Annons
Annons


TRÄNINGSPASS MED FOKUS PÅ BEN & RUMPA


img_4936.jpgimg_4946-1.jpgimg_4944.jpgimg_4939-1.jpgimg_4938-1.jpgimg_4948-1.jpg

God morgon älsklingar! Vaknade upp med träningsvärk i ben och rumpa så jag är sjukt nöjd! Haha. Körde ett riktigt bra pass igår efter att ha spenderat en hel helg med min kära familj och lekt massor med mina fina kusiner. Yeey. Förra veckan var väldigt tung för mig då den gick i full fräs från morgon till kväll. Hann bara med 1 träningspass under veckan och då avbokade jag ett möte för att hinna träna. Det har ALDRIG hänt innan. Så helgen med familjen var välbehövlig och nu är jag på banan igen och har en rolig vecka framför mig 🙂

Annons

Passet jag körde igår bestod av 4 st superset. Superset betyder att man kör 2 övningar i följd utan vila. Superbra om man vill få upp flåset lite och/eller vara effektiv på gymmet. Ni kan se hela passet nedan.

TRÄNINGSPASS MED FOKUS PÅ BEN & RUMPA

Uppvärmning: 10 min power walk 15% lutning

Superset 1: 
15 benpress
15/sida bulgariska utfall
X 4

Superset 2:
12 ”gyn stolen”
8 smala armhävningar
X 3

Superset 3:
12 rygglyft med vikt (fokus rumpa)
12 raka armlyft frammåt med viktplatta (framsida axel)
X 3

Superset 4:
15 crunch på halvboll
10/sida enbenshöftlyft
X 3

Oh yes, det var ett härligt pass som ni borde testa 🙂 Försöker att lägga in armhävningar i varje pass för att bygga upp styrkan. Armhävningar är annars en sådan övning som jag gärna hoppar över/undviker för att den är så jobbig. Haha. Men nu har jag delat med mig själv att jag får göra 8 istället för 10 och då känns det inte lika jobbigt. Brukar ni köra armhävningar?

Puss, I

11 kommentarer till “TRÄNINGSPASS MED FOKUS PÅ BEN & RUMPA”

 1. Hej! Har bara för någon månad sedan börjat ta msm och har nu trappat upp till 1 tesked som det står är den fulla dosen på förpackningen. Såg på ditt förra inlägg att du tar 1 msk istället. Tänkte bara höra varför och om det är bättre? 🙂

  1. Du kan öka dosen tills du får den effekt du vill ha. Får du effekt på 1 tsk så räcker det. Inget farligt att ta mer, bara onödigt. För mig är 1 msk perfekt 🙂

 2. Jag försöker att ta lite armhävningar lite då och då.
  Och även försöka mig på att göra det även de gånger jag INTE tränar, tex att man tar 10 armhävningar medans man fixar mat eller något! haha…
  …är ju lite halvtrevligt att bli någorlunda varm i kroppen under den kalla hösten här. För en väldans frusen person annars :S

  Och härligt med rumpvärk! Har jag med nu 🙂
  Och har ”tyvärr” märkt jag endast får träningsvärk i rumpan utav tunga vikter (gärna höftlyft) Men gillar att variera med kroppsvikt också 🙂

  1. Och med tanke på tunga vikter!
   Vi är någorlunda lika i kroppen, om det nu spelar någon roll? Tänkte på om vi är NÄSTAN lika starka eller så…
   Vad brukar du ha för vikter på tex höftlyft, utfall och knäböj? 🙂

 3. Hej ida! Jag har en fråga, bränner man kalorier även när man styrketränar endast? Jag tycker att det är mkt roligare att styrketräna än att endast träna kondition, men känns som när jag bara gått på ett pass med enbart styrka känns det inte som jag tränat ”på riktigt” för jag inte tränat kondition.

  Älskar dina vloggar, puss!

 4. Hej Ida. Du har ju gjort något ”träningsvän sökes” inlägg och jag undrar om du kanske inte hade kunnat göra bara ett vanligt ”vän sökes”. Den senaste tiden har jag känt att jag glidit från mina vänner, fått dålig energi osv. Kanske för att man inte va menade att vara vänner eller också för att jag blivit kräsnare med hur jag låter folk behandla mig nu för tiden. Jag tycker att det är svårt att hitta någon som har samma intressen och värderingar, någon vars liv inte går ut på att supa bort varje helg. Det känns ofta som att jag blir den tråkiga, för att jag väljer bort sådant som många andra tycker är så självklart. Men jag känner att jag har hittat en ny bättre balans i livet, men kan ibland känna mig lite ensam, och tror att många andra också gör det. Jag tänker att det här kanske är en bra kanal att hitta lite nytt folk, inte bara träningsvänner. Jag tror detta hade vart uppskattat iallafall. Kram på dig Ida.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar