Annons
Annons


TIO TIPS TILL EN MER EFFEKTIV PROMENAD


Hittade denna artikeln på aftonbladet.se som jag tänkte dela med mig av:

Öka din förbränning med några enkla knep

1. Pendla med armarna – Se till att pendla med armarna ordentligt för att få med överkroppen också. Det ökar din förbränning och du får upp värmen snabbare.

Annons

2. Ta kortare steg – Ett bra att sätt att få upp farten på din promenad samtidigt som du bränner fler kalorier är att ta kortare steg. Klocka dig själv på 100 steg. Vila en minut. Gå igen och försök att förkorta tiden med fem sekunder. Upprepa tolv gånger och tävla mot dig själv.

3. Använd gåstavar – Testa gåstavar för att få upp din förbränning och för att på ett enkelt sätt träna överkroppen ännu mer än bara när du pendlar. Gåstavarna sägs öka förbränningen med upp till 20 procent. På vintern är de dessutom bra som stöd på de halkiga promenadstråken.

4. Använd visuella delmål – Intervallträna mellan lyktstolparna, parkbänkarna, de stora träden eller mellan vägskyltarna. Det behöver inte vara så komplicerat. Gå (eller spring) fort mellan lyktstolparna, varva ner mellan nästa och ta sen fart igen. Superbra sätt att öka konditionen.

5. Utnyttja hela steget – Se till att använd hela din kapacitet i ditt steg. Sätt ner hälen, lägg tyngden på hela foten för att sen verkligen trycka ifrån med trampdynan. På så sätt aktiverar du fler små muskler i benen och fötterna.

6. Köp nya skor – Det är värt varenda krona att investera i ett par riktigt bra skor som passar just din fot. Gå till en sportaffär där de är duktiga på skor. På de flesta ställen kan du få provgå på ett löpband. Där kan de se om du har en pronation (faller inåt med foten) eller om du har en supination (faller utåt med foten). Utefter det väljer du en sko.

7. Tänk på hållningen – En ståtlig hållning är inte bara vackert att se på, det gör även att du måste aktivera hela din bål. Så förena nytta med nöje alla dygnets vakna timmar och sträck på dig!

8. Skippa backen – Det blir inte nödvändigtvis mer effektivt av att du går i branta backar, med risk för att du tappar tempot. Du bränner minst lika mycket av att gå i ett jämnt tempo på relativt plan mark.

9. Öka pulsen – Håll koll på din puls genom att använda pulsklocka. Då kan du enkelt se vilken pulszon du ska ligga i. Öka om det går för långsamt eller sakna ner om det går för fort. Det är som att ha en egen coach på armen.

10. Lägg till styrketräning – Här lägger du in femte växeln. Stanna var femte minut och lägg in styrkeövningar som grodhopp, armhävningar, tricepspress mot en parkbänk, utfall, stående benspark, situps…allt du kan komma på. En ökad muskelmassa kommer att öka din förbränning även när du sover.

2 kommentarer | Translate


Annons
Laddar