Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 1


TACK för alla fina kommentarer jag fått av er. Så kul att läsa och så roligt att höra att ni är så peppade på träning och kost! Ska nu sätta mig ner och börja svara på alla 60 kommentarer jag fått! Här kommer del 1…

Annons

vad tycker du om mjölk? 

SVAR: Mjölk är bra i lagom mängder! Innehåller bra protein och fett.

Jag har tränat hårt i ett halvår nu och blivit av med allt fett jag velat bli av med.. Kanske lite mer till och med än vad jag tänkt från början. Dock har HELA min rumpa försvunnit på köpet.. Den är platt och hängig 🙁 Hur får jag tillbaka den? Bör jag gå upp lite mer igen? Jag styrketränar men får inga resultat i rumpan! Har du något tips?

SVAR: Yes det låter som du tränat alldeles för mycket och käkat för lite mat så musklerna börjat försvinna? Eller har du kanske tränat mycket långdistans? Jag skulle hoppa över långa konditionspass och satsa på tung styrketräning och äta mer. Det bygger och formar kroppen 🙂

Hej! Jag undrar om det gör något om man äter LCHF och dricker proteinpulvret One Whey? Det innehåller ju socker och det är inte tillåtet i dieten. Finns det något annat utan som du rekommenderar i så fall?

 SVAR: Det beror på hur strikt LCHF:are du tänkt vara och hur din kost annars ser ut. 1 portion One Whey innehåller 1,4 g kolhydrater/socker och ska man köra LCHF så bör man hålla sig under 20g per dag. Annars skulle jag rekommendera att hålla sig till bara vanlig mat.

Hej ida! Av någon anledning verkar jag gå ner i vikt när jag tränar styrketräning 5 gånger i veckan à 2h varje gång (har gjort i 5 månader). Jag är nöjd med min vikt och vill snarare gå upp för att få mer muskler, jag tycker inte att jag äter lite men jag har svårt för fibrer vid frukost så frukosten är ofta ganska liten. Annars äter jag normalt, antar jag?!. Har du något tips för att stanna i vikt? Jag känner att jag blir benig, snarare än att jag får muskler.. Tacksam för svar, din blogg är fantastisk!

SVAR: Vill man öka i muskler är inte 2 timmar styrketräning att rekommendera. Högst 60 min effektiv styrketräning skulle jag säga och om du kör 5 dagar i veckan så bör du dela upp kroppen och köra olika delar av kroppen varje gång. Risken med att du kör 2 timmar åt gången är att du istället bryter ner musklerna och när du kör så många gånger i veckan hinner de inte att återhämta sig. Jag skulle testa att träna mindre och tyngre och äta mer mat ändå 🙂 Tack för din fina kommentar!

Hej Ida! Tack för en grymt inspirerande blogg!

Jag tänkte fråga om du kalori-räknar din mat? Eller om du bara äter nyttigt och struntar i kalorierna? Sen undrar jag även hur det är med mat före/efter träningen. Vad man ska äta innan och efter.

SVAR: Jag kaloriräknar aldrig min mat om det inte är för någon särskild anledning/test. Jag ser till att äta nyttig mat tills jag blir mätt. Är jag hungrig så behöver antagligen min kropp energi 🙂 Innan träning försöker jag få i mig lite mer kolhydrater som tex en smörgås eller fil med musli och efter ser jag till att få i mig en riktig måltid med mat! Vet jag att jag ska köra 2 pass på raken eller tätt inpå varandra fyller jag på med återhämtningsmål som tex en keso med banan eller 1 smörgås och kvarg med torkade bär.

Hej Ida! Jag har en fråga om morgonträning. När jag ska kliva upp på morgonen och ta en pw eller gå till gymmet så är jag alldeles för hungrig, nästan skakis…och alldeles innan jag ska träna så kan jag ju inte äta något stort som mättar, men jag är verkligen FÖR hungrig. Vad ska jag göra? Undvika att träna på morgonen och träna på kvällen istället? 

SVAR: Inget bra att vara hungrig när du tränar. Antingen går du upp tidigare så du hinner få i dig en riktig frukost eller så ser du till att få i dig någon shake som går snabbt att få i sig och äter frukost efter. Funkar inte detta skulle jag lägga träningen på eftermiddagen istället 🙂

 

2 kommentarer | Translate


Annons
Laddar