Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 6


Hej!

Jag som de flesta tjejer vill komma i lite bättre form nu till sommaren så jag undrar vilka maskiner/övningar som är bäst för att få mycket muskler på mage, rumpa & lår?
Sedan har jag börjat spela tennis och undrar vilka muskelgrupper som man tränar i tennis och vad man ska göra för övningar/maskiner man ska använda för att kunna utveckla dem och bli starkare?
Jag undrar även hur farligt/hur mycket man påverkas av att äta koffeinpiller innan en träning?  Jag har hört att det är bra eftersom det har en uppiggande effekt och att det kan öka fettförbränningen men även att det är dåligt eftersom att det hämmar leverns omvandling av glykogen till glykos och på så vis tappar muskelmassa? Hur är det egentligen?

Annons

Tack för en RIKTIGT motiverande och inspirerande blogg!
(och din sallad med kyckling, pesto & fetaost är SUPERGOD, Jag har gjort den FLERA gånger!)

SVAR: Hej tjejen och tack så mycket för din kommentar 🙂 Ja det finns många bra övningar men allt beror på hur man utför dem. Mina hestaste tips är att använda sig av basövningar som knäböj, utfall och crunches. Vilken effekt man då får av detta beror på hur man utför övningarna.

Vad kul med tennis. Här kommer en sida du kan läsa lite mer om styrketräning för tennis —> http://hem.passagen.se/samuel.ekberg/tranartips.htm

Enligt mig så tror jag bara att ett koffeinpiller innan träning ger dig extra energi och ökad prestationsförmåga och du får därför ut lite extra av träningen. Mår du inte dåligt av det så tycker jag absolut att du kan fortsätta ta det. Själv brukar jag alltid ta en kaffe ca 30 min innan träning 🙂

Lycka till med allt! Kram Ida

Heej.Vilken foundation använder du? Alltid då fint sminkad. Tips gärna om smink 🙂 kram

SVAR: Hej och tack så mycket 🙂 Jag äger faktiskt ingen foundation och har inte gjort det de senaste 10 åren. Tycker det känns så ofräscht på något vis. Jag brukar använda lite concealer under ögonen och röda fläckar och sedan lite solpuder på kinderna. Detta har jag även när jag går ut eller står på scenen. När jag har gjort TV jobb eller fotograferingar så måste man ha något slags underlag och då har jag köpt en ansiktskräm som jag blandar ut lite löspuder i som underlag. Känns inte lika tjockt och läskigt 🙂 Kram

vet du något recept på någon god chokladkaka eller något med choklad som inte är socker och helst inte mjölk i?:)

vet du om soja är farligt? jag läste att det var de så jag slutade att äta sojayoghurt..

SVAR: Nej tyvärr men sök på chokladkaka LCHF så hittar du säkert något bra recept 🙂 Angående sojaprodukter hittar du ett av mina tidigare inlägg om soja här —>http://werun.se/idawarg/2011/12/25/soja-skadligt-for-manniskan/#disqus_thread

Vad är bra att äta innan träning? Jag lyckas alltid äta antingen för mycket så jag får världens mjälttugg, eller för lite så jag blir vrålhungrig under träningen..

Och en grej till, vad är bra att äta till frukost som mättar länge om man inte tycker om gröt?! Gärna nyttigt också! 😀

SVAR: Jag har också haft det problemet och jag tror att det är olika för alla. Man får helt enkelt testa sig fram. Jag brukar tycka att smörgås är bra då det är mycket energi på liten yta, eller någon slags bar. Är det ett längre träningspass brukar jag äta lite innan och ha med mig tex. torkad frukt eller en shake som jag äter/dricker under träningen så jag slipper äta mig proppmätt innan. Testa det 🙂

En omelett med tex kalkon, skivade körsbärstomater och lite purjolök i är en supergod, mättande och nyttig frukost 🙂

1 kommentar | Translate


Annons
Laddar