Annons
Annons


TRÄNINGSVÄRKEN FRÅN H*LL


God morgon älsklingar! Alltså träningsvärken som äger rum i mina framsida lår är inte nådig! haha. Jag ser inte klok ut då jag knappt kan gå i trappor och mitt tempo när jag rör mig framåt är som en snigel. Var på gymmet i förrgår och körde ben.

Annons

Eftersom det var så lite folk på gymmet så var skivstången ledig för en gångs skull och jag fick för mig att köra front squats. Fick även den fantastiska iden att köra  5 reps X 6 set. Var väldigt länge sedan jag körde squats så att dra igång med hyfsat tungt var ingen bra ide!

Efter att ha kört squats körde jag även höftlyft med skivstång (50kg), leg curl och sidogång med gummiband. Efter det var mina ben som asplöv. haha. Hoppas att träningsvärken släpper under dagen så jag kan ta mig en power walk.

Brukar ni få träningsvärk? I så fall vart tycker ni det är värst att få träningsvärk någonstans?

23 kommentarer till “TRÄNINGSVÄRKEN FRÅN H*LL”

 1. Träningsvärk är underbart, ibland i alla fall… ? Brukar sällan få det men ifall, så är det mest en känsla av ”vad bra att det tog ordentligt!” Förutom magen, det är rätt obehagligt, för jag kan inte skilja på träningsvärk och annat ont där. Känner mig sjuk o illamående halva dagen innan jag fattar att det obehagliga i magen kan va vanlig träningsvärk…

 2. Hej.
  Såg i din vlogg att du har problem med sömnen. Tips; MELATONIN. Naturligt sömnhormon. Finns i hälsokost eller få utskrivet av läkare.
  Kram från Hanna

 3. Haha jag har en hat-kärlek till just träningsvärk i ben/rumpa! Det finns få saker som är sååååå jobbigt som 2 dagar efter benträning, men känslan är obeskrivlig samtidigt 😛 Jag och en killkompis körde ett brutalt benpass för några nyårsaftnar sen och både han och jag kunde inte sova på säkert 4-5 dagar pga att det gjorde så satans ont så fort man vända sig 😛
  Ha en toppenfin dag Ida!

 4. Hej Ida!

  Jag har följt dig ett bra tag nu och tycker du har väldigt hälsosamma värderingar och bra idéer som kan fungera som inspiration för andra.

  Själv är jag 42 år och tränar ganska ofta och rätt hårt. Jag har försökt börja äta mer vegetariskt (mycket pga inspiration från dig) och har en fråga om du vet vad BCAA är och om man kan hitta det i en vegetarisk kost i den koncentration som finns i de drycker som finns tillgängliga idag?

  Vet ju att du avskyr denna typ av drycker men tänker att just den typen av aminosyror kanske går att hitta på annat sätt?

  Jag upplever själv att jag märker skillnad om jag dricker en dryck med BCAA jämfört med om jag äter något efter ett träningspass.

  Vad har du för erfarenheter av detta och vart hittar man BCAA naturligt. Tycker jag ser BCAA överallt i affärerna nu för tiden och skulle vilja ha alternativ?

  Tack för en superbra Blogg OCH Vlogg!

  Mvh Johanna

 5. Hej ida! Såg din video när du är och handlar.. Eller pratar om bra vs dåliga produkter! Super bra video! Dock undrar jag lite vad du har för tankar kring celsius (energi/tränings drycken)? Jag har hört att de är vegansk men aldrig prövat. Några åsikter? har du prövat?

  Massvis med kramar på dig! 🙂

  1. Hej fina du och tack snälla! <3 Jag är egentligen inte pro för några sådana drycker då de kan bli väldigt beroendeframkallande pga av att de innehåller mycket stimulerande ämnen. Vill man ha extra energi/stimulans så skulle jag rekommendera vanligt ekologiskt kaffe eller te då de även innehåller bra saker + mycket billigare. Eller att man stoppar ner en liten dos Guarana i sin smoothie. Kramar <3

 6. Hej Ida

  Kan du göra en vlogg om mental träning om träning tävling framgång osv?

  Kram filippa
  Instagram filippaclausen

 7. Hej fina du 🙂 tack för en bra blogg och bästa YT kanalen älskar den! Jag har en fråga det är så att jag vill beställa från welloteket men när jag satt och skulle beställa så visste jag inte var jag skulle börja och med vad. Så jag undrar vad tycker du?

  Jag vill köpa (vitaminer eller vad man kallar det) för ett hälsosammare liv och bättre magbalans då jag har en mage som krånglar lite. Ursäkta äcklig info, pendlar mellan vanlig hård och lös sällan balanserat och en mage som blir uppsvälld ibland.

  Massa kramar till dig/Sandra

 8. Första gången jag ens tränade (ben/rumpa) så kunde jag knappt sätta mig på en stol, säng, toalett… haha! Men värst var det att ställa sig upp! Fick hålla mig på väggarna, för att komma upp X)

  Sedan därefter har jag bara fått träningsvärk utav antignen väldigt TUNG styrketräning, eller ny övning och sådant. Men det förstår jag att det är likadant för alla det…

  Annars så har jag haft väldigt svårt att få träningsvärk. Förutom nu under de senaste dagarna här. Men det beror på att jag under de senaste 2 veckorna knappt ens gått promenader det! Kändes inte bra med sådant långt uppehåll, men GUD SÅ SKÖNT det var att få träningsvärk då!
  Jag tränade i SÖNDAGS med 90% endart kroppsvikt på rump&ben träning. Den träningsvärken förvann igår kväll! Så… det var underbart att få uppleva sådant igen! 🙂
  Dock så kommer jag väl aldrig gå en en ”full cowboy” igen, som jag ofta gjorde under den tiden. Då som jag tränade som mest… haha!

  Annars så ja, när man inte tränat på länge (över en vecka, snarare två veckor) DÅ har jag rätt lätt att känna av träningsvärk, men inte annars.
  Och ja, jag älskar att känna två hårda punkter på mina skinkor när jag går. Men har hatkärlek när det kommer till lårena, just för det blir så jobbigt att gå i trappor som du själv säger X)

 9. Jag brukar sällan få träningsvärk men när jag får det så är det framförallt mina armar och övre delen av ryggen som ”drabbas”. När jag gick på min pilatesutbildning fick jag även träningsvärk i musklerna mellan skuldrorna. Muskler som är riktigt svåra att hitta och som jag knappt visste att jag hade. 🙂

 10. Hej fina du,
  Brukar få träningsvärk baksida lår när jag kör raka marklyft med en kettlebell . Det sitter i en evighet känns det som ??.
  Har du tips på några andra övningar än knäböj med stång.? Har svårt att få till det, vinglar som en Bambi och vågar inte lägga på vikt. Känner mig skittöntig ? Tack för en bra blogg, heja dig ??
  Kram Niina

  1. Tips att börja med mindre vikt för att få in tekniken och balansen, och testa köra i smith när stången sitter fast i ställningen 🙂

  2. Haha underbart 🙂 Jag förstår vad du menar med knäböjen då jag också har haft svårt med dem. Jag är väldigt rörlig och överrörlig i fotleder och knän så därför blir det mer vingligt. Börja utan vikt och lägg sakta på mer vikt eftersom. En sak som har hjälpt mig att få mer stabilitet är att träna upp de små rumpmusklerna på sidan genom många enbensövningar som marklyft på ett ben, utfått, sidågång med gummiband mm. Det har gjort att jag blivit starkare och mer stabil. Sedan kan jag verkligen tipsa om höftlyft och marklyft med skivstång. Lycka till! Kram Ida

 11. Hej Ida! Jag bor fortfarande hemma hos mina föräldrar, och lagar därför inte alltid min mat själv. Jag undrar ifall du har några tips på hit man kan börja äta mer hälsosamt, och hur man kommer i gång med träning? Brukar vara väldigt aktiv men det senaste året har jag helt tappat motivationen…
  Kram!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar