Annons
Annons


TIPS PÅ GRYMT BRA RUMPÖVNING


Här kommer tips på en grym rumpövning som är grym att lägga in i sitt benpass eller i cirkelträningspass. Det klassiska höftlyftet fast med vikt, det bränner i baksida lår och rumpa om man gör den rätt.

Använd en bänk, pall eller som i mitt fall nedan löpbandet och sätt i hälarna. Lägg en viktplatta, hantel, kettlebell (eller om man är hemma väska med tex mjölkpaket i) på nedre delen av magen. Lyft upp höften så högt ni kan och knip ihop rumpan.

Man ser lite rolig ut och man det får man stå ut med då övningen är GRYM!

Igår la jag in höftlyft i ett superset (superset= 2 övningar i följd utan vila) och körde ganska tungt med raka marklyft 12 reps först för att sedan avsluta med 20 st höftlyft med en 20kg.

Annons

9 kommentarer till “TIPS PÅ GRYMT BRA RUMPÖVNING”

 1. Det är jättekul att du tipsar om massa övningar! Har du någon bra ryggövning som man kan göra hemma, jag har inte tillgång eller tid till gym 🙁

  Tack för en jättebra och inspirerande blogg!

  1. Vad roligt att höra. Mer övningar kommer. Ska försöka komma ihåg att visa en ryggövning nästa gång. Dyker den inte upp så påminn mig igen 🙂 Kram Ida

 2. Jag provade övningen du la upp för baksida lår (med din pojkvän på bilderna) när jag var på gymmet idag. Super, tack för tipset! Har du tips på fler övningar för rumpa och ben om man har problem med knät? Min vänstra knäskål och partiet precis ovanför strular lite för tillfället.

  1. Kul att du gillar den, det är en av mina favoriter 🙂 Svårt att rekommendera olika övningar då jag inte vet vad du har för problem med ditt knä. Men att stärka upp baksida och framsida lår är att rekommendera. Kör med lägre vikter eller utan vikter och testa dig fram.

 3. Ett tips som ger övningen det lilla extra och man får in stabilitet på köpet: sätt hälarna i trxband eller pilatesboll! Ännu grymmare!

 4. Hej Ida!
  Måste först säga att din blogg är grym! Läser den varje dag. Jag har en fråga som inte rör detta. Är lite vilse i min träning, jag är ute efter en slimmad, stark kropp som alla andra tjejer där ute. Just nu tränar jag 5 dagar i veckan. Kör antingen 2-3 styrketräningspass i veckan (Body pump och CX) och intensiv intervallöpning i 30 minuter 3 dagar i veckan.
  Borde detta ge mig det resultat jag söker? Äter genomtänkt (långsamma kolhydrater, bra proteiner). Kört i 2 månader nu, ser att jag har blivit fastare och fått mer magmuskler, men vill även tappa fett ju!

  1. Det låter som du har en bra plan om du kör med den träningen och rätt kost. Variera din träning och ha tålamod. Kör på! Kram Ida

 5. Hahaha! Gubben tittar på dig 😉 men det ska absolut prövas! Jag har gjort cirkelträning ute i parker nu det sista och man får en del konstiga blickar men det är bara att försöka ignorera! Även om man känner sig otroligt dum haha

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar