Annons
Annons


SVAR PÅ FRÅGESTUND – ÄR SALT FARLIGT? HUR FÅR MAN SLANKA MUSKLER? RYGGTRÄNING?


Hej!

Jag försöker att gå ner några kilo, och har en fråga angående salt. Hur farligt är salt egentligen för viktnedgången? Det är nämligen så att jag älskar salt haha.

SVAR: hej! Det är absolut inte bra att få i sig mängder med salt, men en lagom mängd är inte farligt. Det som kan vara är att salt binder vätska och då väger du mer för att du har mer vätska i kroppen.

Annons

Hej Ida!

Vet att det är många som skriver att din blogg är fantastisk och att du är en stor förebild, och det är du verkligen också! Du är toppen. Nu till min fråga, haha. Jag har fått benhinneinflammation på mitt högra smalben och kan därför inte träna.. Detta gör mig gaaaalen, vill inte sitta still. Kan du rekommendera någon/några bra träningsformer jag kan göra nu när jag är stillasittande?

Och så en annan fråga till. Nu när jag inte kan röra på mig ordentligt, inte ens vardagsmotionera, finns det stor risk att jag börjar gå upp i vikt då? Tacksam för svar! KRAM

SVAR: hej tjejen och stort tack 🙂 vad glad jag blir! Ajaj behinneinflammation är inte kul. Se till att alltid ha bra skor, även i vardagen. Bra träningsformer är absolut styrketräning. Sedan kan du alltid cykla eller köra crosstrainer om du vill köra kondition. Bokning kan också funka bra.

Du kan visst röra på dig ordentligt! Funkar lika bra att cykla eller crosstraina som att gå eller springa 🙂 Angående vikten så kan du reglera den med ditt matintag. Rör du dig mindre krävs mindre energi. Enkelt. Har du jämn balans på kalorier in och kalorier ut så håller du din vikt. Lycka till och krya på dig! Kram Ida

Hej Ida! Undrar om du vet något bra tips hur man kan tillaga fitnessnudlar? Har köpt hem några stycken men vet inte hur jag ska tillaga dem. Något tips? Du är superbra!

SVAR: tack fina du! 🙂 Själva nudlarna är ju redan färdiga och behövs bara sköljas av. jag brukar använda dem i lax eller kyckling wook eller gryta. Sedan är det också grymt gott att äta till köttfärssås istället för spagetti. 🙂 Smaklig måltid!

Hej!
Skulle vilja få lite tips på övningar som stärker upp hela ryggen.
Blir ju oftast rygglyft för nedre ryggen på pilatesboll eller på golvet och lite maskiner på gymmet så behöver lite insperation!
Då min mamma och min mormor har ett ryggproblem som är ärftligt så vore det toppen att stärka upp ryggen regält.
Tack för all insperation, fortsätt med det! 😀

SVAR: Den allra bästa ryggövningen är ”rygglyft”. Dock så bör man kolla på utförandet då de flesta gör rygglyft med rakrygg. På PT-School så lärde vi oss att rulla upp kota för kota hela vägen upp och där med aktivera hela ryggen. Grymt bra övning och den tar som attans vid rätt utförande och behöver ingen vikt. Ska filma den så video på övning kommer i veckan.

Annars är alla slags roddövningar bra. Både sittande, stående, enarms mm. 🙂 Kör hårt! Kram Ida

Hej!

Jag undrar hur man ska träna för att få fina slanka muskler? Inte sådana bullriga, de ska fortfarande kunna synas men ”tjejmuskler” om du förstår vad jag menar?
Tack på förhand!

SVAR: hej tjejen! Det beror lite på hur du är byggd och vad du har för gener.  Dock är inte det så vanligt bland tjejer och krävs många år av rätt styrketräning och mat för att få bulliga muskler. Har du lätt för att få bulliga muskler och inte vill ha det skulle jag undvika tung styrketräning och satsa på konditionsträning, dans, yoga, pilates mm. Lycka till!

Kommentera | Translate


Annons
Laddar