Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND OM HÅR/HÅRVÅRD!


Frågestunden med min frisör Alex från Saxess By Alex blev väldigt populär! Wow vad mycket frågor han fick! Här kommer svar på första 10 frågorna…

1. Vad tycker du om balsammetoden?

SVAR: .Balsammetoden, jag har inte jobbat med den, men däremot har jag hört lite om den. Jag gillar inte att rekommendera något som jag inte har testat själv. Har hört båda bra och dålig om den. Här kan ni som vill läsa mer om metoden http://lockig.se/balsammetoden.php

Annons

2. Finns det nånting man kan äta som gör att håret blir längre?:)

SVAR: Nej, men det skadar inte att äta sin dagliga dos av vitaminer. Alternativ finns ricinolja som det du säkert redan har läst massor om.

3. kan man använda billigare hårprodukter (shampoo,balsam,inpackning) eller är de verkligen såå dåliga?

mitt hår är färgat, blekt osv och nu har jag låtit det vara i ca 4 mån (sparar till mitt vanliga hår) klippte det nyss också, jag undrar: hur tar jag hand om mitt hår på bästa sätt? vill ha mjukt långt fint hår

SVAR: Det finns tyvärr inte bra hårprodukter i vanliga butiker, vill du ha något bättre får du vända dig till en frisörsalong. Du som färger,bleker och lägger så mycket pengar på ditt hår är det faktisk värd och köpa lite dyrare hårprodukter.

4. Mitt underhår är jättekrusigt medan mitt överhår är väldigt rakt och fint. Då jag har väldigt långt hår så ser hela mitt hår så slitet och risigt ut bara för att underhåret är superkrusigt. Det har inte varit så hela tiden utan kom för något år sedan. Har du något tips på hur jag kan få mitt underhår lika rakt och fint som det andra håret? Tusen tack för hjälpen!

SVAR: Du skulle kunna rakpermanenta underhåret, då slipper du platta håret och skada det.

5.Om man har tunt och medellångt skandinaviskt hår, hur ofta ska man då klippa sig om man vill få mycket längre hår?

SVAR: Klippa måste du göra oavsett. Det ska du göra regelbundet om du vill ha finare hår. Det finns tyvärr ingen mirakelmedel för tunnhåriga. Mitt råd till dig är att sköta om ditt hår och kanske överväga en kortare frisyr.

6.Hej! jag undrar vad du tycker och har för synpunkter på recinolja metoden som många hakade på ett tag för att få håret att växa snabbare? om du tror/tycker att det är något som funkar eller om det bara är bull!?
tack & hej!

SVAR: Jag har haft kunder som har testat det och det har funkat för de. Har däremot fått höra att det är en jobbig process.

7.Hej jag tränar konståkning flera gånger i veckan och måste tvätta håret ganska ofta för man vill ju inte gå omkring med svettigt hår, det är ju inte bra att tvätta ofta så vad ska jag göra??
Vad tyker du om balsam metoden för jag är riktigt sugen på att testa! 🙂:)
Jag har oftast knut(ballerina knunt för jag har för tjockt hår för vanlig) eller fläta (inbakad) när jag tränar jag kan inte ha toffs för att jag bara drar i den under träningen så har du några tips på frisyrer man kan träna i?? 🙂:)

8.Hej jag tränar ca 7 timmar i veckan och mitt hår blir ”svettigt” så jag måste tvätta det ett par gånger i veckan, har hört att det inte är bra för håret men man vill ju inte gå omkring med ofräscht hår så vad ska man göra??
Vad tycker du om balsam metoden, jag är väldigt sugen att prova.
Det jag tränar är konståkning och jag måste ha håret uppsatt så det inte kommer i vägen men att ha hästsvans funkar inte för mig då jag bara drar i tofsen hela tiden och knut (ballerinaknut för jag har för tjockt hår för att ha bara en vanlig) sliter ganska mycket då man har mycket tofsar hårnålar och det sitter stramr, jag kör på fläta ibland men finns det några andra frisyrer man kan träna i?? 🙂:)

SVAR FRÅGA 7 & 8: Se fråga 1 om balsammetoden. Annars tycker jag att man kan använda vanlig baslam istället för shampoo för er som tränar och måste tvätta håret flera gånger i veckan. Var noggrann med att skölja ur balsamet från hårbotten. Om ni skulle känna att det blir fettig i hårbotten av balsam kan ni använda torrschampo efteråt. När det gäller frisyren är det enda jag kan komma på förutom ballerinaknut en snygg kort posh.

9. Hej!

Börjar lära mig om styling och vill lära mig att styla mitt hår, jag brukar inte göra nånting med det.. Tips om de basics verktyg som jag skulle köpa (bra märke och rymlig pris för nybörjare).. Har ni nån tips av tutorials som är enkla att följa för vardagsfrysirer? Jag har supertunt, rakt långt hår..
Tack!!!! 😉;)

SVAR: Locktång, rundborste, stora spolar och bra stylingprodukter. Du kan gå in på youtube där det finns massor med tips om styling som är enkla att följa.

10.Eftersom jag tränar ofta så varken orkar eller vill jag tvätta håret hela tiden. Istället använder jag torrshampo. Och tvättar håret cirka 2 ggr i vecka. Det jag undrar då är om torrschampoo är lika skadligt som vanligt schampoo? För nu blir mitt hår fettigt nästan direkt efter tvätt om jag inte använder torrschampoo?? Hur ska man göra?

SVAR: Torrschampo är inte lika skadlig som vanlig schampo eftersom vanlig schampo öppnar upp hårstråna och rengör på djupet. Torrschampo lägger sig på hårstråna och tar bort fettet samt ger stadga och volym i hårbotten. Prova att göra uppehåll ett tag eller byt märke. Skulle det inte funka kan du testa att ha vanlig hårspray i hårbotten.

1 kommentar | Translate


Annons
Laddar