Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 2


Hejsan Ida! 
Jag tänkte höra, behövs verkligen kolhydrater såsom bröd, pasta, ris och potatis till måltiderna? Jag känner att jag får så dålig hy av dem eller är det något annat i min kost som kan orsaka detta? Sedan tänkte jag fråga hur vet man hur mycket man ska äta på en dag för att det inte ska bli för mycket, utan att man kan stå still i vikt? Varken gå upp eller ned. 

Annons

SVAR: Hej! Jätte svårt att säga vad som orsakar din dåliga hy. Kolhydraterna du nämner behövs inte! jag äter väldigt sällan något utav dem utan mår bättre utan. Vet jag att jag ska träna väldigt hårt så brukar jag fylla på med lite mer kolhydrater men annars går det fint utan. Hur mycket man ska äta på en dag varierar helt från person till person. Så mycket som spelar in! Hur mycket väger du? Hur mycket muskler har du? Hur mycket rör du på dig under dagen? mm. mm. Bästa är att ta hjälp av en PT eller dietist och få ett schema uträknat just efter dig och dina mål!

Hej Ida! Började träna för tre månader sen (styrketräning) och för några veckor sen började jag även jogga. Tror jag har koll på vad jag ska äta men alla jag känner, som tränar, tar något tillskott såsom proteinpulver, aminosyror osv. Vad tycker du om sådant och vilket tycker du passar mig bäst i så fall? Är 1,65 väger 52-53kg och vill absolut inte gå ner i vikt, tvärtom, gärna lite upp och bli tight/toned. Tack!

SVAR: Jag skulle rekommendera att du tar vanligt protein ONE WHEY från fitnessguru. Mina favoritsmaker är Vit Choklad & Jordgubb eller Cappuccino.

Hej!
Först så vill jag bara säga tack för en grym blogg! 🙂 Hoppad du kan ge mig något tips eller lite klarhet?
Jag är 18 år och älskar att träna. Jag gymmar 5 gånger i veckan då jag varvar mellan styrka och kondis (löpband,crosstrainer) uppe på gymmet men jag går också på gruppass så som ”bodypump” och ”Piloxing”. Men så fort jag tränar kondition två dagar i rad så verkar jag få benhinneinflammation, och det gör riktigt ont mitt på smalbena. När jag vilar blir det bättre men bara någon vecka efter att jag kommit igång med träningen igen så kommer det tillbaks. 
Det känns så tråkigt och ingen mening att vila om det ändå inte ger någon långvarig förbättring. Har du något tips om hur jag ska göra? Älskar konditionsträning och gillar inte att begränsa mig till varann dag om jag har ett val.
Tack på förhand!
Kram Jennifer

SVAR: Hej Jennifer! Jag har också haft problem med benhinnorna när jag var yngre. Inte kul! Vad använder du för skor när du tränar? Jätte viktigt att du har bra skor med stötdämpning om du tränar mycket kondition! Sedan vad har du för skor i vardagen. När jag hade problem så gick jag till och från skolan i Converse och det var inte bra! När jag slutade med det och la in stötdämpande sulor i conversen så blev det bättre. Jag skulle även gå till en naprapat och kolla läget och få råd om vad du ska göra. Lycka till! Kram Ida

Hej Ida! Du har en superblogg 🙂 Jag diggar dig som tusan. Jo, jag har varit duktig och ätit nyttigt och sprungit nästan varje dag i 2 veckor… men… jag vill att det ska hända mer. Mina lår och rumpa vill jag ha fastare, fastare armar, och magen vill jag ha vältränad. Jag är gammal gymnast så jag har muskler men dom ligger och vilar lite under 🙂 haha! Kan du ge mig bra tips på kost, hur jag ska träna upp mig på dessa ställen? jag vill va vältränad. Jag är 1,62 lång och väger 56 kg, skulle åtminstone vilja gå ner 4 kg och bli fit. HJÄLP 🙂 Kram och tack för en riktigt peppande blogg, jag älskar den!

SVAR: Tack så jätte mycket för din kommentar! Jag tycker inte du ska fokusera för mycket på vikten utan som du säger på dina mått och fettprocent. 2 veckor är inte länge så ha tålamod. Kolla över din kost då den kommer vara A-O i det hela. Byt ut kolhydrater och ät mer protein. Det hjälper! Fortsätt träna på och se till att dina konditionspass ligger på åtminstone 40 min eller mer. Jag skulle även lägga in lite styrketräning för att få bättre resultat och tighta till kroppen. Kör hårt 🙂 Kram Ida

 

 

1 kommentar | Translate


Annons
Laddar