Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGOR


Jag har inte haft någon frågestund men har ändå fått endel frågor som jag tänkte vara snäll att svara på….

Hur länge har du stått som längst i jägarvila? Hur länge skulle du kunna stå?

SVAR: Hej! Jag har faktiskt aldrig testat att stå i jägarvila på tid så länge jag kan, men jag tror inte att jag kan stå så länge! Hade med det i ett crossfitpass då jag skulle stå 1,5 minut varje omgång och jag klarade knappt det! Jägarvila får bli något jag ska ta tag i och träna på under sommaren 🙂

Annons

Hej Ida.

Jag förstår om den här frågon verkar lite konstig men jag undrar om du skulle kunna/vilja skriva ut ungefär hur mycket pengar du behöver lägga på mat varje månad? Saken är den att jag skulle vilja hålla ungefär samma kost som du men i mindre mängder då jag har slutat träna så intensivt som förr. Men är det inte väldigt dyrt? Så…hur mycket behöver du lägga varje månad ungefär och vad tror du att en normalaktiv person skulle behöva betala?

Tack för en jättebra blogg.:)

SVAR: Hej! Oj det var en svår fråga! Jag har ingen aning om hur mycket pengar jag lägger på mat i måndaen förutom att de flesta av mina pengar som är kvar efter hyra och räkningar går till mat! 🙂 En dag med mat kan ungefär se ut så här:

Frukost: Proteinshake med mjölk, havre- och rågflingor.

Mellis: 1 smörgås med creamcheese och kalkon.

Lunch: Banan med keso och 2 smörgåsar (om jag är i skolan), annars tex. en fullkornspastasallad med lax, kyckling eller tonfisk.

Mellis: 1 proteinshake och en frukt.

Middag: Ungefär samma som lunchen.

Kvällsmat: Tex. kvarg eller naturell yoghurt med hallon, blåbär och lite musli.

Hej Ida,

Såg er kyl efter handligen, äter din kille bara kvarg under sin deff? Eller äter han annat också?

SVAR: Han äter vanlig mat också men undviker kolhydrater. Kvarg är bara efterrätt eller mellis 🙂

Finns det något farligt med att träna? Jag har börjat med PW varje morgon i ca en timme, en och en halv ibland. Men, jag blir så jädrans yr när jag kommer hem, och mina fingrar svullnade upp en gång som små prinskorvar. Vad kan det bero på? Det känns som att det inte ska vara ngt farligt alls med att träna, sålänge man inte har massiv övervikt eller ngt. Jag är ngt kg överviktig, men inte mer än så. Jag borde väl ha ett starkt och friskt hjärta eftersom jag bara är 25 år. Har kollat hjärtat, undersökt, för ca ett år sedan, och då var det fullt friskt. Så ja, jag undrar väl, är det normalt att man kan svullna upp ibland, att man blir yr under/efter träning och att det gör SVIN ont i bröst och lungor när man kommer hem efter en timmes PW.

Härligt att du startat denna bloggen. Mkt trevligare att läsa om träning som någon man ”känner till” skriver. Keep up the good work!:) m/

SVAR: Tack så mycket för din kommentar! Tyvärr så har jag ingen aning om vad det kan vara! Att träna ska inte vara farligt! Tycker du ska kontakta din läkare så fort du kan och få hjälp med det så du kan träna vidare utan smärtor! Lycka till! Kram Ida

Hej skulle du kunna berätta lite om balettakademins utbildinig som du går på? Vad innehåller den och är du nöjd md utbildningen? Ungefär hur många klasser om dagen har ni och lite så.. Vore jättetacksam över svar!! Kram

SVAR: Hej! Jag går dansarutbildningen som är på heltid i 3 år på Balettakademien i Stockholm. Vi tränar Balett, Jazz, Modernt varje dag och sedan har vi även tex. street, akrobatik, teater, fys, kleinteknik, yoga, näringslära, mentalträning, kontaktimprovisation, improvisation, pilates mm. mm. Dessa ämnen har vi i mindre perioder.

Varje dag har vi 4 klasser där 2 av dem är teknikklasser på 1 timme och 45min per klass. Sedan kan de andra 2 tex vara teater och fys. Nu i 3:an har vi även haft obligatorisk balett på lördagar.

Att gå en heltidsutbildning där man använder kroppen 8 timmar om dagen är slitsamt men samtidigt väldigt roligt!

Jag är nöjd med vissa saker och lite mindre nöjd med andra. Det är en bred utbildning men det finns mycket som kan göras bättre enligt mig!

Kram Ida

Kommentera | Translate


Annons
Laddar