Annons
Annons


TIPS PÅ NYTTIGA SÖTSAKER


svar på kommentar

Hej bästa Ida!

Har du några tips på vad man kan byta ut chipsen och lördagsgodiset mot när suger sätter in?
Uppskattat så många förslag som möjligt så man kan variera! :D
Tack för en grym blogg!

SVAR: Hej fina du det har jag absolut.

Annons

Här kommer mina favoriter…

English: Here´s my best tips of healthy sweets…

– Nyttiga chokladbollar // <– Healthy chocolate balls

Rawfood tårta // <– Raw food cake

Nyttig banan och choklad glass // <– Healthy banana and chocolate ice cream

Ischokladhjärtan med cashew // <– Ice chocolate hearts

Chiapudding med jordgubbssylt // <– Chiapudding with strawberry jam

– Acai Bowl // <– Acai bowl

Nyttig varm choklad // <– Healthy hot chocolate

Bananmuffins // <– Banana muffin

Nyttig brownie med cashewgrädde // <– Helathy brownie with cashew cream

20140728-085241-31961020.jpg20140713-232156-84116588.jpg20140713-205013-75013888.jpg

24 kommentarer till “TIPS PÅ NYTTIGA SÖTSAKER”

 1. Banan/choklad-glassen är verkligen to die for!! Har faktiskt bananer i frysen nu och har tänkt att göra glassen som valvakssnacks;) Kram!

 2. du skriver att du brukar äta mörk choklad innan du ska träna ibland, så jag tänkte fråga vilken som är din favoritchoklad? 😀

 3. Hej Ida!
  Jag undrar ifall du hade kunnat tipsa om nyttiga snacks/efterrätter som är nötfria? Jag tål nämligen inte nötter eller mandlar (så mandelmjöl osv funkar inte heller) men väldigt många recept innehåller tyvärr det. Det är så himla svårt att hitta ett recept utan nötter eller ett där nötterna kan uteslutas. Så jag undrar ifall du har något bra tips på recept utan nötter eller där nötterna kan ersättas med någonting annat? Tack för en grymt bra blogg, Kram!

  1. Det är bara att du byter ut nötter/mandlar mot frön och mandel/nötmjöl till kokosmjöl, havremjöl, rismjöl, bovetemjöl eller annat mjöl 🙂 Kram

 4. Hej!
  Jag måste först säga att din blogg är väldigt inspirerande och sund att läsa.
  Nu till min fråga:
  Jag har nu tränat styrketräning och sprungit i ca 2 år och tycker att träning är väldigt roligt!
  Men jag känner att det börjar bli lite tråkigt och enformigt och vill gärna ha något nytt i träningslivet. Har du några tips på några träningstyper? Det får gärna vara svettigt och tufft det gör mig inget.
  Kram

  1. Hej och tack snälla 🙂 Jag förstår och det finns så mycket att välja på och vi alla tycker ju olika. Jag älskar ju Pole Dance, dans och yoga men är man erfaren som du så tycker jag att du ska testa köra crossfit. Annars testa boxning, brottning eller MMA. Riktigt jobbigt och bra träning. Kramis

 5. Har varit sjuk i 3 veckor nu så jag tänkte om du har några tips på hur du hjälper dig själv att bli lite friskare? Tack för en bra och inspirerande blogg!

  1. Hej och tack fina du! Vila, sov mycket, drick mycket vatten och ät mycket bra mat, det är bästa medicinen. Krya på dig! Kramis

 6. Hej Ida! Jag äter yoghurt varje morgon och trivs superbra med det, men jag undrar om det är ”bäst” med musli eller hackade nötter på? Och hur onyttigt är det med russin egentligen?
  Så tacksam för svar!
  Kram

  1. Hej fina du! Det beror på vad det är i muslin men i de flesta fall är nog hackade naturella nötter bäst. Vill du ha en bra musli så la ju jag upp ett recept på det igår som du kan kolla 🙂 Ekologiska russin kan du äta i lagom mängd 🙂 Kramis

 7. Hej ida. Undrar varför du använder så mycket cocos olja när innehållet visar att det är i 100g 100% mättade fetter och vad jag lärt mig/ förstått är att det är inte hälsosamma fetter.
  Vore tacksamm för svar.

 8. Så mycket gott 🙂 Har chia frön hemma, är nyfiken på chia puddingen. Tar tacksamt emot dessa recept då sötsuget gärna sätter in, men nu är det slut med socker, idag blir det mage rumpa lår och sen nyttig och hälsosam mat. Nu börjar jag på riktigt med en helt ny livsstil 🙂 Kram och tack för inspiration, du är toppen <3

 9. Vill först börja md att säga att du är sjukt inspirerade och har läst din blogg mycket länge nu och tröttnar aldrig!! Men jag har en fråga, vad anser du om dessa nötter? http://www.mmsports.se/Halsokost/Livsmedel/Notter/Body-Science-Chocolate-Nuts.html

  Chokladragerade cashenötter
  Näringsämne: Näringsvärde/100 g
  Energi 509 kcal

  Nötter – Cashewnötter Naturella
  Näringsvärde per 100gram
  Energi: 623 kcal

  De låter ju väldigt nyttiga när man läser om dem och ser på innehållet, och nötterna innehåller polydextros, som är klassat som fiber, istället för socker. Polydextrosfibern kan inte tas upp av kroppen och bidrar till en ökad mättnadskänsla samt ett långsammare näringsupptag. så därför har jag börjat köpa hem dem och äter väldigt mycket av dem när de är så fruktansvärt goda!! Går det bra att äta dem? Kommer det påverka min vikt?

  Skulle varit så väldigt tacksam för svar!!!!!

  1. Tack fina du vad glad jag blir! De nötterna ser jättegoda ut och kan absolut ätas någon gång då och då men innehåller både socker och en hel del kalorier så vill du gå ner i vikt finns andra saker att föredra framför dessa. Naturella nötter är ett bättre alternativ 🙂 Kram Ida

 10. Hej Ida! Jag äskar din inspirerande blogg!
  Mitt stora intresse är att göra Raw Desserter och ska absolut prova några av dina tips på nyttiga sötsaker 🙂
  Kram

 11. Hej Ida! Jag testade göra den varma chokladen igår, och oj så god den blev! Verkligen en ny favorit! Tack en sjukt bra och inspirerande blogg 🙂 älskar alla recept som du lägger ut till ett sådant hälsofreak som mig! Nu till min fråga. Jag brukar använda dadlar i bakverk eller liknande för att få det nyttigare än bara en massa socker, då undrar jag, hur nyttigt är dadlar egentligen? Självklart bättre än socker, men ändå, är det bra eller dåligt?

  Kram! 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar