Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 6


Blir alltid så att jag skiter i träningen eftersom vi äter middag hemma med familjen klockan 18-18.30 och jag måste typ vänta två timmar annars får jag lätt håll. Jag hinner inte träna efter skolan för då är det såklart plugg som gäller. Hur ska jag göra?

Annons

SVAR: Okej då skulle jag rekommendera att inte ät så mycket på en gång utan dela upp målen i fler fast mindre mål innan träningen. Många små mål under dagen helt enkelt så kan du träna direkt efter. Så gör jag 🙂 Lycka till!

Ska operera mig (bröstreduktion) i slutet av oktober och undrar om det finns någon speciell kost som är bra för läkande av kroppen? Eller om man ska tänka på något speciellt. Kommer bli stillasittande en period efteråt så jag vill inte trycka i mig ”fel” mat. Samtidigt som de rekommenderar att man inte ska gå på diet då kroppen behöver rätt näring/bränsle för att läka rätt och undvika komplikationer. Tacksam för svar!

SVAR: Absolut, kroppen kommer behöva energi för att läka ordentligt! Det du kan tänka på är att dra ner på snabba kolhydrater som vitt bröd, pasta, potatis, ris, socker mm. och äta mycket protein bra fetter och långsamma kolhydrater. Lycka till med operationen!

1. Jag är allergisk mot mjölk, alltså inte laktos utan allt mjölkprotein också, och jag undrar då om det finns något alternativ för mig istället för keso, kvarg osv? 
2. Måste man dricka en massa proteinshakes och äta kosttillskott för att bli fit? Eller räcker det att man tränar flitigt och äter rätt & med måtta? 🙂

SVAR: 1. Det finns havremjölk och havregurt, Soya mjölk och soygurt. Vill du ha mer proteinrikt så blanda i lite proteinpulver och nötter. 🙂

2. Det behöver an absolut inte. Jag äter inga tillskott just nu. Proteinpulver kan vara bra att ta om man är elitidrottare av något slag och också bra att ha som mellanmål om man reser mycket eller har en livsstil där man måste ta med mellanmål överallt utan kylskåp. Smidigt mellanmål helt enkelt! 🙂

Bästa uppladdningen i mat dagen innan milen? Och om man springer den på morgonen, bra frukost innan det? 🙂

SVAR: Jag skulle säga att det inte bara är bra att ladda dagen innan och samma dag utan att ladda hela veckan med långsamma kolhydrater, bra fett och protein så alla lager är påfyllda ordentligt. En kolhydratsrik middag innan tävlingsdagen är bra. Fullkornspasta, fullkornsris, grovt bröd mm. Till frukost skulle du kunna äta Grov rågmackor med pålägg, havregrynsgröt, ägg, keso mm. Sedan är det också viktigt att fylla  ordentligt med vätska och kanske lite salt då det kommer gå mycket vätska under loppet. Lycka till!

Hejsan Ida!
Jag undrar hur stort kalorieunderskott som är lagom om man vill gå ner i vikt? 

SVAR: Ca 500 kalorier under sitt dagliga behov.

Hej Ida!

Skulle du kunna visa / skriva några bra stretchövningar så att man kan göra sådär som på bilden?! 😀

PS: du äger! 😀 får all min inspiration och motivation från dig!  T.ex ” mamma, ida warg har gjort det, det vill jag oxå göra, Ida Warg har ätit det, det ska jag oxå prova ” osv.. 
Hade jag inte hittat din blogg hade jag nog inte varit såhär tränings galen nu!

Kram från Sanna Bohman!
Och så hjärtligt för att du är världens bästa människa till att inspirera och motivera! <3

SVAR: TACK Sanna för din otroligt fina kommentar! Det värmer verkligen rakt in i hjärtat! <3

Nu gick det inte att publicera bilden du skickade med, men för att göra så krävs det väldigt bra rörlighet först och främst i höftböjarna. Här kommer 3 stretchövningar du kan göra…

I den sista stretchen kan du även göra en bakåtböjning med överkroppen för att få extra bra stretch.

Lycka till! Kramar Ida

2 kommentarer | Translate


Annons
Laddar