Annons
Annons


THIS WEEKS CHALLENGE – GLUTENFRIA VECKAN


Woop, det är måndag och dags för en ny utmaning. Något av de ni önskade mest var att ha fler matutmaningar och högsta önskemålet kommer här. Denna veckan utmanar jag er nämligen att äta helt glutenfritt, hela veckan ut.

Annons

Det man ska undvika då är vete, råg, korn mm som finns i band annat bröd och pasta. Du hittar massa recept på glutenfria måltider på min app i Mikz som ni kan ladda ner HÄR.

IMG_1524.JPG

Man kan också anmäla sin blogg och utmana sina läsare. Posta bilden ovan och länka min blogg –> http://idawarg.se ‎och lämna sedan en kommentar om att ni är med (glöm inte skriva med er bloggadress). Kommer sedan göra ett inlägg med länk till alla bloggar som är med + bilder från vår hashtag #wargpower på instagram.:)

SÅ vilka är på denna veckas utmaning?! Glutenfria veckan, nu kör vi!

#WARGPOWER

English: Wohoo it´s monday and time for a very long-awaited challenge. When I asked you about challenge your one of your biggest wish was to a gluten-free week and here it is. I challenge you to gluten-free all week.  Hashtag your pics with #wargpower on instagram! Who wants to join?!

If you have a blog you can participate by leaving a comment below that you are in + your blog adress. Then you do a post on your blog about the challenge and links –> http://idawarg.se In the end of this week I will do a post on my blog and link everyone who participate in the challenge.

(0)

27 kommentarer till “THIS WEEKS CHALLENGE – GLUTENFRIA VECKAN”

  1. I´m in! Jag har nämligen börjat misstänka att jag är glutenintolerant och äter glutenfritt i väntan på blodprovssvar då jag märkt att jag har mycket mindre ont i magen då. Glutenintolerans känns ganska ”stort” att få och lite småjobbigt att vänja sig vid. Men blir otroligt inspirerad av din blogg! Känns som en ”tröst” också att folk väljer att äta glutenfritt även fast de kanske inte MÅSTE. Kanske konstigt men så känns det för mig..att folk väljer att äta så fast de inte är tvugna liksom 🙂 Tack för bra blogg!!

    1. Härligt då är ju denna utmaningen perfekt. Du ska inte vara ledsen då de flesta människor är överkänsliga mot gluten fast de inte vet. Läkarens test visar bara allergi dvs. akuta symtom men de visar ej överkänslighet. så bästa sättet är att testa vara utan gluten. Mår du bättre så kör på det 🙂 Kramis

  2. Jag tror jag redan äter rätt glutenfritt men med denna utmaning kommer jag nu undersöka saken närmare! Fokusera och tänka mer på vad som egentligen innehåller gluten. Perfekt. Jag är verkligen med 😀

  3. Äter glutenfritt sedan 2011 🙂 så då är man ju på mer eller mindre automatiskt.. tänkte dock satsa på att vara utan provens och friends of adams glutenfria produkter och liknande i en vecka också för att se om man känner någon skillnad.

    1. Underbart! Ja men testa vara utan glutenfriaprodukterna och gör allt från grunden. Bara för att de är glutenfria behöver inte betyda att de är bra. Bästa är alltid att göra själv 🙂 Kramis

  4. Detta är riktigt bra! Tur att min skola erbjuder glutenfritt för nu ska det endast ätas sådant!
    Grymt bra som sagt. Jag är med! 😀

    //hundredkitchenstories.blogg.se

  5. Jag är med ! Äter redan så gott som glutenfritt men nu går jag all in för det !

    Trött som jag är trodde jag dock att en gammal wargpower utmaning var veckans så jag har visst kommenterat där också samt bloggat om det, så denna vecka får mina läsare två wargpowerutmaningar

    1. Havregryn innehåller inte gluten naturligt, de kan dock innehålla spår av gluten eftersom de oftast skördas med samma maskiner som vete,råg osv. 🙂 De glutenfria havregrynen är skördad med maskiner som ej varit i kontakt med gluten från andra sädeslag 🙂

  6. Fick för snart 5 år sedan reda på att jag inte tål gluten så har haft min glutenfria period till våren i 5år. Man mår såå mycket bättre när man hittar vad som är felet, det som jag dock kan tycka är svårt att hitta är ett alternativ till de som inte är glutenfritt t.ex att göra en god smörgås snabbt då man inte köper bröd på samma sätt som när man inte var gluten. Jag är inte så jätte förtjust i de glutenfria brödet, har du något tips på vad som är en bra ersättning (glutenfri) till en grov macka med diverse pålägg. 🙂

  7. Jag är på!! Äter redan relativt glutenfritt då jag är överkänslig, men ibland är jag inte helt hundra, exempelvis om jag blir bortbjuden på middag eller så. Och då vill jag ju inte verka krånglig och otacksam. Men ska göra mitt bästa denna vecka samt vara extra uppmärksam.

  8. Åh vilken rolig utmaning! Jag är självklart med denna vecka då jag mår så himla mycket bättre av glutenfritt : )
    Kram på dig Ida och tack för din inspiration!

    angelika.shapemeup.se

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar