Annons
Annons


TRENDSPANING INFÖR 2013 – INNE & UTE LISTA


Nu börjar 2012 lida mot sitt slut och ett nytt härligt år står för dörren. Här kommer min trendspaning på vad som kommer vara inne och ute inom träningsvärlden under 2013…

 

INNE  2013

– TRX / Black Belt. Den här träningsformen känns väldigt het inför 2013. Så mycket bra övningar som man blir råstark av. Att kunna bära sin egen kroppsvikt är något alla människor borde kunna göra för att ha en bra fysik. Jag har ett eget BlackBelt som jag köpt på PT-school. Perfekt att ha hemma.

Annons

– Cirkelträning. Hur bra är inte cirkelträning? Man tränar både styrka och flåset samtidigt. Grym träning och speciellt för dig som har som mål att tappa några kilo. Perfekt att köra hemma om man inte har tillgång till gym.

– Utomhusträning. Löpning, skidor, cykel, Military Training mm. Att vara ute i naturen när man tränar är som att slå 2 flugor i en smäll. Härlig träning + frisk luft och välbefinnande från naturen. Military Training har spridit sig de senaste åren och jag kommer absolut att testa det under 2013.

– Aerial hoop. Det här är en ny klass på StudioDQ då man tränar i ringar uppe i luften som en cirkus artist. Det här kräver enorm styrka, smidighet och kroppskontroll. Jag ska definitivt testa det här!

 

 

UTE 2013

Folk som ger upp. Så många människor på gymmet i januari och februari som sedan blir mindre, mindre, mindre och mindre… ju närmare sommaren vi kommer. Människor har gett nyårslöften om ett hälsosammare liv med träning och god kost och går ut stenhårt. De tröttnar sedan och orkar hålla i det ”hälsosamma livet” i ca 1 månad.

– Maskiner. Alla dessa onödiga maskiner som finns överallt i gymmet. För mig är dessa helt ute! Fram med fria vikterna, TRX, kettlebells, hopprep, Chins stången, bollar och egen kroppsvikt!

– Uppumpade gym muskler. Det här känns så 80-tal! 2013 ska man vara både stark och smidig som en katt. Gå på brottning, dans eller kombinera din styrketräning med Yoga, pilates, stretch eller Bikram Yoga.

Hur smidig tror ni denna killen är?

– BodyPump. Får ont i magen när jag kollar in på ett Body Pump pass och ser hur illa tekniken ser ut på större delan av deltagarna. Jag själv kan inte göra rätt teknik, fast jag vet hur det ska utföras eftersom ett BodyPump pass går allt för fort och man hinner inte ens byta till rätt vikt. Ledaren hinner inte kolla tekniken på alla deltagare och BodyPump kan vara väldigt skadligt!

14 kommentarer | Translate


Annons
Laddar