Annons
Annons


TIPS PÅ NYTTIG FRUKOST? BÄSTA ÖVNINGAR FÖR BRA HÅLLNING? KAN MAN TRÄNA SAMMA MUSKELGRUPP FLERA GÅNGER I VECKAN?


Svar på kommentarer…

Jag har alltid älskat att äta flingor till frukost (med minimjölk och skivad banan på), men vet att det är mycket socker i de flesta sorter samt mycket kolhydrater, vilka jag vill skära ner på båda två! I nuläget blandar jag fyra sorter (ganska liten skål, så inte så mycket av varje sort), all bran, paulúns äpple & kanel flingor, freebaco osötade havreringar och lite ljusa kellogg’s på toppen.

Annons

Jag vill alltså undvika/helt utesluta både socker och kolhydrater egentligen, så min fråga är vilka flingor som är de bästa? Paulúns flingor smakar nästan som papper och havreringarna smakar nästan ingenting alls… Ska man verkligen behöva välja mellan nyttigt + äckligt och gott + onyttigt? Många piffar upp det med yoghurt/fil och bär, men gillar att ha mjölk och banan till.. Några tips? 
Sen inser jag att man måste variera sin frukost, men fantasin tar ofta slut.. Ge gärna några andra frukosttips, förutom havregrynsgröt! Haha! Tack för en grym blogg förresten! 🙂

SVAR: Hej! Både flingor och banan är kolhydrater så om du vill undvika/utesluta kolhydrtaer helt så är ju det allra bästa att hitta på en annan frukost. En lågkolhydratsfrukost skulle tex kunna vara en omelett på ägg, kalkon, purjolök och körsbärstomat. Supergott! Vill du verkligen äta mjölk med musli/flingor så skulle jag rekommendera att göra din egen musli på tex manlar, solrosfrön, linfrön, valnötter, umpakärnor och tex gojibär. Servera det med mjölk och skivad banan så har du en god, näringsrik och nyttig frukost 🙂

Hej Ida! Jag beställde ett proteinpulver häromdagen (One Whey) och har nu lite frågor angående det! Jag tränar ca. 5-6 gånger i veckan, blandat kondition och styrketräning. Hur ofta ska jag ta proteinpulvret? Räcker det med 1 gång om dagen eller rekommenderar du mer? Dessutom tycker jag att min utveckling liksom har stannat.. Jag ser inga resultat längre och känner mig varken starkare eller svagare. Ska jag köra på mer vikter, lägga om kosten (äter bra) eller vad ska jag göra? Tack för en bra blogg!

SVAR: Proteinpulver är tex. bra att använda efter träning, som mellis eller som kvällsmat. Finns inga regler utan ät när du känner för det men skulle inte rekommndera mer än 3 portioner om dagen då det kan bli jobbigt för magen. Om din utveckling stannat så behöver din kropp förändring. Testa att öka vikter, variera repsen, ändra övningar eller träna något du aldrig annars tränar. Lycka till!

Vilka är det bästa övningarna för att få bra hållning?

SVAR: Det är olika från person till person men oftast är det bra att stärka upp rygg med roddövningar tex. sittande eller stående rodd, Latsdrag, och in och utåtrotation. Ofta beror dålig hållning också på att bröstet är för stelt så en kombination av styrketräning rygg och stretcha bröst är bäst.

Sittande rodd.

Hej! Älskar verkligen din blogg! Den ger så otroligt mycket motivation och man märker verkligen hur grym du är på det du gör! Fortsätt så, Tack!

Hur ska man göra för att orka träna när man kommer hem från skolan? Jag är alltid superhungrig när jag kommer hem efter en hel dag iväg, och träna är det sista jag vill göra då. Hur ska man göra för att orka med träningen när man är trött och hungrig och inte har någon motivation alls?

SVAR: Tack snälla du för de fina orden <3 Det där är en svår fråga. Jag själv brukar undvika att gå hem utan går helt direkt till träningen. Funkar inte det så ät en kakao. Haha för mig funkar det kanon och jag blir pigg och glad av kakao. Brukar alltid köka en banan med ren kakao och en klick jordnötssmör som uppladdning om jag är trött. Sedan undrar jag också om du får i dig tillräckligt med bra mat under dagen? Se till att äta regelbundet och bra så kanske du slipper dippen och hungern efter skolan.

1. Är russin onyttigt?
2. är det sant att olivolja bildas till tranfett när man hettar upp det?

SVAR:

1. Nej.

2. Ja och nej. Det kan bildas transfett om man steker för varmt.

Jag har hur många gånger som helst läst i tidningar och på olika bloggar att man ska vara försiktig med att träna samma muskelgrupp för mycket/för många gånger i veckan. Min fråga är då, är det inte dåligt att, som exempel, köra rumpövningar 5 gånger i veckan under veckans utmaning? Sist men inte minst, tack snälla för all motivation! 🙂

SVAR: Hej och bra  fråga. Allt beror på vad du har för mål? Vill du bygga så skulle jag rekommendera att köra max 2 pass/muskelgrupp och då ligga på 70-75% av 1 RM och 10-15 reps och vila mellan varje set. Är du ute efter att bli tightare och gå ner i vikt är det bara att köra på med lättare vikter och mer repetitioner. Självklart behöver musklerna vila och du kanske inte ska köra ben 5 gånger i veckan året om 🙂

3 kommentarer till “TIPS PÅ NYTTIG FRUKOST? BÄSTA ÖVNINGAR FÖR BRA HÅLLNING? KAN MAN TRÄNA SAMMA MUSKELGRUPP FLERA GÅNGER I VECKAN?”

 1. Det är så himla kul att läsa svaren! Även om jag inte ställt alla frågor direkt haha, så känner jag igen mig i en del frågor och får på så sätt svar på mina frågor i alla fall. 🙂

  Är förresten sjuuuukt peppad på att få se den kommande veckans utmaning! 😀

 2. Hej Ida! Jag har en fråga, hur går man ner lättast i vikt om man inte vill bygga muskler? Jag har en del muskler redan och vill deffa bort allt fläsk som är över.. Vad äter man om man är vegetarian? Hur tränar man?

 3. HEJ Ida, och tusen tack för en fantastiskt bra och inspirerande blogg!

  Jag har ett problem som jag brottats med vääldigt väldigt länge nu, förmodligen hela mitt vuxna liv, eller åtminstone så länge jag varit aktiv i jobblivet så att säga.

  Jag är nämligen i princip ständigt svullen och känner mig uppblåst (vilket jag vet att många gör) och är därför alltid väldigt försiktig med både mjölk, gluten och även kolhydrater eftersom jag dessutom vet att jag är känslig mot detta. Du har ju skrivit mycket om det och jag försöker verkligen hålla på det jag också, men det känns inte som det hjälper.

  Saken är den att VARJE år jag har semester (eller gång jag är ledig en längre period) så i princip rasar jag i vikt (pga vätska) och tappar allt vad svullnad heter. Kan även märka att jag blir betydligt mindre uppblåst på helger också, så jag inser ju själv att det är någon form av stressmage det beror på. Men frågan är, har du något tips på vad man kan göra åt detta?! Jag har SÅ svårt att slappna av, förutom på semestern då uppenbarligen, men det känns ju inte direkt hållbart i längden..

  Hoppas du har något klokt tips att dela med dig av 🙂
  Kram och tack igen för din härliga blogg!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar