Annons
Annons


TIPS TILL ALLA DISCODANSAE


Känner du igen dig?:

– Börjar alltid stretcha det benet du är vigast på?!

– Stretchar du alltid längre på det viga benet?!

– Tränar du alltid snurrar åt samma håll? Självklat det hållet du är bäst på!

– Får du välja kickar du alltid med det viga benet?!

– Ska du göra en spagat har du alltid det viga benet fram?!

– Ska du göra ett ”vevsteg” använder du alltid samma arm?!

– Ska du hoppa grand jete (spagathopp) vill du alltid ha det viga benet fram och tränar nästan bara på det?!

Känner du igen dig i något av ovanstående påstående? VARNING! Jag själv har tävlar och tränat disco i många år och jag vet tyvärr hur det funkar och har själv gjort misstagen!

DÄRFÖR tänker jag nu gammal och klok danslärare som jag är nu säga till er alla discotjejer och killar där ute att tänka om! Alla skador jag har idag beror nämligen på att jag är mycket vigare i vänster ben (eftersom jag endast stretchat, kickat, använd det) än i höger och därför har hela bäckenet vridit sig och detta har resulterat i sträckt hamstring, låst bäcken, låst bröstrygg mm. mm.

Jag lova att ni inte vill vara med om det så mitt tips till er nu är att alltid börja stretcha erat ”dåliga ben” först och stretcha lika länge på båda sidor! Använd timer! Dettta kanske låter löjligt för er just nu men det har stor betydelse!

Annons
7 kommentarer | Translate


Annons
Laddar