Annons
Annons


TIPS PÅ NYTTIG BILLIG MAT OM MAN ÄR STUDENT


IMG_7019.JPG

Banan pannkaka är ett väldigt bra och billigt alternativ till lunch/middag/mellis.

svar på kommentar

Hej Ida!
Först och främst vill jag säga att din blogg är en inspirationskälla utan dess like! Men till frågan; jag började studera i höstas och flyttade då hemifrån för första gången.

Annons

Den största skillnaden nu från när jag bodde hemma är hur välfyllt kylskåpet är, dvs det ekar liiiite mer i mitt kylskåp än vad det gjorde när jag bodde hemma… Som alla vet är ekonomin för studenter väldigt tajt och jag undrar vilka matvaror du skulle rekommendera att ha i mitt kylskåp som en bra ”grund” att utgå ifrån? /student som vill leva hälsosamt

SVAR: Hej och tack snälla <3

Jag kan bara säga att jag vet precis vad du menar. Jag har levt som student i 4 år och det är inte alltid lätt med maten men det går. Bra varor man kan ha hemma som man brukar kunna få tag på till bra pris är…

Protein: ägg, bönor, tonfisk, fryst kyckling, proteinpulver, köttfärs, vit fisk. Sedan så kolla erbjudanden i matbutiken på tex. fryst lax och torsk. Ibland kan de ha riktigt bra pris. Äter man mjölkprodukter så innehåller kvarg och keso mycket protein och Lidel har billiga varianter. Halloumi är också ett bra och ganska billigt alternativ till proteinkälla.

Kolhydrater: Glutenfria alternativ kan vara frukt, bönor, risnudlar, riskakor, ris, potatis, rotfrukter, morötter, kål. Lite dyrare alternativ kan vara quinoa men det är så drygt så ett paket kostar ganska mycket men räcker länge och har väldigt bra näringsinnehåll så därför tycker jag quinoa är prisvärt. Fryst spenat, grönkål och wookgrönsaker är också något som man kan få till bra pris och håll utkik efter bra erbjudanden på frysta bär.

Fett: Bra fetter kan vara ganska dyrt men räcker oftast väldigt länge. Kokosolja passar till allt och räcker jättelänge. Solrosfrön, pumpafrön, krossade linfrön kan man få tag på till bra pris. Avokado och ostar som feta och getost kan det också finnas bra erbjudande på ibland i mataffären så håll koll.

Att laga stora portioner och frysa ner är toppen. Ett bra tips är också att riva ner morot, kål eller bönor i tex grytor eller köttfärssås för att fylla ut. Blir både gott, nyttigt och billigare.

Hoppas du fått lite tips. Kram Ida

16 kommentarer | Translate


Annons
Laddar