Annons
Annons


TRÄNINGSUPPLÄGG FÖR EN VECKA


God Morgon vänner! Tack för alla era kommentarer! Jag älskar när ni kommenterar och är med och diskuterar och försöker svara på alla i kommentarsfältet så håll utkik där 🙂

Inlägg om hur man får kontakt med rumpan är väldigt önskat och efterfrågat och jag har skrivit en artikel om det till Nyheter 24 som kommer upp i veckan.

Min egen träning går frammåt. Har fortfarande galen träningsvärk i rumpan och även ryggen. Jag kör på med mitt specialprogram 3 gånger i veckan och känner att jag får bättre och bättre kontakt med ryggmusklerna som tidigare varit okontaktbara. Det glädjer mig. Idag är jag också lite mör och även blå pga. att jag var och tränade Pole på StudioDQ igår. Älskar verkligen att träna Pole och önskar att jag snart kan komma igång och köra minst 2 gånger i veckan. Just nu hinns det inte med då det letas lägenheter för fullt.

En optimal träningsvecka för mig skulle se ut så här:

– Poleträning x 2

– Specialupplagt styrkepass x 3

– Styrketräning ben/rumpa x 1

Annons

Hur ser er ”önsketräningsvecka” ut?

Att leka i ställningarna på gymmet efter träning är kul. 

17 kommentarer till “TRÄNINGSUPPLÄGG FÖR EN VECKA”

 1. Hej! Tusen tack för en inspirerande blogg!
  Jag har en fråga om mitt träningsschema som jag hoppas du kan svara på.

  Jag tränar styrka, rätt så tungt med 12-15 reps 3-4 gånger i veckan. Efter varje pass styrka kör jag 40 minuters kondition, joggar/pw blandat. Och så kör jag även ibland ett pass cardio utöver detta i veckan där jag blandar spinning med joggning.
  Mitt mål just nu är att tappa lite fett och bli ”Tajtare”. Jag skulle gärna vilja bygga muskler samtidigt men jag har läst att det är svårt att bygga muskler samtidigt som man går ner i vikt.

  Men tror du mitt upplägg är rätt för mina mål eller behöver jag ändra något?
  Jag äter relativt nyttigt och proteinrikt.
  Jag tycker om styrketräning också så jag vill helst inte bara köra kondition.

  Tack på förhand.
  Kram

  1. hej sara!
   Det är väldigt svårt för mig att säga då jag skulle behöva veta mer men att bygga muskler samtidigt som man ska tappa är svårt och kräver enorm kunskap och planering. För att tappa fett och gå ner i vikt funkar schemat och kotsen kommer vara den viktigaste delen. När du sedan ska bygga så rekommenderar jag att fokusera mer på styrkan och skippa konditionsträning i samband med styrketräning. Lycka till. Kram Ida

 2. Hade jag inte varit nyopererad och studerar på heltid ser min önskevecka ut följande: Löpning x3, Afropowerdance x2, Pilates redskap x2 och Rehabträning för ryggen x2.

 3. Det skulle nog vara löpning x2/3, simning x1, styrketräning på gymmet/hemma x1/2
  Lite beroende på vad jag känner för, hinner och orkar 🙂

 4. Hej Ida! Tack för allt du gör för mig varje dag!! Jag kör 10-20 min uppvärmning ex pw med kraftig lutning el crosstrainer jogging osv
  Mån uppvärm+ överkropp
  Tis uppvärm+ underkropp
  Ons 45 min på bandet å två varv enkel cirkel träning.
  Tors uppvärm+ överkropp
  Fre uppvärm+ underkropp
  Lör vila
  Sön promenad/stretch
  Jag e 170 väger 57 är nöjd med de men jag vill bli fastare och lite muskligare, jag vill se en snygg vältränad fast kropp i spegeln. Gör jag rätt? Jag följer dina kostråd så gott jag kan men skulle verkligen vilja ha en kost plan o träning. Hur mycke fitnessguru pulver ska jag dricka? Aminosyra e de nåt du tar? Desperat! Läser din blogg flera ggr varje dag och du e sjukt grym. Ps jag är 35 år om de spelar roll:) kramar till dig.

  1. hej Maria och tack snälla! Svårt att säga då jag inte vet hur din styrketräning är upplagd mm. Men det låter som en bra plan tillsammans med rätt kost. Finns inget mått på hur mycket pulver du ska dricka men jag skulle hålla mig till max 1-2 skopor om dagen. Använd det som mellanmål och se till att äta en varierad kost för övrigt. Jag äter endast L-glutamin för att det är bra för läkning av tarm så inga andra aminosyror i dagsläget utan satsar på en bra varierad kost istället. Det räcker för min träningsmängd. Ha en fin fin dag och lycka till! Kram Ida

 5. I mån av tid ser mina bästa träningsveckor ut såhär:

  mån – HIIT på morgonen + biceps och bröst på kvällen
  tis – triceps och rygg
  ons – HIIT morgonen + axlar på kvällen
  tors – rumpa och ben
  fre – mage och ländrygg
  lör – jogging/powerwalk
  sön – vila

  Det här underbart när man får ihop det, men ibland får man prioritera bort träningen lite eftersom det inte är min huvudsakliga syssla, som denna veckan (tenta-vecka) när jag fokuserar på cardio och slår ihop på styrketräningen på 3 pass i veckan. Ser fram emot artikeln om att få kontakt med rump-musklerna! Tack för en rolig och bra blogg 🙂 kram!

 6. Önskeveckan:
  Löpning: 1 gång intervall, 1 gång långdistans, 8 km

  Styrka: 2 x bodypump

  Kondition: 2 x PW eller dans-pass

  Åhhh 🙂 Blir så sugen… Svårt att hinna träningen alla gånger. Som sagt, önskeveckan! Tack för en jättebra och inspirerande blogg.

 7. Önskevecka:
  Sh’bam x 2
  5 km löpning x 2
  2 pass styrka
  Med en 3-åring och en 5-åring och en massa andra aktiviteter blir det tyvärr bara just en önskevecka…

 8. Det är så härligt när man får till en riktigt rolig och jobbig träningsvecka! Min önskevecka skulle vara
  1-2 pass( cirkelfys, HIT, intensiv eller liknande)
  1-2 helkroppsstyrketräning på gymmet
  1 löpning utomhus
  1 lite lugnare pass(simning, yoga, flex,dans)
  Samt ett antal promenader, god mat och mycket vila!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar