Annons
Annons


TIPS – KOM IGÅNG OCH ÄT HÄLSOSAMMARE


Det här kan man säga är del 2 i att komma igång med träningen och hitta motivation till en hälsosammare livsstil. I mitt första inlägg skrev jag om träning och nu kommer det handla om kost.

KOST

Har man testat massa olika dieter som man lyckats hålla i några veckor för att sedan tröttna och gå tillbaka i gamla banor så har man inte hittat rätt. Samma som med träningen så gäller det att göra små förändringar och hitta ett sätt som passar just dig.

Det första jag tycker man ska göra är att utesluta så mycket snabba kolhydrater och halvfabrikat ur kosten. Byt ut vitt bröd och pasta mot fullkorn, byt ut färdiglagade köttbullar mot hemmalagade, istället för en bulle till fikat kanske man kan nöja sig med en halv eller varför inte en banan istället? Byt ut flingor/musli mot hemmalagad eller osockrad musli, byt ut smaksatt fil/yoghurt mot naturell, byt ut sylt mot färska bär.

Hänger ni med? Byt ut lite i taget och öka. Se inte kosten som en snabb diet ni ska göra för att gå ner i vikt snabbt för det kommer i stor sannolikhet leda till jojobantning som i slutändan endast har gjort så ni gått upp i vikt. Försök istället hitta en kosthållning som ni kan leva med resten av livet, med balans mellan bra hälsosam mat och njutning.

(Kosten är så viktig i alla sammanhang. Är man osäker och vill ha extra hjälp så kan man köpa kostrådgivning online av mig då man får ett specialihopsatt kostschema + coach. Har 2 platser kvar med start i början av augusti. Är du intresserad så maila mig på [email protected] och märk mailet med kostrådgivning.)

Annons

3 kommentarer till “TIPS – KOM IGÅNG OCH ÄT HÄLSOSAMMARE”

  1. Vill så gärna äta mer hälsosamt, men bor hemma, så är lite svårt när man själv inte köper maten. Har du några tips på hur man kan gå tillväga? 🙂

  2. Kanske märker jag bara ord och är väldigt petig men vissa kanske strävar efter att gå upp i vikt? Varför alltid använda gå upp i vikt som något negativt. Istället kan man faktiskt skriva ”att jojjobantning inte leder till att du når dina mål” istället för att ta för givet att allas mål är att gå ner i vikt.
    Ursäktar för en petig kommentar men jag tycker att man ska vara noga med vad man säger när man pratar om träning och kost för det är ett petigt och känsligt ämne … Såvida inte din enda inriktning är att hjälpa folk gå upp i vikt, då förstår jag att du vinklar det så också 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar