Annons
Annons


SVAR PÅ KOMMENTARER DEL 7


Hej, vad heter iphone-appen som du använder, där man skriver ner som i en dagbok vad man äter? :) Tack på förhand du är bäst!

SVAR: Den heter ShapeUp 🙂

Skulle du kunna visa några bra stretch tips, så man blir vigare i splitt och spagat?
Hur vig är du? :)

Annons

SVAR: Stretcha rumpa och höftböjare ordentligt. Mer stretchtips kommer. haha ja jag är ganska vig. Kan spagat på vänster, ej på höger då min hamstring är skadad där. Sedan kan jag komma ner i splitt vissa dagar med ungefär 1 timmes stretch inna, måste kämpa för det 🙂

tycker du att det är bra att räkna kalorier?
hur borde en typisk dag i matväg se ut om man försöker gå ner i vikt?
är yoga bra träning?

SVAR: hej! nej det tycker jag inte. Om man försökt allt och verkligen inte lyckas gå ner i vikt så kan man testa att räkna kalorier för att kolla vad det egentligen är som är fel och för att hålla koll. Det är helt omöjligt för mig att säga hur en typisk mattdag ska se ut då alla behöver olika mycket energi för att gå ner, upp eller hålla vikten. Bästa är att ta kontakt med någon kunnig och få hjälp att lägga upp kost just efter dina mål och behov. Yoga är jätte bra träning, speciellt för bål och rörlighet. 🙂

Hej! Jag ska nu börja tävla i disco och tänkte att du kanske vet, bra sidor med tillbehör till disco (alltså fransar att sy på, accessoarer m.m.) Din blogg är verkligen inspiration för mig!

Tack på förhand!

SVAR: Tack så mycket för din kommentar. Bästa tyg/accessoar/sy butiken är http://glitzit.se/ 🙂 Lycka till med allt! Kram

Hej! Nu vet jag inte om du ”stängt” frågestunden eller inte men jag chansar och frågar ändå.

Jag går i nuläget sista året på en danslinje på gymnasiet och är 99% säker att jag vill söka vidare inom dansen efter studenten. Men det är ju en djungel därute och jag har ingen aning om vad jag ska välja. Mitt mål just nu (och senaste året) har varit 3 åriga vid Balettakademin Stockholm så jag undrar om inte du vill berätta lite om utbildningen, auditionen, är det värt att söka till många olika skolor? Ska man satsa på 3-åriga direkt eller gå en förberedande först? Om ens starka sidor är balett och jazz tycker du att det är rätt utbildning? Berätta gärna ur din synvinkel!

Tack för en grym blogg!

SVAR: Hej och vad roligt att du tänkt söka vidare och satsa på dansen. I Sverige tycker jag Balettakademien i Stockholm är den bästa och bredaste utbildningen. (Vet man att man vill satsa helhjärtat på modern dans skulle jag söka Danshögskolan) Det finns mycket som är bra med BA men även mycket som är dåligt men den blir bättre och bättre hela tiden. Om jag var du skulle jag söka till alla heltidsutbildningar då du kommer få en egen uppfattning om skolorna och känna vad som passar dig bäst. Kommer du in på en heltidsutbildning och kanske inte den du tänkt dig så kan du ju alltid gå den 1 år (istället för en förberedande) och sedan söka den du vill komma in på nästa år. Audition till BA i Sthlm är under 2 veckor med 3 gallringar. 1:a veckan sker 2 gallringar efter att ha haft balett, jazz, modernt och street(kan vara annorlunda nu). Vecka 2 är lite som en ”vanlig” skolvecka så man får chans att utvecklas och sedan ”dansa upp” framför juryn i slutet av veckan då man har lektioner i balett, jazz och modernt framför juryn och sedan visar ett solo + intervju inför juryn. Lycka till med allt, håller tummarna 🙂

Kram Ida

5 kommentarer | Translate


Annons
Laddar