Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – LIGHT ELLER NATURELL? ÄR STEVIA BRA? HUR GÅR JAG UPP I VIKT? DEFFA & BYGGA SAMTIDIGT?


Hur ser du på light/lätt produkter? Är det bättre att äta produkter med mindre fett eller ska man köra på det ”naturliga”?

SVAR: Jag brukar nästan alltid köpa det ”naturliga”. Det enda jag kör i light version är kvarg och det är för att jag tycker den är godare.

Annons

Tycker det är helt onödigt att köpa lightvarianter då man måste dricka/äta mer av dessa för att bli mätt och får säkert då i sig lika mycket kalorier som den naturella varianten + att lightprodukterna också oftast innehåller massa konstiga ämnen. Så kör naturligt 🙂

Vad tycker du om stevia? Är det bra eller dåligt? Är det bättre att äta naturligt socker eller fungerar stevia lika bra?

SVAR: Jag änvänder faktiskt inte Stevia så mycket, men skulle jag baka eller göra något annat använder jag mycket hellre stevia eler sukrin istället för socker. Sötningsmedel i små/lagom mängd tror jag inte påverkar kroppen negativt.

Hej Ida! Läser din blogg varje dag. Den är verkligen mycket motiverande. Jag började för några månader sen att dra ner på kolhydraterna och äta mindre. Vilket resulterade att jag gick ner i vikt och nu är jag underviktig och måste gå upp i vikt! Den här veckan har jag försökt äta mer ( ätit så mycket så att jag fått ont i magen flera gånger) och jag har istället för att äta 4ggr per dag ätit 6ggr. Det jag undrar är hur du, som inte äter så mycket kolhydrater, (för det gör du inte vad jag förstått?) och endå tränar mycket får i dig tillräckligt med kalorier? Äter du extra fett eller något livsmedel med högt energiinehåll? (Typ nötter?) Kan jag typ ”shota” olivolja för att gå upp i vikt, tror du det kan hjälpa?

SVAR: Hej tjejen och tack för din kommentar 🙂 Jag förstår precis ditt problem då jag var i samma sits för några år sedan. Precis som det tar tid att gå ner i vikt tar det tid att gå upp i vikt. Börja ät normalt med lagom stora portioner sådu blir mätt så ska du se att du så småningom når din normalvikt. Det man man göra är precis som du säger att äta mat som har ett högt energiinnehåll på liten yta som nötter, olja och avokado. Jag tog alltid  en näve nötter på kvällen innan läggdags. 🙂 Att shota olivolja kan också hjälpa. Lycka till! Kram Ida

1. Hur ska man träna och äta för att gå ner i vikt och bygga muskler samtidigt? Äter redan ”clean” med mycket grönsaker och protein en del långsamma kolhydrater som havregryn inget socker, godis, glass, chips, choklad. Vill gärna bli av med mina sista kilon och tajta till och kör både styrka och kondition men är orolig att jag bara bryter ner kroppen och inte bygger muskler när jag har ett kaloriintag på 1500 kcal per dag.

2. Har precis samma problem. Springer 60min om dagen för att bli av med fettprocent och sedan gör jag styrkeövningar. Jag tror min kropp har hamnat i någon slags ”bekvämlighetszon” med min träning eller något? Jag vet inte vad jag ska göra? Försöker ändra mina träningsrutiner men varje gång jag gör det går jag UPP i vikt??

SVAR: Hej tjejer! För att bygga muskler måste ni få i er ett överskott av mat, så att bygga och deffa samtidigt är ingen bra ide. 1500kcal är alldeles för lite och går inte att bygga några muskler på! Ta istället en period först där ni bygger muskler. Träna styrketräning och ät massor, speciellt protein. När ni blivit så stora som ni vill bli så lägg in mer konditionsträning i träningsschemat och dra ner på kolhydraterna i kosten och ligg på ett kaloriunderskott. Det är lätt som person 2 säger att hamna på en platå. Kroppen vänjer sig snabbt vid saker och träningen måste varieras för att få resultat. LYCKA TILL! Kram Ida

1 kommentar | Translate


Annons
Laddar