Annons
Annons


SVAR PÅ KOMMENTAR


Hej Ida!
Jag dansar för DCSW här i Åmål. Jag håller på att välja program inför gymnasiumvalet, det är bara det att jag undrar hur gammal man måste vara för att gå på balettakademin? För jag väljer mellan dansen och läkarutbildningen och det är jätte svårt! Dans är något som jag verkligen älskar och jag kommer förmodligen ångra mig om jag inte väljer det. Men jag vill heller inget annat än att få en bra utbildning inom något som jag tycker är kul.
Behöver bara lite svar på några frågor om det är OK?
-Tycker Du att balettakademin är något jag ska söka till?
-Är det mycket vanliga lektioner eller är det mest träningar?
-Vad kan man bli efter man har gått ut?

Annons

SVAR: Hej och tack för din kommentar! Tar upp den här på bloggen eftersom jag vet att många andra undrar samma sak och står inför liknande val!

Roligt att du funderar på att satsa på dansen! Hade jag varit du hade jag absolut satsat på dansen nu eftersom det senare kommer bli för sent! Ångrar du att du valt dansen kan du alltid hoppa av och börja plugga till läkare när som helst!

– Balettakademien är absolut en dansutbildning jag rekommenderar, men man måste ha gått ut gymnasiet för att komma in. Men hade jag varit du hade jag sökt ett bra dansgymnasium där de har bra balett och teknikträning varje dag! Det finns 1 dansutbildning på gymnasienivå som man blir professionell dansare på och inte behöver gå balettakademien efter och den heter Kungliga Svenska Balettskolan och finns i Stockholm och Göteborg. Sedan vet jag att det finns endel bra ”vanliga” dansgymnasium i Stockholm som Victor Rydberg eller Kulturama. För att komma direkt in på Balettakademien efter gymnasiet utan att behöva gå en förberedande utbildning innan krävs det att man har en bra teknisk grund, så bestämmer du dig för att satsa på dansen så tycker jag absolut du ska söka till de dansgymnasium jag skrev om tidigare!

– På balettakademien har vi mest fysiska lektioner. Det är inget ”pluggande”! Förutom alla danslektioner har vi bla. Fys, Yoga, teater, kör, lite kroppskunskap och lite danskunskap.

– När man gått ut Balettakademien är man professionell dansare! Dansbranchen är väldigt tuff och man får gå på auditions till jobb man skulle vilja ha. Man kan tex. söka/jobba som dansare i olika danskompagnier, i musikaler, TV-shower, dansa med atister, starata egen dansgrupp/kompagni mm. Många dansare bla. jag har eget företag! Jag jobbar med många olika dansjobb samtidigt som jag undervisar. Världens roligaste jobb enligt mig eftersom det alltid händer nya saker 🙂

Hoppas du fick lite svar! Har du fler frågor eller inte förstod något av det jag skrev så fråga igen 🙂

Kram Ida

Skulle bli jätte glad för svar!
Kram Hanna

Kommentera | Translate


Annons
Laddar