Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 3


Hej ida! Jag har alltid velat gå ner i vikt men lyckas aldrig, dålig karaktär kanske? älskar att träna och träna 5 gånger i veckan och äter inga kolhydrater som bröd, pasta, godis, läsk osv.. men varför lyckas jag inte? Tränar jag för ”ohårt” eller får jag i mig för mycket kalorier? Har även haft en väldigt stressig period och vet att det hämmar förbränningen. Men kan det verkligen göra det så mycket? Har stått still på vågen i flera månader och vet inte vad jag nu ska göra. Äter även heat tabletter man har inte märkt så stor skillnad. 
På en dag kan jag äta såhär: 
Frukost: Fiberhavregrynsgröt, lättmjölk, keso och två äggvitorLunch: skolmatmellanmål: en burk kesella med funlight middag: kyckling file, keso, grönsaker, avokado. Träning en vecka: Måndag: styrka, armar, axlar, rygg Tisdag: löpning 6 km Onsdag: powerwalk på löpband 45 minuter, mageTorsdag: Styrka hela kroppen Fredag: Powerwalk före frukost 60 minLördag: VilaSöndag: Spinning/coreJag vill ta mig över detta hinder som gör att jag står still. Är det att jag behöver sltua stressa eller ska jag justera mina tränings och matvanor? TACK PÅ FÖRHAND! kram

Annons

SVAR: Hej Emelie! Jätte svårt för mig att säga eftersom jag skulle då behöva se exakt vad du får i dig, vilka mängder? och även kolla över din träning. Som du beskriver det så borde du se resultat. Jag har många klienter som har sagt samma sak men sedan kommer det fram att det kanske slank ner en liten godis, latte eller ett bröd mm som de inte tänkte på. Nu säger jag inte att det är så för dig men tänk efter och skriv ner exakt vad du får i dig under några dagar så kanske du får en klarhet. Det kan också vara så att du behöver dra ner på kalorierna eller variera din träning. hade jag varit du hade jag tagit hjälp av en PT för att få ett upplägg som passar just dig. Kör hårt och Lycka till! 🙂 Kram Ida

om man vill gå ner på kort tid, om man har bal om 3 och en halv vecka? är det dåligt att gå på extrem diet om ma nvill minska 2 kilo i vikt? Och på vilket sätt är det bästa isådanna fall? Hur lägger man upp mat och träning då? är det farligt eller är det okej om gör det endast fram till balen?

SVAR: Jag skulle absolut inte rekommendera att gå på någon värdelös soppdiet eller barnmatsdiet. Vad du kan göra är att äta mat men skippa kolhydraterna då de binder massa vatten. 1 g kolhydrater binder 4 g vatten. Skippar du då kolhydraterna är det vanligt att man går ner något kg i vätska. Sedan kan du också köra PowerWalks på minst 40 min några gånger i veckan. Lycka till! 🙂

Hej Ida! Tack för en superbra blogg! DU är bara så gryyyyym!!!
Min fråga är: om man vaknar på natten o inte kan somna om för att man är hungrig (jag vet, förmodligen beror det på att man ätit för lite under dagen, men om ”skadan nu är skedd”) anser du att man då kan gå upp o äta något för att stilla hungern o somna om? Eller ska man helt enkelt ligga kvar o försöka somna på tom mage? 
Kramar!

SVAR: Tack så mycket för din fina kommentar tjejen! 🙂 Detta är ett problem jag ofta råkar ut för när jag tränar hårt. jag går alltid upp och käkar då! Helt omöjligt för mig att somna om hungrig. Kroppen säger ifrån att den inte fått tillräckligt med energi så då är det bara att ge den det. Sedan sover man mycket bättre också, så upp ur sängen och ät 🙂 Kramar Ida

Hej! Jag har ett jätte problem och behöver VERKLIGEN hjälp. Jag tränar varje dag ibland två gånger i veckan. (en vilodag). Jag tränar styrka, är ute och springer plus idrottar. Jag äter även jätte nyttigt och typ aldrig godsaker. Varför går jag inte ner i vikt/får en vältränad kropp??? Detta är jätte frustrerande

 SVAR: Hej! Svårt för mig att säga vart felet ligger men antagligen är det något du gör som inte är rätt. Typ aldrig godsaker? Har du verkligen koll på vad som är rätt kost för dig? Tränar du rätt? Skriv ner och kolla över din kost under några dagar. Du kanske hittar något som du inte tänkt på och som kan vara boven i det hela? Testa lägg om träningen. För bästa resultat skulle jag investera i en PT! Det kommer löna sig i längden, tro mig! Lycka till! 🙂
 
 
3 kommentarer | Translate


Annons
Laddar