Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 8


Hej Ida! Tack för en toppenblogg!
Jag är nyfiken på hur mycket du hade sysslat med modern, balett respektive jazz innan du sökte till balettakademien?Sen undrar jag om du vet nå bra dansutbildningar förutom balettakademien? Är det smartare att ta ett förberedande år innan man satsar på en större utbildning eller går det att träna/utvecklas på egen hand i ett år och arbeta med dans vid sidan av innan man söker utbildning eller är det risk för att man hamnar i ett och samma rörelsemönster och inte kommer ur det om man inte dansar för en lärare under detta år?Sen undrar jag hur det fungerar med vilodagar varje vecka? Jag har hört någonting om att man åtminstonde ska ha en dag i veckan då man bara slappar och inte anstränger kroppen. Vad anser du och hur ofta tränar du under en vecka? Kram!

Annons

SVAR: Hej tjejen! Jag hade inte sysslat alls mycket med modernt, jazz och balett när jag bestämde mig för att komma in på Balettakademien. Sökt först ett förberedande år på Daglinjen och kom in. Gick där med mål om att komma in på Balettakademien vilket jag lyckades med. Ett förberedande år är verkligen att rekommendera för att bygga upp grundteknik med daglig träning och förbereda sig på träningsmängden som komma skall. Man får också bra koll på om en heltidsutbildning i dans verkligen är det man vill? Absolut går det att gå sin egen väg och alla vägar är bra men den säkraste vägen är att gå en bra förberedande linje 🙂

jag anser att vilodagar är absolut nödvändigt! jag har under mina år helt hoppat över allt vad vila och återhämtning heter och det ångrar jag stort! Det är jätte lätt att bli övertränad och då är skadrisken stor! Sedan mår man inget bra varken fysiskt eller psykiskt om man hamnar i ett övertränat tillstånd.

Just nu säger jag att jag vilar mig i form. haha. Jag kör Pole Dance 2 gånger i veckan + kanske 1 ordentligt gympass. Sedan kanske det blir någon övning här och där när jag väntar på klienter mm. Jag går väldigt mycket då jag sparar in tid och vardagsmotionerar istället. Men detta ska det bli ändring på snart då jag istället ska planera in kanske 4 riktiga träningspass i veckan + någon promenad istället. Räcker gott och väl 🙂 Kram Ida

Hej Ida! 😀

Jag skulle behöva massa stretching tips!! Var nyligen på en íntagning till en danslinje ( gymnasium ) och fick lite tips om att det är bra om jag tränar mer stretching! 😀 Hur ska jag göra för att lyckas med det? Vilka övningar skulle du rekomendera? Gärna några basic och några som tar mycket! 😀
Puss och Mys kram Lisa! 🙂

SVAR: Grattis vad kul 🙂 Här kommer en stretch video…

[videofyme id=”400408″ width=”500″ height=”320″]

Sedan kan du även läsa dessa inlägg jag gjrt om stretch…

http://werun.se/idawarg/2012/02/07/stretch-tips-2/#disqus_thread

http://werun.se/idawarg/2011/01/04/stretchtips/#disqus_thread

Hejsan! Jag vet inte hur insatt du är i kosttillskott men du verkar ha koll på det mesta 🙂 jag använder mig sedan tidigare av protein (whey 100 av olika märken) Jag tänkte nu lägga en ny beställning och funderar på ett proteinisolat då min mage inte funkar optimalt med koncentratet. Till detta tänkte jag lägga till något att ta innan träning för att öka prestationen. Jag har googlat en massa utan att egentligen få någon klarhet i om jag bör satsa på BCAA eller ett PWO. Vad har du för tankar kring detta? Vilket skall jag välja? Eller finns det något annat tillskott som skulle funka bättre än de två? Tack för en bra blogg och fin inspiration! Kram Alexandra

SVAR: Tack för din kommentar 🙂 Jag har aldrig testat isolat så jag kan inte uttrycka mig. Inte så stor skillad proteinmässigt men det kanske är värt ett försök för magens skull? Jag själv får problem med magen av vissa proteinsorter och har därför provat mig fram där. PWO har jag aldrig testat och kommer inte våga göra det heller då jag är sjukt lättpåverkad av alla så kallade ”droger”. Lite kaffe innan träning funkar kanon för mig. BCAA har jag testat någon gång och upplevde att återhämtningen blev lite bättre men min mage pallade inte det så håller mig enbart till proteinpulver och kaffe 🙂 Lycka till! Kram Ida

Hej!
Vad använder du för smink dagligen? Vad har du för rengöringsprodukter och hudkrämer? Måste fråga eftersom din hy ser fantastisk ut :-p tycker det är svårt att hitta en bra foundation/puder också som det också går att träna i..
Kan du ge dina bästa rumpövningstips? Eller så kanske du kan göra ett inlägg om det?? Vill ha en brazilianbutt till sommaren haha 🙂
Tack för en bra blogg :-)!!!!
Kram

SVAR: Hej och tack för kommentaren. Jag använder lite concealer från make Up Store under mina ögon och på röda prickar. Sedan har jag lite solpuder från Isadora på kinder och panna. Målar mina ögonbryn med borste och skugga från I.D. (superbra). Sedan har jag en knallrosa rouge från MAC, tror den heter BabyDoll eller något liknande 🙂 Det var det. Just nu har jag ju X-tremelashes så behöver inte ha mascara, men annars har jag mascara från LOREAL, antingen Telescopic eller Million lashes.

Å tack så mycket 🙂 Mina hudvårdsprodukter är mina barn <3 Haha. Har allt från Exuviance och är helt kär! Rengörning, ansiktsvatten, dagkräm och nattkräm.

Foundation har jag aldrig på mig och äger ingen heller. Rumpövningar kommer snart 🙂

Kram på dig

Kommentera | Translate


Annons
Laddar