Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND


question answerHej! Jag har funderat ett tag på att minska och eventuellt sluta helt med gluten men tycker det är så svårt att komma igång. Jag skulle även vilja bli av med några kg på min kropp. Jag undrar då om det är bättre att äta alternativt bröd bakat på glutenfritt mjöl än att äta “vanligt” bröd för viktminskning.

Annons

Jag funderar även på t.ex glutenfri pasta och andra glutenfria alternativ.

SVAR: Hej! Att sluta med gluten helt är en bra ide. Vill du gå ner i vikt skulle jag skippa bröd helt ett tag och satsa på andra alternativ till kolhydratskälla som tex. rotfrukter, quinoa, råris, glutenfria havregryn, amaranth, bönpasta mm.

Hej! Jag älskar verkligen din blogg och är inne varje dag! Jag har precis börjat träna xtremefit och undrar vad du tycker om det? Ha en fortsatt trevlig semester :)

SVAR: Kul att du hittat hit. Jag har aldrig testat Xtremefit och kan inte säga så mycket om träningsformen. För vissa passar det men är du svag i vissa delar av kroppen kan det vara hög skaderisk så se till att göra allt tekniskt korrekt. Kör hårt 🙂

Hej fina Ida!

Jag har länge haft så kallad lovehandles, men bestämde mig i somras att göra sig av med dem. Jag har alltid varit normalviktig och var i övrigt smal, all mitt fett samlades vid höfterna.. Idagsläget har jag blivit av med stora delar av höftfettet och det känns mycketbra. Jag mår förövrigt väldigt bra just nu och älskar att träna. Dock har jag legat på ett kaloriunderskott med ca 500 nu i några veckor, men har bestämt mig att sluta med detta nu. Konsekvenserna av träningen blandat med kosten har gjort så att min mens har försvunnit, har tyvärr inte haft den sedan juni och nu börjar såväl jag som mamma att bli orolig. Jag vill givetvis ha tillbaka min mens men inte gå tillbaka till mina gamla vanor. Har du några tips till en desperat själ som mig?
Kramar!

SVAR: hej fina du! Jag förstår och mitt bästa tips är att skippa räkna de där kalorierna. Fortsätt äta bra mat tills du är mätt och träna i lagom mängd så kommer din kropp att hitta en balanserad och hälsosam vikt. Om det är med lovehandles eller inte ska du bara skita i. Vi alla har de där och kom ihåg att du är vacker som du är <3 Viktigaste är att din kropp mår bra! Kram Ida

Hej! Jag tycker det är svårt att veta om jag får i mig rätt näringsämnen, och behöver ofta gå till läkaren för att jag känner att jag inte mår bra. Har extrem trötthet, låg energi osv. Jag tror att det beror på näringsbrist men vårdcentralen lyssnar inte och tar bara samma prover om och om igen. Har du något tips på hur jag kan göra för att se om det är vissa näringsämnen som min kropp inte tar upp eller saknar?

SVAR: Låter som du har någon slags brist/obalans. Kan rekommendera att göra en hårmineralanalys. Där får du en mer säker staus på hur det egentligen ser ut med näringsbalanser och gifter i din kropp. Googla på det 🙂

Hej Ida!
Jag har två stycken frågor:
1.Socker och vetemjöl är ju två av de största “bovarna” vi äter, men jag undrar vilken av dem som är värst? Jag menar, om du var tvungen att äta någon av dem, vilken skulle du välja då?
2. Salt och vatten sägs ju påverkas mycket av varandra, t.ex. att man kan bli uttorkad om man äter mycket salt. Min fråga är, om man äter mycket salt men även dricker massa vatten, är det ok då? Eller är det alltid dåligt med mycket salt?
Tack för en underbar blogg! :)

SVAR: 1. I mina ögon är socker och vetemjöl ungefär samma sak. Jag skulle välja socker eftersom jag är allergisk mot vetemjöl men helst ingen alls. Jag är ite rädd att få i mig lite socker då och då och unnar mig gärna en liten chokladbit. Men vetemjöl håller jag mig helt borta från så jag inte alls mår bra av det.

2. Salt tycker jag får alldeles för mycket skit. Salt är bra och speciellt om man tränar och svettas mycket. När jag är utomlands stoppar jag alltid salt i mitt vatten för att kroppen ska kunna ta upp vattnet bättre så salta på du 🙂 Använd havssalt eller himalayasalt.

Nu när det börjar närma sig juletider med en massa gott tunnbröd, röror och annat..hur fungerar det med ditt gluten och mjölkundvikande då? Jag har som dig, också valt att tagit bort det då jag mår mycket bättre. Hittar du andra varianter under jul eller brukar du fuska under dessa tider? Skulle vara väldigt intressant att få veta! :)

SVAR: Jag äter alltid alltid glutenfritt och jag är inget stort fan av julmat. Min mamma är grym på att laga mat och hittar alltid på massa nya godare rätter på julbordet som passar mig så för mig är det inga problem. Är det något som innehåller mjölk och jag verkligen vill äta det så tar jag bara 2 kaplsar Laktozym och 2 kapslar cellenzym och äter det sedan. Funkar toppen 🙂

 4634587715_8622c61d624677784471_3970bc2032

1. Cellenzym – har man problem med uppsvälld mage efter måltid är dessa kapslar guld. Cellenzym hjälper till att bryta ner maten och ger ett bättre näringsupptag.

2. Laktozym – Är man känslig mot laktos så är dessa tabeltter grymma om man är bortnjuden eller vill äta mjölk då de hjälper till att bryta ner laktosen.

 

14 kommentarer | Translate


Annons
Laddar