, jag gör det också om jag kommit ur träningen men nr man väl kommer in i rutinerna så blir det mycket lättare att hålla dem men de gäller att komma dit. Mitt bästa tips är att bara bestämma sig och planera in och boka in i kalendern exakt när och vad man ska träna. Anmäler man sig till boot camp eller bokar med en PT eller vän blir det svårare att avboka så de kan vara ett bra tips 🙂
      Kramis

  2. Hej! Jag funderade bara över vilka mjölsorter som är bäst att baka med? Du förespråkar ju glutenfritt men om man bortser från det, vilka mjölsorter är ur hälsoperspektiv okej att använda? Tänker typ dinkel osv.
    Och vad är det som skiljer ett ”bra” mjöl från ett sämre? Alltså vad ska man titta efter när man avgör om ett mjöl är bra att använda eller inte?

  3. Hej Ida!
    Det är så kul att du engagerar dig och svarar på större delen av alla kommentarer. Men hur är det med mejlen, brukar du inte svara där? Eller är det bara vissa mejl du väljer att inte svara på?

    1. Hej N och tack snälla! Jag försöker verkligen svara på så många kommentarer som möjligt. Jag får så mycket mail varje dag så det är helt omöjligt för mig att svara på dem tyvärr även om jag skulle vilja. På mailen får jag prioritera jobbmail så lättast att då svar på sin fråga är att kommentera här på blogen 🙂 Kram Ida

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar