I reklamsamarbete med AJ

TRÄNA NÄR DU JOBBAR


För någon vecka sedan så skrev jag om pilatespallen som räddar min hållning då jag jobbar så mycket vid datorn. Jag har en till räddare, balansstolen Back App (klick!). Eftersom denna är höj och sänkbar så passar den perfekt att ha när jag sitter inne i köket och jobbar där jag inte har ett skrivbord som man kan ändra höjd på. Det som är så bra med den här stolen är att den följer efter ens rörelser vilket gör att man måste aktivera musklerna litegrann hela tiden för att sitta bra. Inte så att man håller på att ramla av men stödmusklerna i ryggen och bålen tränas eftersom kroppen koncentrerar sig på att sitta bra och hålla balansen.

Att den fungerar på det sättet ska förebygga ont i ryggen och ge bättre hållning. Dessutom belastas ryggen mindre vilket känns så snällt mot min (gravida) kropp.

När man använder balansstolen får musklerna i bålen samma naturliga träning som olika träningsformer, som ridning eller kajakpaddling, vilket ju är fantastiskt enligt mig! Forskning har visat att personer med ryggsmärtor upplevt att det lindrats när de använder den här stolen jämfört med en vanlig. Har man ett stillasittande jobb med många timmar framför datorn tycker jag att det är värt att investera i sin arbetsplats så den är så skonsam som möjligt för kroppen.

(Obligatorisk)Laddar