Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 15


Hej! Har nyligen börjat läsa din blogg och diggar den starkt, men nu till frågan:
Jag tränar styrketräning varje dag (olika muskelgrupper/dag) + spelar bandy två ggr i veckan, har egen häst som jag rider och tar hand om varje dag och så joggar jag även ca 3 ggr i veckan, så jag rör mig ganska mycket. Men jag klarar mig typ inte utan godis och har nyligen bestämt att jag endast får äta onyttigt en dag/veckan som jag har hållt nu de senaste dagarna, men efteråt mår jag alltid dåligt och tror att all träning i veckan har gått till spillo, är det så??
Sen har jag fett på innerlåren och jag vet att man inte kan punktförbränna fett, men har du något tips på någon bra övning som tränar just musklerna där så det blir fast istället för ”sladdrigt”?Kramis

Annons

SVAR: Hej! Tack så mycket 🙂 Härligt att höra att du gillar att röra på dig så mycket! Träningen går absolut inte till spillo om du äter godis en gång i veckan. Är ditt mål att tappa i vikt och fettprocent skulle jag där emot vara försiktig med godiset. Känner du att ditt sötsug är jobbigt och att du verkligen vill bli av med det så tycker jag att bästa sättet är att börja äta en mer LCHF-inspirerad kost då du plockar bort alla kolhydrater som godis, kakor, glass, chips, bröd, pasta, ris, potatis, flingor, gryn, frukt mm. och lägger till mer fett i måltiderna som ostar, ägg, avokado, naturella nötter mm och äter mycket grönsaker och protein. Alla slags kolhydrater triggar nämligen igång ditt sötsug så försök hålla dig helt borta från dessa i alla fall första månaden.

Angående innerlåren så är det helt rätt att du inte kan punktförbränna och genom all träning som du redan gör så tränar du redan dem. Det som behövs är att minska i fettprocent och det bör du göra med att sluta med godsakerna och äta som jag skrev ovan 🙂

Lycka till! Kram Ida

Hej:) Grymt bra blogg, kollar in värje dag! Jag undrar om en ting. Den senaste tiden har jag ändrat kost så med mer protein, grönsaker etc! Jag äter och tränar för att gå ner i vikt (fetthalt) samt bygga muskler. Jag tränar 4-5 gånger i veckan då jag kör kickboxning och styrka. Har 1-2 fridager.  Körer också morgonpromenader om jag har sen lektion i skolan. Men just nu så står jag still på vikten, har varit såhär ungefär 1 mnd om inte mer.. Hur kan jag kickstarta viktnedgången igjen? Undrar också om du har någon tips som vill hjälpa till en mer effektiv viktnedgång!

Kramis Bj!

SVAR: Hej! Jätte svårt för mig att säga vad som är ”fel” med din kost och träning så du inte får de resultat du vill ha. Kan vara någon sak du missat i kosten som du kanske inte tänkt på? Testa skriva matdagbok i någon dag för att kolla över. Sedan skulle jag satsa på att variera träningen lite mer då din kropp kanske blivit för van med den träning du håller på med och behöver chackas för att få resultat. Tex. Brukar du köra kondition – kör några veckors styrketräning istället och ändra vikt och reps vecka för vecka. Känner du dig osäker och inte får resultat efter det här skulle jag absolut anlita en duktig PT! Lycka till och kör hårt! 🙂

Jag vill börja med att säga att jag verkligen vill gå ner i vikt och bli smal, och jag vet inte vad jag mer ska kunna göra för att lyckas… Jag äter inte kolhydrater som pasta, ris, potatis, bröd, flingor, godis, läsk, chips osv.. Utan jag äter ganska mycket protein och grönsaker, dricker även mycket vatten. Jag spelar fotboll två- tre gånger i veckan, + annan träning som powerwalks och väldigt mycket vardags motion blir det också. Vad gör jag för fel? Varför går jag inte ner i vikt eller blir smalare?

Tack på förhand!

SVAR: Hej! Läs i mitt svar till kommentaren ovan! 🙂 Kram Ida

Hej! Sitter just nu i skrivande stund och äter kesella med vanlijsmak. Jag insåg att det kanske inte är så pass nyttigt som man själv tror, vad skulle du själv säga, nyttigt/ onyttigt?

Sedan har jag ett större problem och det handlar om en bekant till mig. Jag själv förklarade för henne att om man vill gå ner i vikt kan man dra ner på kolhydraterna för att kroppen ska koncentrera sig på att bränna bort fettet. Problemet är att hon slutade äta kolhydrater helt men försöker nu sig på att äta lite av det igen. Men det händer ganska ofta att hon ”glömmer bort ” de på tallriken eller smetar ut det för att hon inte är sugen på det eller inte vill ha. Hon har gått ner 10 kg sedan nyår, vilket har gett tydliga resultat, då omgivningen har reagerat och konstaterat att hon blivit nästan för smal. Hon tränar en del dessutom och jag försöker få henne att förstå att hon behöver kolhydraterna. Men hur tycker du att man på ett bra sätt kan förklara det för henne så att man kan få henne att förstå att det inte är något ”livsfarligt” som innebär att man blir tjock av. Jag själv vet hur det är, för jag var i liknande sist förra året, men lyckades komma ur det. Men jag vet inte hur jag ska kunna få henne ur det här!

SVAR: Hej tjejen! Ja du vaniljkesella nyttigt eller onyttigt? Jag skulle säga att det är godis med bra näring i 🙂 Jag skulle inte ge det till någon som går på diet då det innehåller mycket socker. Testa naturell kesella och smaksätt det själv med tex färska eller torkade bär om du vill ha något nyttigare 🙂

Näringsvärde per 100gram
Energi: 700kJ/160kcal
Protein: 7,5gram
Kolhydrat: 16gram
Fett: 7,5gram

2 kommentarer | Translate


Annons




Laddar