Annons
Annons


TIPS PÅ BRA KOLHYDRATER


IMG_0463-1.JPG

Amaranthgröt är en favorit kolhydratskälla till frukost – Recept HÄR.

question answerHej Ida,

Jag har just hittat till din blogg, fastnade direkt.
Tänkte fråga om du kan göra ett inlägg med tips på bra kolhydrater för mig som inte kan något om kost alls.
Som du skrev här tex, att du äter en massa bananer och får i dig dina kolhydrater som du behöver. Har du tips på fler bra kolhydrater?

Tack på förhand.
Ha en fin måndag och du, tack för träningstipsen, har precis börjat (sedan 1 vecka tillbaka) med dina träningar. Får se vad det leder till. :)

/ Diana

SVAR: Hej Diana och tack för din kommentar och välkommen hit 🙂 Absolut kan jag tipsa om bra kolhydrater. Kolhydrater är som bensin och det gäller att vi väljer de kolhydrater som passar för just våra kroppar och de vi mår bra av. Här nedan kommer en lista på några av mina favoritkällor på kolhydrater.

Råris

Quinoa

Ekologiska grönsaker

Ekologisk frukt

Ekologiska bär

Rotfrukter (Ex. Morot, kålrot, sötpotatis, palsternacka)

Rödbeta

Nötter

Kastanj

Hembakat glutenfritt bröd (Hittar massa recept i min app HÄR)

Riskaka

Glutenfria havregryn

Bovete

Amaranth

Alla kolhydrater ovan är glutenfria då jag anser att det är bäst att äta en glutenfri kost. Har ni några tips på andra kolhydratskällor så tipsa gärna om det i kommentarsfältet nedan.

 

Annons

13 kommentarer till “TIPS PÅ BRA KOLHYDRATER”

 1. Har en fråga jag köpte sojamjölk häromdagen, vilket var supergott!! Har hört mycket gott om den, men när jag läste innehållsförteckningen stod det att det innehöll socker? Är soyamjölk verkligen ett bra alternativ till mjölk? 🙂
  Kram

  1. Det finns naturell ekologisk utan socker så testa den. Annars rekommenderar jag osötad mandel, ris eller havremjölk 🙂 Kramis

 2. Jag var på EAT och hittade amaranth som jag kokade gröt på enl ditt recept. Vet inte om jag kanske gjorde något fel men min blev väldigt lös och smakade typ gräs. Vad ska den smaka? Haha

  1. Okej jag förstår, ta lite mindre vatten nästa gång och smaksätt med kanel, havssalt och kardemumma. Den kanske smakar lite gräs men jag tycker den är sjukt god. Se till att ha rätt topping på 😉

 3. Hej Ida! Tack för en bra och inspirerande blogg 😀 Vad tycker du om bulgur,couscous samt fullkornspasta? är det en bra kolhydratkällor eller bara skräp?

  / Lovisa

  1. Hej och tack snälla! Jag rekommenderar det inte då det innehåller gluten och anser att det finns många bättre alternativ till kolhydratskälla. Gillar du pasta så testa bovetepasta eller bönpasta. Kramis

   1. Men för folk som inte är glutenintolleranta då? Slutar man med gluten så finns det ju en stor risk att man blir glutenintollerant, trots att man inte varit det förut. Kanske kan vara värt att tänka på när du ger en massa tips? I alla fall till de som inte speifikt ber om glutenfria tips! 🙂

   2. Men for oss som inte ar glutenintolleranta da? Ar det bra kalla till kolhydrater da? Om man slutar med gluten finns det ju en stor risk att man blir intolerant, trots att man inte varit det tidigare och det kan darfor vara bra for oss andra att fa i oss lite gluten. Det kan vara bra att tanka pa innan du foresprakar en glutenfri kost till alla 🙂 (Sorry, ar utomlands och har inte de sista bokstaverna pa tangentbordet)

 4. Hej Ida! Har du tips på bra kolhydrater som också är bra för magen och inte är jobbiga för den att smälta? Potatis, pasta, all sorts bröd o.s.v. går helt bort för mig då min mage blir uppblåst väldigt lätt! (Har testat att vara utan både gluten och mjölk, och det fungerade inte :/ )

  1. Hej Linnea! Jag förstår och det är så individuellt. Min mage mår toppen av tex banan, amaranth, rödbetor, glutenfri havre och ris medan många kanske känner si uppsvällda av det. Allt beror på vad du tål eller inte. så testa dig fram är det bästa sättet 🙂

 5. Hej ida!
  Tack för en underbar blogg!! 😀 Jag älskar att ta del av nya recept! Speciellt av den hälsosamma varianten, men problemet jag har är att jag är nötallergiker.. 🙁 Och mycket av det man läser och ser om hälsosam mat är det oftast nötter i, oftast i nyttigare bakelser! 🙁 Har du några tips på vad man kan ha i istället för nötter, eller några goda recept som inte kräver nötter!
  Tycker dock att du gör det bra med att inte ha med nötter i alla recept du delar med dig av (inte som på vissa Instagram konton där allt har nötter i sig) ;D

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar