Annons
Annons


SVAR PÅ KOMMENTARER


Hej! Vill först tacka för en superbra inspirerande blogg :D

Min fråga till dig är om piruetter, om du har några bra tips när man ska göra flera stycken samt hur man ska undvika att bli så yr!

SVAR: Piruetter är svårt och kräver rätt placering av kroppen och tajming. Svårt att säga vad just du ska tänka på innan jag sett dig eftersom det är otroligt individuellt. De vanligaste problemen brukar vara att man inte håller magen, inte ”spottar” eller inte aktiverar rygg/armar ordentligt. Ska man göra många varv är ”spotten” väligt viktig! Be din danslärare kolla på dig när du snurrar och fråga vad just du ska tänka på. Lycka till Kram Ida

Annons

IDA!! Jag behöver din hjälp! Flyttade till London för snart 3 månader sen och ska bo kvar här ett tag, MEN jag har ett problem. Jag har än så länge inte hittat varken kvarg eller kesella, och jag klarar mig inte längre utan det ;) Tänkte bara kolla om du har någon koll på vad de produkterna heter i andra länder, om du köpt de när du varit utomlands eller så. Eller om det finns någon produkt som är liknande. För det enda England har i den vägen är grekisk yoghurt, craime fresh och keso.

/Jessica :D

SVAR: Tyvärr så har jag ingen aning. Jag har inte lyckats hitta kvarg i något annat land tyvärr. Någon som läsare som har hittat kvarg i något annat land så dela gärna med er? 🙂

Hej! Kan du inte vissa dom super strecharna du pratar om? :)

SVAR: Alla är 2 och 2 stretchar och ganska invecklade så vill man lära sig dem kan man boka PT-timme med mig 🙂

Hej Ida! Nu har detta inget med inlägget att göra men jag har några frågor som jag jättegärna skulle vilja ha svar på!

Nu är det såhär att jag vill börja träna MYCKET.
Är dansare men har inte möjlighet att dansa förrän februari, då kommer jag dansa runt 3-4 h per dag och gymma utöver det. Men jag kan gymma i stort sätt hur mycket som helst just nu!

Jag vill förlora fett och gå upp i muskler! Hur tycker du att jag borde träna för att lyckas med detta?
Och är proteinpulver något att rekommendera? Hur många timmar per dag tycker du att man ska träna för att ens behöva ta pulver?

Och har du som dansare några tips på gymövningar som gynnar dansen?

Sen vill jag bara säga hur mycket du inspirerar mig! Du är ascool och tack vare dig så hittade jag motivationen att börja träna och äta nyttigt! Älskar din blogg!
Kram

SVAR: Hej Tjejen! Härligt att du är så träningssugen! Att bygga muskler samtidigt som man deffar (förlorar fett) är ingen bra ide. För att bygga muskler behöver kroppen ligga på ett överskott av energi och ska man bli av med fett så behöver man ligga på ett litet underskott så denna ekvation som du förstår är inte bra. Jag skulle rekommendera att först satsa på att bygga upp muskler med ganska tung styrketräning och massa mat och återhämtning för att sedan deffa. Det bästa vore ju om du anlitade en PT som kan hjälpa dig med detta på ett säkert och effektivt sätt då det krävs mycket kunskap.

Angående proteinpulver så tycker jag inte det finns någon gräns för hur mycket/lite man måste träna för att dricka det. Tränar man inte mer än 3 gånger veckan så kan man få i sig det protein som behövs genom vanlig mat, men tränar man på elitnivå, har man ett stressigt liv eller har svårt att äta eller få i sig proteiner från maten så är ju proteinpulver perfekt. Jag har alltid med mig det när jag undervisar och dricker under klassen eftersom jag inte har någon rast. Tror inte eleverna skulle uppskatta om jag drog upp en grillad kyckling mitt i dansklassen 😀

tack så jätte mycket och lycka till med allt! Kram Ida

Kommentarer till “SVAR PÅ KOMMENTARER”

  1. Kvarg har jag hittat på Island när jag bodde där, i Schweiz i somras, och här i Tyskland där jag bor nu så säljer de 500 gr kvargburkar för motsvarande 6 svenska kronor. Går åt ett par i veckan kan jag säga;) Borde finnas i fler länder än så, är ju inte direkt nån typisk svensk grej kan man ju tycka. Kram kram 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar