Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 3


  • hur mycket kondition kör du på en vecka? är du inte rädd att du ska överanstränga dig? de hände mig och har nu vart borta en månad från löpning och år piss eftersom det är de bästa jag vet..min fot svulna upp så nu går ja på antibiotikakur som är sut nu och det känns bättre men ja måste fortfarande ta de lugnt..tips på kondition so inte anstränger foten så mycket? kram älskar din bogg

SVAR: Tack för din kommentar 🙂 Oj väldigt olika. Faktiskt inte så mycket! Tyvärr så blir min egen träning lite lidande då jag jobbar så mycket och har ganska fysiskt jobb så jag passar på att vardagsmotionera så mycket jag kan i form av att promenera mellan jobben. Sedan så håller jag ju i dansklasser 12-15 timmar i veckan då jag på vissa av dessa är med och dansar. När jag väl kör egen träning på gymmet brukar jag satsa på cirkelträning eller intervallträning som är både snabbt och effektivt.

Annons

Absolut jag är väldigt rädd för att bli överansträngd och det är väldigt lätt hänt om man kör enformig träning utan vilodagar. Jag kan tex. inte löpa 2 dagar i rad utan att känna av stela höftböjare och benhinnor, men varannan dag går bättre. Eller om jag löper 2 dagar i rad för att sedan vila helt 1-2 dagar. Funkar också.

Konditionsträning som inte anstränger foten lyckades jag sätta ihop förra veckan då jag faktiskt hade en klient som haltade. Vi körde cirkelträning med box varvat med armhävningar från tårna och tricepshävningar på tid. Man måste vara 2 st då men shit vad svettigt det blev 😉

  • Hur får man mindre rumpa?

SVAR: Jaa du. Som vi alla vet går det inte att punktförbränna. Ligg på kaloriunderskott och motionera mera. Nej men väldigt svårt att säga då jag inte har en aning om hur du ser ut, äter eller motionerar. Bästa tipset är att besöka en PT och få hjälp med ett specialdesignat kost- och träningschema.

  • Vad ska man träna för att bli en så bra discodansare som möjligt?

SVAR: Kondition och explosivitet. I gymmet skulle jag satsa på väldigt intensiva korta intervaller. Skulle även se till att träna teknisk dans som balett och jazz för att få den tekniken som krävs till alla snurrar och hopp som krävs i discodans.

Bild: Sofie Ericsson är Sveriges bästa discodansare. Vet att hon tränar grymt hårt då hon både tränat teknik på sitt dansgymnasium + massa konditionsträning.Tydligt exempel på att träning ger resultat då Sofie har tagit hem titeln som Världsmästarinna för något år sedan.

  • Hur kan man bli tightare utan att gå ned massor i vikt?

SVAR: Ren styrketräning och rätt sorts mat.

  • Kan man bli ”fit” på 2 månader? Jag har tränat lite sådär sedan slutet av januari ungefär, 5 gånger i veckan och gått ner 2,5 kilo. Är 163 och väger runt 56 kg och vill komma ner till åtminstone 52, men nu har jag varit sjuk i 2 veckor så det känns som om allt jag gjort gått åt spillo och jag måste börja om igen! Men nu har jag bara 2 månader kvar till sommaren, tror du att jag kan hinna det, på en nyttig väg?

SVAR: Absolut. Med rätt sorts träning och kost går allt. jag skulle ta hjälp av en PT för att lägga upp kost och träning på ett bra sätt som inte är skadligt om jag var du. Lycka till!

2 kommentarer | Translate


Annons
Laddar