Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 2


Hej 🙂 tänkte fråga om man ska betala den stora summan som pt school kostar eller går det på CSN? Tack för en superinspirerande och -motiverande blogg! Kram

SVAR: Det går inte på CSN men de har ett speciellt lån man kan ansöka om just för utbildningen 🙂 Kram Ida

Annons

Hej Ida! Först och främst vill jag bara passa på att få chansen att säga att jag fullkomligt älskar din blogg. Antalet gånger jag klickar in per dag går inte räkna på en hand.

Men så till frågan. Precis som många andra vill jag åt den där tighta kroppen. Jag hade den för ett år sedan men efter en sommar med lite för mycket av det goda har min kropp förändrats något. Förut älskade jag att träna men nu när jag inte längre orkar lika mycket, kan ta lika mycket i vikt har jag tappat suget. Känns bara jobbigt när jag tänker på hur mycket jag förlorat. Frågan är nu, hur börjar jag igen?

Försöker dra ner på kolhydrater men har kommit fram till att den är något jag varken kan eller vill utesluta ur min kost. Men vad är lagom mängd om man ändå vill få ett mindre tal på vågen? Och sen till det här med kvarg och fet yoghurt, om man väljer det som mellanmål, hur mycket är lagom mängd?

Keep up the good work!

SVAR: Hej tjejen och tack så mycket! 🙂 Det gör mig glad! Det är tufft att dra igång och börja träna igen efter ett långt uppehåll men det är bara att ta sig i kragen och köra igång. Börja inte för hårt utan kör igång med 2-3 pass/v några veckor och öka sedan om du vill. Träna tillsammans med någon kompis, planera in träningen och träna något du tycker är kul.

Det går inte att säga för mig vad som är lagom mängd för dig. Alla har olika kaloribehov. Jag skulle rekomendera att utesluta alla snabba kolhydrater, socker, vitt mjöl, pasta, potatis, ris mm och istället äta långsamma kolhyrater som fullkorn, quinoa, grönsaker mm. Att överäta kvarg är ganska svårt men inget ska självklart överdoseras. 1/2 – 1 burk kvarg per mellanmål brukar vara lagom.

Lycka till! Kram Ida

Hej Ida! Tack för en grym blogg!
Det är många som frågar vad man ska äta efter man tränat men tänkte att det skulle vara intressant att veta vad man INTE ska äta efter träning (förutom det självklara såsom godis, chips, glass etc)

SVAR: Haha, ja det var en bra fråga. Jag skulle väl säga att det är ungefär samma saker som annars inte är bra att äta bla. de saker du nämnde. Sedan har det varit diskussioner på att fett direkt efter träning  skulle göra så att återhämtningen inte blir lika snabb. Men det finns det delade meningar om. Hoppas du fick lite svar 🙂

Hej!! Hittade din blogg för några dagar sedan och är helt fast.
Jag älskar den motivation du ger! Trots att jag själv tränar 7-8 pass
i veckan så blir jag sjukt motiverad av din hälsosamma mat!!

Jag själv är väldigt hälsosam men när det kommer till helgen
blir de automatiskt att jag vill äta massa godis, chips. Visst det
är inget problem. Men jag vill sluta!! Hur blir jag av med suget
på helgerna? Jag är aldrig sugen annars..

Och är du aldrig sugen på något godis/sött efter maten?

SVAR: Hej! Välkommen och vad kul att du hitatt hit 🙂 Vad härligt att höra att du tar hand om din kropp. Jag blir faktiskt väldigt väldigt sällan sugen på sötsaker som godis, kakor, galss, chips mm. Jag blir istället sugen på mat och kvarg med bär är som godis för mig. Testa ersätta godsakerna med nyttiga godheter som tex proteinbollar, bär med grädde, grönsaker med dipp mm. Finns också massa LCHF efterrätter som kan vara ett nyttigare alternativ till sötsaker 🙂

Lycka till! Kram Ida

Wargens proteinbollar. Recept –> http://werun.se/idawarg/2012/08/27/nyttigt-godis/

3 kommentarer | Translate


Annons
Laddar