Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 16


 

Hej! Sitter just nu i skrivande stund och äter kesella med vanlijsmak. Jag insåg att det kanske inte är så pass nyttigt som man själv tror, vad skulle du själv säga, nyttigt/ onyttigt?

Sedan har jag ett större problem och det handlar om en bekant till mig. Jag själv förklarade för henne att om man vill gå ner i vikt kan man dra ner på kolhydraterna för att kroppen ska koncentrera sig på att bränna bort fettet. Problemet är att hon slutade äta kolhydrater helt men försöker nu sig på att äta lite av det igen. Men det händer ganska ofta att hon ”glömmer bort ” de på tallriken eller smetar ut det för att hon inte är sugen på det eller inte vill ha. Hon har gått ner 10 kg sedan nyår, vilket har gett tydliga resultat, då omgivningen har reagerat och konstaterat att hon blivit nästan för smal. Hon tränar en del dessutom och jag försöker få henne att förstå att hon behöver kolhydraterna. Men hur tycker du att man på ett bra sätt kan förklara det för henne så att man kan få henne att förstå att det inte är något ”livsfarligt” som innebär att man blir tjock av. Jag själv vet hur det är, för jag var i liknande sist förra året, men lyckades komma ur det. Men jag vet inte hur jag ska kunna få henne ur det här!

Annons

SVAR: Hej tjejen! Ja du vaniljkesella nyttigt eller onyttigt? Jag skulle säga att det är godis med bra näring i :) Jag skulle inte ge det till någon som går på diet då det innehåller mycket socker. Testa naturell kesella och smaksätt det själv med tex färska eller torkade bär om du vill ha något nyttigare :)

Näringsvärde per 100gram
Energi: 700kJ/160kcal
Protein: 7,5gram
Kolhydrat: 16gram
Fett: 7,5gram

Oj det låter tyvärr som din vän har kommit in i en ond cirkel. Hon är säkert mycket medveten om vad och hur kolhydrater påverkar hennes kropp! Det här är ett svårt läge då det bara är hon själv som kan göra något åt det. Man behöver inte äta kolhydrater, men då måste man äta mer fett så man får energin där från istället. Se till att finnas där för din vän och stötta henne och går det för långt skulle jag vända mig till professionella och få råd om vad du som vän ska göra. Kram Ida

Hej! Jag är en tjej på 15 år som är 165 lång och väger 50kg. Jag är ganska smal, men har ganska mycket muskler då jag är gymnast. Jag gillar att springa men undrar då om min ”utveckling” kommer sakta ner då och att jag kommer förlora de lilla bröst jag har. Ska jag powerwalka istället? Undrar även om det finns någon övning som gör så höfterna blir/ser större. Tack på förhand! Gillar dig blogg! Kram 🙂

SVAR: Hej tjejen! Det här är omöjligt för mig att svara på då vi alla är olika. Har man en låg fetthalt vilket oftast de som konditionstränar mycket har så påverkar det oftast bröstens storlek då brösten består av fett. Spelar ingen roll om du löper eller Powerwalkar. Angående höfterna så skulle jag satsa på tungstyrketräning för ben och rumpa som knäböj och utfall + mycket bra mat som bygger upp musklerna. Det hr hjälpt bra för min lilla rumpa och höft 🙂 Tyvärr så försvinner det direkt när jag slarvat med träning och mat! Tack för kommentaren och lycka till! Kram Ida

Hej! Din blogg är så sjukt bra och inspirerande, vad duktig du är! Så fort jag undrar något för mej själv om träning/kost så vill man fråga dej haha. Men det jag kommer på nu som jag vill fråga är om du testat/vet/tycker något om den nya yoghurten Skyr? Skulle du anse den som nyttig eller onyttig? Den är ju rätt så dyr men innehåller 16g protein o det är ju väldigt bra! Sedan undrar jag om du skulle anse att det är ”okej” att äta en ruta 70-80% mörk choklad om dagen, gör det stor skillnad för viktnedgång?

SVAR: Hej och tack så jätte mycket för din kommentar! 🙂 Haha härligt att höra. Skyr är som jag skrev om Vaniljkesella, godis med bra näringsämnen i då den innehåller både mycket socker och protein. Men den har nu kommit med naturell smak som jag absolut skulle rekommendera och kanske smaksätta själv med tex. bär. Både nyttigare och godare 😉

Angående chokladen så beror det från person till person och hur ditt andra näringsintag ser ut under dagen? Håller du dig inom din kaloribudget så ska det inte vara några problem 🙂 Kram Ida

Hej Ida! Har du några tips på bra övningar som gör magen fastare/platt? 

Grym blogg! Kram 🙂 

SVAR: Yes här kommer de…

[videofyme id=”390549″]

Hej Ida !

Lite sent ute kanske med en fråga men jag testar : )Tänkte höra om du vet någon bra deetoxkur ?
Enbart frukt, grönsaker, sallad & vatten i 2 veckor ?
Eller är det bättre med en sådan kur som man köper på tex hälsokosten ?Eller vad tycker du om deetox kurer över huvudtaget?
Mitt problem är att jag äter nästan ingen mat utan enbart godis & snabbmat. Jag går varken upp eller ner i vikt och behöver inget utav det. Men jag mår inte bra. Är trött, hängig & sliten hela tiden och förstår att det har med maten att göra. Har bestämt mej nu och tänkte därför börja på en ny kula, och en rejäl start med deetox låter bra, tror jag : )
Hoppas på svar !Mvh Marie

SVAR: Bättre sent än aldrig 🙂 Härligt att höra att du tänkt byta dina matvanor! Jag har aldrig testat någon detoxkur och är mycket tveksam till om jag kommer göra. Jag skulle satsa på att ändra om kosthållningen till något som är hållbart och sunt som du kan leva på resten av livet. Låter som du skulle behöva bli av med ett sockerberoende och då rekommenderar jag ett mer LCHF-inspirerande tänk kring kosten. Uteslut kolhydrater/socker som godis, snabbmat, chips, glass, kakor, frukt, pasta, bröd, flingor, ris, potatis mm. helt i 1 månad och satsa på att äta bra protein, fett och grönsaker. Som Ägg, kyckling, fisk, mejeriprodukter, ost, avokado, alla sorters grönsaker, kött, frön, naturella nötter mm. Detta kanske ses som en detoxkur för många då man renar kroppen från socker, men detta är en kosthållning som man sedan kan hålla livet ut om man vill. Lycka till! Kram Ida

1 kommentar | Translate


Annons
Laddar