Annons
Annons


TAPPAT MOTIVATIONEN, VAD GÖR JAG?


svart topp

Hej Ida! Jag vet att du kanske har svarat på många liknande frågor förut, men jag har tyvärr tappat min träningsmotivation. Jag går sista året på gymnasiet och har det väldigt stressigt i skolan. Vanligtvis brukar träningen vara ett sätt att slappna av och få tillbaka energin – som att ladda om. Men nu känner jag att jag nästan inte har tid, men tror egentligen bara det är att skjuta fram ursäkter. Samtidigt vill jag inte förlora det jag har lyckats bygga upp med träningen och är ivrig, men trött. Och jag vet att tiden alltid går att fixa, t.ex. genom att träna tidigt på morgonen eller senare på kvällarna, men det är de stunderna jag bara känner mig alldeles för trött och har nu hamnat i en ond cirkel.

Annons

Hur brukar du själv göra när du har ont om tid, eller bara har tappat orken och motivationen? Några tips?

SVAR: Hej fina du och mycket bra fråga! Jag tror att många känner igen sig i det här och det händer oss alla. I perioder jag har mycket jobb och känner mig omotiverad så försöker jag vara väldigt snäll mot mig själv och lyssna på kroppen. Jag vet att jag behöver röra på mig men ett gympass med bra fokus känns bara stressigt och näsan omöjligt, då brukar jag ta en promenad eller en kort yogapaus istället. Onödigt att tvinga iväg sig till gymmet och köra ett halvdåligt träningspass, då är det bättre du tar en promenad istället. Tvingar du dig till gymmet så kan det istället bli ångest över det hela och det kanske tar ännu längre tid innan du känner lust och glädje att gå tillbaka så mycket bättre att ta en paus från det. Jag lovar att motivationen kommer tillbaka när du tagit en paus och när du är mindre stressad. Så låt dig själv ta den där längre vilan. Det kommer gå snabbt att komma tillbaka sedan. Kram Ida

7 kommentarer | Translate


Annons
Laddar