Annons
Annons


SVAR PÅ KOMMENTARER DEL 3


Hej Babe!
Hoppas allt är bra? Mailade men förstod att jag inte var den enda så jag skriver min fråga här så kort och sammanfattat som möjligt!

Har börjat träna och äta regelbundet och rätt, men mitt stora problem är vad jag ska äta till mellanmål, vill variera och jag klarar inte av Keso tyvärr, har testat på olika sätt men insett att det går inte. Dessutom sitter jag i bilen hela dagarna så det ska vara lätt att ha med!
Sen en bra middag att ha i bilen då jag oftast jobbar när middagen borde ätas och sen åker och tränar! Samma sak där, ska vara lätt i bilen!

Annons

Kram kram

SVAR: Hej tjejen! Här kommer lite förslag… Proteinshakes, Kesella med naturella nötter, , kokta ägg, LCHF-bröd som man gör goda smörgåsar av och tar med, 1 paket parmaskinka med mozarellaost. kan du laga mat hemma och ta med i en matlåda är ju det bra. Laga en god sallad eller omelett som du lätt kan ta med 🙂 Ska du köpa med mat ute måste jag tipsa om Matkjedjan Paninis lilla Dql sallad med kyckling och fetaost (kostar endast 57 kr och är SUPERGOD!)

Kram Kram på dig

Hej Ida, tack för en riktigt bra och otroligt inspirerande blogg.
Jag ska ett arbete om stryka anpassat för dans och har sökt och läst som en galning men ingen stans kan jag hitta vad som är speciellt viktigt/bra att träna för muskler för dans. Eftersom du både är PT och dansare så har du säkert många bra tips eller kanske länkar där det står om vad för övingar och varför det är bra att göra för just dansare.

Jag skulle bli så jätteglad om du kunde svara

Massor av kramar till dig :)

SVAR: Hej och tack för din kommentar 🙂 När man är dansare krävs det verkligen att man är stark i hela kroppen och när jag tränar dansare så kollar jag med dem vilka övningar i dansen de brukar ha problem med och vad vi ska stärka upp eller stretcha för att få dem att utvecklas. Alla slags dansare måste ha ett grymt starkjt och stabilt center, dvs. bålstabilitet. Är man teknisk dansare (balett, jazz, modernt) krävs starka ”utåtvridningsmuskler (baksida- och insida lår). Lycka till!

Kram

Vilka bloggar följer du?
Främst vilka hälso- samt kostbloggar?

Kan du tipsa om bra kostsidor etc? Är intresserad av kost och nyttigheter.. Ex bra respektive dåliga livsmedel, kaloriinnehåll i dem (inte bara som SLV där det är kcal/100g)…

Att stå upp och trampa med fötterna på golvet (typ som att man promenerar stilla) är det bra träning? Förbränner man extra? Om man inte har löpband så kan man väl göra det framför tvn istället;)

SVAR: Tyvärr hinner jag inte följa så många bloggar som jag vill men brukar läsa träningslära.se och kostdoktorn.se någon gång i veckan. Sedan läser jag mina vänners bloggar. När det kommer till kost så läser jag böcker och letar fakta på internet om det är några specifika svar på kostfrågor jag söker.

Det finns många bra livsmedel men om jag måste välja 1 så säger jag ägg (85 kalorier/ägg). Massa protein och bra fetter + vitaminer. Dåliga livsmedel är halvfabrikat och speciellt de som innehåller transfetter som tex. chips (ca.531 kalorier/100g), kakor (ca 500 kalorier/100g) och glass (ca. 190 kalorier/100g).

Absolut kan man stå och trampa framför tv:n om man vill det och man kommer göra av med mer energi än om man skulle ligga i soffan, men jag skulle säga att en riktig promenad är bättre!

Mvh Ida

Om man bara har 20 min att träna på en dag, vad skulle du träna då?

SVAR: Då skulle jag träna någon form av intervaller på cykel eller löpband +  intensiv magstyrka. 🙂

Hej! Hur tycker du att man ska konditionsträna för att klara disco-tävlingar och träningar bättre? Tävlar i superstar, star och a-klass i grupp så det gäller ju både 1×3 min, 1,5 min och 2 min som ska orkas med ;)

Mvh Jessica

SVAR: Högintensiv konditionsträning som intervaller. Intervaller på 1-2 minuter där du ger allt för att sedan sänka tempot i någon minut för att sedan köra fullt ös igen. Spelar ingen roll om det är cykel, löpning, crosstrainer, rodd mm. Mvh Ida

Kommentera | Translate


Annons
Laddar