Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 1


svar på kommentarIMG_9347.JPGHejsan, Elin heter jag och tränar en hel del. Jag försöker variera min träning och kör för det mesta cirkelträning och kondition. Däremot undrar jag vad som är bäst, och borde man köra block, så som 3 v ren styrketräning med ex.

Annons

fokus på olika muskelgrupper på olika dagar, och sen 3 v cirkelträning med fokus på smidighet och kondition? Hur skulle du rekommendera att träna och lägga upp scheman när man vill ha resultat (stark, tight och sund kropp) och redan har träningsrutiner inne? Tack för grym inspo! :)

SVAR: Hej Elin! Med dina mål låter ditt förslag väldigt bra. Att variera träningen är det bästa så kroppen ej hamnar på en platå och slutar att utvecklas. Kör hårt! Kram Ida’

Hej! :) Jag har några funderingar.. Tycker du BCAA är bra att ta för mig som tränar 5 gånger i veckan? Och när passar bäst att ta det, före, under eller efter passet? Har nyligen börjat med det, men vet inte när det är bäst att ta! Sen tänkte jag även fråga om man kan tillexempel ta först pwo, sedan BCAA och proteinshake efter passet eller blir det “för mycket”? :) Hoppas på svar, kram my!

SVAR: Hej My! Du behöver inte ta något utav det men proteinpulver kan vara ett väldigt bra mellanmål att ta med sig. BCAA kan också vara bra och det spelar ej så stor roll när du tar det. Att blanda BCAA med vatten och ha med under träningen och dricka det både före, under och efter är bra. PWO är inget jag rekommenderar. En svart kaffe 30min innan träning funkar lika bra. Kör hårt! Kramis

Jag vet att du inte äter vitt ris så ofta. Men vad jag vet så är det många inom träningsbranchen som äter det och med fördel efter sina träningspass då de innehåller snabbare kolhydrater än råris. Vad anser du om vitt ris (jag kör i detta fall på Icas parboiled matris) ur detta perspektiv?

SVAR: Bäst är alltid råris men ska man äta vitt ris är direkt efter träning bästa tillfället. Kram Ida

Räcker det verkligen med styrketräning? Jag är en smal tjej som bara äter “nyttig” mat och vill hålla mig smal men samtidigt bli lite mer tonad. Jag både styrketränar och kör cardio, det funkar väl bra tycker jag! Dock är styrketräning roligare och jag funderar på om jag borde lägga mer tid på de än på cardio, vad tycker du?

SVAR: Det beror på vad ditt mål är. Vill du lägga på dig mer muskelmassa och forma kroppen kan det vara en bra ide att testa dra ner på cardion och köra mer styrka. Jag själv har långa smala muskler och har väldigt svårt att forma/bygga muskler samtidigt som jag kör mycket cardio. Testa och se hur din kropp reagerar på det. Jag vill dock hålla konditionen uppe så just nu försöker jag köra 1 pass cardio/v och eller promenera.

Hej Ida!
Jag undrar om du gör träning- och kostscheman? :)

SVAR: Jag gör det enbart till mina deltagare på Boot Campet.

Hej Ida! Du är en mycket bra förebild tycker jag! :)
Jag försöker att bli mer hälsosam och äta rätt och träna, men jag lyckas inte alltid, utan jag äter ofta extremt mycket. Det är inte det att jag köper en massa godis och pizza (det gillar jag inte), utan snarare att jag gör “nyttigare” saker, t.ex. chokladbollar med russin istället för socker och kokosolja iställer för smör. Det är ju bättre än “vanliga” kakor, men inte i enorma mängder, det är väl egentligen inget?! För trots att jag äter “yttigare mat så äter jag för mycket och kan inte sluta, trots att jag är mätt och egentligen inte hungrig, och magen känns som om den ska sprängas och jag mår riktigt illa efteråt. Har du några tips för att sluta äta så mycket?

SVAR: hej Annabell och tack för din kommentar! Jag känner så igen mig i det du säger och i perioder har jag också det problemet och det är ofta när det har blivit lite för mycket av de ”nyttiga” godsakerna. När jag känner att jag tappat kontrollen och går och småäter hela tiden så brukar jag göra en liten sockeravvänjning för att bli av med sötsuget. Då lägger jag till mer vanlig mat som fisk, fågel, frön, naturella nötter, avokado, bönor, linser mm och försöker dra ner på torkade frukter, bär, färsk frukt och andra snabba kolhydrater i några veckor tills suget är borta. Det funkar alltid. Jobbigt i början men sedan så skönt. Testa ät större portioner regelbundet med sockerfri mat och se om det blir bättre. Lycka till! Kram Ida

 English: Questions and answers in swedish. Use google translate. 

 

14 kommentarer till “SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 1”

 1. Hej Ida, har precis kommit in i ett träningsflow nu på semestern och undrar om du har några bootcamps nu när jag en gång för alla känner mig fit for fight och har råd att lägga pengar på det? 🙂
  Kram, Elsa, 16

  1. Hej Elsa! Jag startar ett camp nästa tisdag 4 nov. Vi kör i 5 veckor tis, ons och tor kl 19.30-20.30 på östermalm i stockholm. Har en plats kvar om du vill joina. Maila i så fall på [email protected] Kram Ida

 2. Hej Ida, Jag har nyligen slutat med gluten pga min ibs. Jag undrar om du har några tips på mellanmål. Förr hade jag ofta med mig en skiva rågbröd med matigt pålägg att äta sen eftermiddag innan träning. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska äta innan träning och en frukt känns ofta för lite. Jag äter inte gluten eller laktos och det ska helst vara väldigt enkelt eftersom vi inte har något direkt kök på kontoret förutom ett kylskåp. Har du några tips?

  1. Hej fina du! Kolla min app på Mikz så hittar du massa bra gluten och mjölkfria recept. Ladda ner den gratis genom att skicka ett sms med texten wargpower till 72722. Sedan så är riskakor supersmidigt mellis, Kör riskakor med massa pålägg som tex avokado, kalkon mm. Kramis

 3. Hej Ida!

  Jag har sett att det har kommit ut mjölkfri kvarg. Vad tror du om det? Är det något som du kommer köra på?

  Kramis

 4. Hej Ida
  Jag bara undrar ifall du ser promenader som cardio??
  Jag föredrar att promenera framför jogga men jag vill att det ska träna konditionen??

  1. Det beror på vad du har för mål? Har du konditionsmål så krävs löpning/cykel mm. men är det bara av hälsoskäl så räcker promenad. Kramis

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar