Annons
Annons


TILLSKOTT SOM VEGETARIAN OCH VEGAN


IMG_4057.JPG

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

Gud så härligt! Ser precis som andra fram emot vloggarna!! Men jag har en liten fråga. Jag har precis blivit vegetarian (1 månad) och älskar det, trots att det är många som inte stöttar mig. Jag tar “mitt val – vegetarian” varje morgon men undrar om man får i sig det man behöver då eller om det kan vara bra att ta något annat också? Vet att du oftast snackar om MSM, Spirulina osv, i dina what i eat in a day videos (som för övrigt är de allra bästa), är det något du rekommenderar? Tack på förhand!!!! <3

Annons

SVAR: Hej fina du tack snälla för alla fina ord! Mycket bra val men tråkigt att höra att det är många som inte stöttar dig. Bara att strunta i dem och köra på 🙂 Jag har inte koll på de vitaminerna du tar men B12 är det enda du behöver ta egentligen (brukar vara för låg dos i sådana multivitaminer för vegetarianer) och sedan är det superbra att ta Spirulina och kanske en vegansk Omega 3. Vi har gjort ett litet veggopaket och ett stort veggopaket på Welloteket som du kan kolla in.

Lilla veggopaketet <– HÄR
Stora veggopaketet <– HÄR

Sedan så är ju MSM grymt bra också som du säkert redan vet att jag tycker 🙂 haha. Men det är ju inget du behöver ta enbart för att du är vegetarian. Kramis

Hej bästa Ida! Älskar din youtube kanal och att du lyfter fördelar med veganism så mycket. Såg att ni ÄNTLIGEN fått in vegan paket och ska beställa det stora paketet så fort jag är hemma i sverige igen. Slänger ner en MSM också ? Någon annan produkt ur ert sortiment man inte får missa? Stor kram<3

SVAR: Hej Jonna! Å vad kul att höra, tack snälla! Ja nu har vi 2 veggopaket och en helt vegansäker kategori. I stora veggopaketet hittar du alla mina absoluta favoriter (förutom MSM då :)). Några andra favoriter är Acerola från Macacos <– som är grymt god att ha i smoothies. Sedan tar jag även dagligen chlorellatabletter <–. Produkter som jag alltid har hemma men inte tar dagligen är Lactovitalis PRO, Aloevera juice och Kolloidalt Silver. Lactovitalis och Aloevera tar jag och min mage är lite orolig som små kurer och Kolonialt silver tar jag så fort jag känner att jag börjar bli sjuk eller om jag umgåtts med någon som är sjuk.

Sedan har jag även pumpafrön, mullbär, gojibär, chiafrön, kakao mm hemma i skafferiet om som jag toppar gröt, smoothies eller bakar med. Hoppas du fick lite tips ? Kramis

 

10 kommentarer till “TILLSKOTT SOM VEGETARIAN OCH VEGAN”

 1. Hej Ida! Vart får du din omega 3 från? Äter du kosttillskott för det eller äter du speciell mat för att få i dig det? Kram

  1. Hej fina du! Jag tar iband Chia omega 3 http://welloteket.se/produkt/chia-omega-capsules-60-x-500mg/ men osftast så äter jag frön som ex hampafrön, pumpafrön, acai, tahini eller hampaprotein.

   Acai: http://welloteket.se/produkt/acaipulver/
   Hampafrön: http://welloteket.se/produkt/hemp-seeds-200g-eu-eko/
   Pumpafrön: http://welloteket.se/produkt/pumpafron-500g-eko/
   Hampaprotein Superfruit: http://welloteket.se/produkt/hemp-protein-powder-500g-eu-eko/

 2. http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/kolloidalt-silver/ (sorry for engelskt tangentbord) vad tanker du kring det har? Det star alltså att det inte ar tillåtet att sälja kolloidalt silver som kosttillskott men det verkar ju goras anda..? Detta ar ingen kritik eller sa utan blev bara lite fundersam, att du rekommenderar detta trots att livsmedelsverket sager att det kan vara skadligt i vissa fall och att det inte far säljas som kosttillskott..? (Igen, detta ar absolut ingen hatkommentar, jag haller själv inte livsmedelsverket särskilt högt när det galler deras rekommendationer om man sager sa.. Endast nyfiken pa att hora din syn) Kram! x

  1. Haha ja du livsmedelsverket är inga favoriter direkt, haha. Kolloidalt silver i bra form är superbra och användbart till så mycket. Det kan vara till hjälp att bli av med många sjukdomar, virus, bakterier, svamp mm och det tycker folk inte om det finns en så enkel och billig lösning för då tjänar inte folk pengar på mediciner. Därför har det svartmålats som att det skulle vara farligt. Läs mer om varför det inte är farligt här ion-silver.com/silver-balanserat.html

   Kolloidal silver har förbjudits att säljas som kosttillskott men man får sälja det som vattenrening. Så det är bra för så mycket mer än vad vi får skriva.

   1. omg tack ida!! spread the awareness. Investerar man pengar i bra kost så man slipper sjukdom och sjukhusräkningarna i framtiden. Och tack för svaret i inlägget ovan 😀

 3. Hej!
  Jag har länge funderat på att bli vegetarian, men det är en sak som stoppat mig som du kanske skulle kunna hjälpa mig med? Jag har svårt med vad jag kan äta istället för köttet. Jag vill absolut inte köpa halvfabrikat som man bara värmer för det känns inte alls nyttigt eller hälsosamt. Men vad kan man ha? Bönor är inget min mage gillar då den svullnar upp och jag får ofta jätteont. Kikärtor tycker jag smakar lite mjöligt.. Är tofu bra eller är det också halvfabrikat? Hade blivit jätteglad om du kunde hjälpa mig med detta!
  Kram Moa <3

 4. Hej! Jag känner mig osäker med hur mycket kcal jag ska få i mig på en dag? … Jag är 168cm, 23 år och väger 60kg.
  Räknar på massa hemsidor men är osäker på hur ”aktiv” jag är.

  Ett vanlig träningsvecka ser ut såhär:
  Mån: pw 60 min
  Tis: pw 60 min +1-2 dansklasser
  Ons: styrka
  Tor: 1-2 dansklasser
  Fre: 1 dansklass
  Lör: 1-2dansklasser + styrka
  Sön: L

  Vad räknas som ett träningspass? Gör pw det? Är en dansklass räknad som träning?
  Jag försöker även komma i toppform för dansens skull och vill tappa något kg. Hört då att jag ska Minska kcal med 500? Förvirrad !!!!

 5. Hej Ida!
  Jag vill träna upp min bålstyrka, men vet inte riktigt hur jag gör det på effektivast sätt. Ska jag köra med vikter eller inte? Höga eller låga reps? Flera eller få set?
  Kram Lovisa

 6. Hej, en jättesimpel fråga. Vad heter typsnittet som du använder på dina rubriker? Har sett att många bloggare använder det!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar