Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 2


  • Hej! Vad äter du för mellanmål under dagen för att inte hamna i blodsockerdippar?

SVAR: Väldigt varierande. Det vanligaste brukar vara Kvarg eller keso med musli, One Whey eller One Meal från Fitnessguru, ägg, naturella nötter eller valnötsbröd.

  • Hej Ida! Först och främst vill jag inleda med att tacka för den grymma bloggen (som jag förövrigt kollar flera gånger dagligen så keep up the good work!!) och för att du är en så stor inspirationkälla inte bara till mig utan till såå många. Tack!!

Jag är precis hemkommen från gymmet efter att ha kört ett benpass… Gick bra! Förutom att jag kändes så himla genant och jag känner mig lite osäker och bortkommen bland alla biffar som sitter och pumpar då jag inte är så jätte erfaren vad det gäller styrketräning. Men efter att ha tränat mkt löpning, gruppträning osv i 2-3 år så har jag nu tagit mig i kragen och bestämt mig för att börja styrketräna som jag så gärna velat men aldrig riktigt vågat. Jag kom över ett gammalt träningsschema på fitnessguru . http://fitnessguru.se/beach201… .. vad tror du om det? Mitt mål är att tighta till kroppen inför sommaren och få lite muskler men samtidigt minska i fett. Så min fråga är vad du tror om det upplägget och om du har några tips på hur jag ska tänka för att bli mer självsäker på gymmet? Kram på dig Ida! <3

Annons

SVAR: Hej tjejen och tack så jätte mycket för din fina kommentar! Roligt att höra att du vågat dig in i gymmet bland alla vikter för det är det faktiskt endel som inte gör. Dessa ”biffar” som du beskriver kan jag tala om att det faktiskt oftast är de som inte har en aning om vad de håller på med och det är oftast dem jag ser som har helt fel teknik. Detta slutar oftast i skador som tex axelskada eftersom dessa biffar oftast bara kör överkropp. haha så var inte rädd för biffarna 😀

Upplägget på fitnessguru kan absolut funka. Dock bör du vara väldigt noga med tekniken i alla styrkeövningar då det är lätt att skada sig. Knäböj, utfall, bänkpress mm bör du få hjälp med att kolla över tekniken på. Hade jag varit du hade jag sökt upp en PT för att gå igenom tekniken med så att du verkligen gör rätt sedan när du ska lasta på tyngder. Spårar knäna över fötterna? Är höften rak? Håller du buktrycket? Vänder du innan det blir inklämning eller risk för överansträngning?

Ja mitt bästa tips för att få bättre självförtyroende i gymmet är att besöka en duktig PT några gånger som ”utbildar” dig. Lovar att du kommer känna dig mer säker och hemma i gymmet efter det 🙂

Kör hårt och lycka till! Kram Ida

  • Hej Ida! jag vill först och främst säga du är en stor inspirationskälla. Jag går 5 morgon promenader i veckan då varje promenad är på 7km sen tränar jag 5-6 pass utöver det i veckan från, spinning pass, indorwalkning, cirkelfys, intensiv pass ect. Mitt mål är att gå ner i vikt har redan gått ner 11 kg, har 10 kvar. Men mitt problem är återhämtningsmålen är det verkligen viktigt? I så fall vad kan man äta som ett återhämtningsmål om man vill gå ner i vikt? Jag har skippat återhämtning målen totalt eftersom jag vill gå ner i vikt, vill inte äta extra kalorier.

SVAR: Tack så mycket 🙂 Grymt jobbat vad roligt! Återhämtningsmål är något som behövs om man kört ett riktigt hårt pass och vet att man samma dag eller nästa dag ska köra ett hårt pass till. Återhämtningsmål är främst för personer som måste prestera på träningen. Men du tränar på hårt och är det så att du tycker att du tränar sämre och känner dig allt för seg i kroppen skulle jag kanske testa att lägga in ett återhämtningsmål, speciellt efter ett intensivt styrkepass. Då skulle jag satsa på att få i mig protein (proteinshake, ägg, kvarg, keso, kyckling, fisk). Men tycker du att träningen funkar bra som den gör nu så ser jag ingen anledning till att du måste klämma i dig ett återhämtningsmål. Lycka till 🙂

1 kommentar | Translate


Annons
Laddar