Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – TRÄNAR JAG TILLRÄCKLIGT? HUR GÅR JAG UPP? FÅ BORT LÖS HUD? HUR HITTAR MAN MOTIVATION?


Hej! Jag vet inte riktigt om jag behöver träna mer eller mindre i veckan. 
I dagsläget dansar jag 3 ggr i veckan samt simmar (ibland gymmar) 2-3 ggr i veckan. Vad tycker du om det? Hur effektiv träning är egentligen simning? Jag brukar simma 1000m på lite under 30 min. Är det lagom? Sedan tar jag alltid en eller flera promenader under helgen. KRAM!

Annons

SVAR: hej! Det låter som du rör på dig bra. Jag kan inte avgöra om det är lagom eller inte. Vad har du för mål med träningen? Mår du bra av den träningsdosen du har nu så är det kanon 🙂 Kör på! Kram Ida

Hej Ida!

Jag är en tjej på 16 år som har det tufft med vikten för tillfället. Inte med övervikt utan motsatsen. Jag vill gå upp i vikt både i muskler och ”fett”. Tränar ca 4 ggr i veckan. Dans + core, bodypump och en annan styrke övning som fokuserar på mage, ben och rumpa. Övrig springer jag väldigt ofta.

Nu undrar jag – Om jag vill gå upp några kilo, ska jag träna mindre kondition och äta mycket kolhydrater? Eller ska jag äta mer fett? Just nu äter jag inte så värst mycket ris, potatis eller pasta. Mer havregrynsgröt, frukt, quinoa, bulgur, knäckebröd, linser och bönor. Äter dessutom 5 mål om dagen. Äter ofta protein som: fisk, kött, ägg, ost, fil, yoghurt, kesella, keso, nötter, frön

Utesluter jag något eller bör jag äta mer fett/kolhydrater? PS. din blogg är sjukt motiverande! fortsätt!

SVAR: Tack för din kommentar. Jag skulle satsa på att dra ner på cardio och träna mer ren styrketräning (alltså inte bodypump) + att äta ännu mer av det du redan äter. För att gå upp bör du ligga på ett överskott av energi varje dag. Har du svårt att få i dig mycket mat så är fett bra att tillföra då det är mycket kalorier på liten yta. Nötter, frön, olja, avokado, ägg mm är kanon.  Lycka till Kram Ida

Jag var gravid innan och gick upp 30kg, sen ett år efter grav så gick jag ner allt igen.. lite för snabbt så nu är där en massa hud som bara hänger, och min fråga är då.. hur tränar jag bäst bort denna lösa huden

SVAR: Hej! Grymt jobbat att du lyckats gå ner alla kilon! Styrketräning tightar till kroppen och kan hjälpa. Testa det och se om det blir bättre annars så är nog tyvärr operation enda sättet att bli av med den lösa huden. Lycka till Kram Ida

Hej Ida! jag undrar hur lång tid det tar för musklerna att ”försvinna” om man inte tränar på ett tag? Kram och tack för en toppenblogg!!:)

SVAR: Hej tjejen och tack så mycket :)Helt omöjligt för mig att svara på då det beror på. Är du aktiv och äter ordentligt kan de hålla längre än om du sitter still och äter mindre än vanligt. Men muskler är en färskvara som måste underhållas 🙂

Varför använder du inte hela ägg i omeletter, proteinpannkakor mm? Ofta ett ägg sedan ett par äggvitor. Är det för att hålla nere kalorimängen då gulan innehållet fler kcal ön vitan, eller finns det andra anledningar?

SVAR: Hej! Lagar jag pannkakor mm så tar jag bort gulan på vissa ägg endast för att jag tycker att det blir godare och fluffigare med bara vitan. Steker jag ägg för att ha på smörgås/knäckebröd så har jag alltid kvar gulan. Det beror helt enkelt på smaken 🙂 Kram

Hej! När du springer länge, vilka tankar får dig att fortsätta? Och när du styrketränar, vad tänker du när det är jättejobbigt, för att kunna fortsätta?

Hur peppar du dina kunder? 

Har du varit instruktör till något pass, så som bodypump? Om inte, har du funderat på det? Vad tycker du om pass i allmänhet? 

SVAR: Haha bra fråga. Löpning för mig är något som har vart tråkigt och helt fruktansvärt och är faktsikt det fortfarande. Jag bestämmer helt enkelt innan att jag tänker springa en mil och att jag vägrar att misslyckas med det! Hur mycket jag än vill avbryta så skulle jag aldrig göra det för då skulle jag vara besviken på mig själv LÄNGE! haha tävlingsmänniska.

Jag och mina klienter sätter alltid upp mål tillsammans som vi sedan strävar mot. När de sedan ser framsteg så är det grymt motiverande. Sedan brukar jag också alltid säga under passen, ”Du får skrika, du får gråta du får spy men du får f*n inte sluta!” Haha, min enda regel!

Nej jag har aldrig varit instruktör på gym. Har blivit tillfrågad men vill inte. Har jobbat med att undervisa på dansskolor i vanlig dans i många år och det är helt fantastiskt men väldigt slitsamt. Jag valde bort det för att satsa på min egen träning och välmående. Pass på gym tycker jag sådär om. Konditionspass och styrkepass med egen kroppsvikt är kanon men tex bodypump är jag inte för. Läraren har inte koll på att alla gör rätt teknik och man hinner inte byta till rätt vikter under passet. Det kan rent av vara skadligt och jag har träffat flera klienter som fått problem med sina knän efter att ha kört BodyPump.

5 kommentarer | Translate


Annons
Laddar